SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hepsinin Notunu Tutuyoruz!..''

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, kayısı don zararı ile ilgili resmi kurumlara baskı yapıldığını, masa başında verilen isimlerin zarar gören listelerine eklendiği iddiasında bulundu ve AKP'ye tepki gösterdi.

Ekici, ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki açıklamalarında, özetle şu iddiaları dile getirdi:

"Malatya’mızın en önemli geçim kaynağı olan kayısının bir çok ilçemizde yaşanan don neticesinde Tarım İl Müdürlüğü’nün araştırması ile yüzde yüzlere varan zararlar tesbit edilmiştir.

Başbakan’ın 12 Temmuz 2006 Çarşamba günü ilimize geldiğinde kayısı üreticisinin 35 trilyon zararı tespit edilmiştir. Sayın Başbakan “Bunun Yarısını Hemen Ödeyeceğiz Yarısını da 2007 Yılının İlk Çeyreğinde Ödeyeceğiz” diye taahhüt etmiştir.Kaysı üreticimiz de zararlarını tam karşılamasa dahi bir nebze rahat nefes alacaklarına İnanmışlardır..Ama..

1.Tarım İl Müdürlükleri, yapılan baskılar sonucu görevlerini yapamamamışlardır.

2.Kurulan Zarar Tespiti Komisyonları araştırmadan oturdukları yerde masa başında partililer tarafından verilen isimleri listelemişlerdir.

3.Bu listelerin yapılan baskılarla hergün değiştirilmesi neticesinde hala kesin tespit belirlenememiştir.

4.İlk tespitlerde yapılan listeyle yeni oluşturulan liste dörtte birine,beşte birine varan oranlarda azaltılmıştır.Hala Yap Boz Devam Etmektedir.

5.Biz gördüğümüz eksiklikleri ve usulsüzlüğü vatandaşlarımızla beraber gerek Tarım İl Müdürlüğü’ne gerekse İlçe Kaymakam’lıklarına ; köylere gidilmeden,prosedürü masa başında uygun hale getirdiklerini ve muhtarlara hiçbir şey sormadan 'şurada bir imza yerin var' diyerek oldu bittiye getirerek onay aldıklarını,ve köylerde hiçbir tespitte bulunmadıklarını ispat etmemize rağmen hiçbir çalışma başlatılmamıştır.

6.Köylüyle muhtarı karşı karşıya getirmişlerdir.Köylüyü birbirine hasım etmişlerdir.Zararı karşılamamak için; ineğin var!,koyunun var,iki katlı evin var ,traktörün var diyerek ,listeden çıkartılmışlardır.

Kayısı üreticimiz,tamamen yoksulluğa ve sahipsizliğe itilmiştir.. Malatya’lıların yüzde 50 nin üzerinde bir destekle tercih ettikleri partili vekilleri de Malatya'ya sahip çıkmamışlardır."

MHP İl Başkanı, halkın önüne konulacak ilk sandıkta gerekeni yapacağını, kadrolarının hesap soracağını belirterek, açıklamasını "Malatya tabiriyle burunlarından fitil fitil getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hepsinin notunu tutuyoruz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Bundan Malatya’nın Malatya olduğundan emin olduğumuz gibi emin olsun hemşerilerimiz." diye tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız