SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsiyle Mücadele Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2016-10-04 05:02:46
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Çalık başkanlığındaki AKP heyeti, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Malül Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını dinledi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın başkanlığındaki AKP heyeti, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarette şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını dinleyen Çalık, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kurban Bayramında şehit aileleri ve gazilere kendi el yazısıyla yazdığı mektubu vakfa hediye etti. Ziyarette konuşan Çalık, terör örgütlerinin dilinin, dininin, ırkının olmadığını belirterek, “Canice yapmış oldukları katliamlarda birçok çocuğu annesiz, babasız bırakmış terör örgütlerinin hepsini lanetliyoruz. Onlarla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Terör örgütünün adı ne olursa olsun, ister PKK, ister, DEAŞ, ister PYD, isterse FETÖ olsun hepsiyle mücadele edeceğiz. Bu mücadelede en büyük kaynağımızda şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Son yaşadığımız darbe girişiminde de gazilerimiz ‘şehit olmak üzere gittik’ diyorlar. Bunlar bizler için çok büyük bir onur” diye konuştu. Şehit ailelerinin ve gazilerin kendilerine emanet olduğunu dile getiren Çalık, üzerlerine düşeni sonuna kadar yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

“Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız”

AKP iktidarı olarak Türkiye’de ihmal edilen ne kadar alan varsa hepsiyle ilgilendiklerini anlatan Çalık, “Ama onun ötesinde çok önemli bir alan vardı. Onlar vatanı için hiç gözünü kırpmadan topun, tüfeğin, tankın önüne kendini siper eden şehitlerimiz ve gazilerimizdi. İlk günden itibaren şehitlerimizin emaneti ailelerine ve gazilerimize çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. 2011’deki yasal düzenlememiz ve 2013 yılındaki yasal düzenlememiz şehit ailelerimiz için ihtiyaçları dahilinde ne olabilecekse, evlerinden faizsiz kredilerine kadar, maaşlarının iyileştirilmesinden istihdam haklarına kadar ve evlatlarımızın okullarına özel okullarda devam etmesine kadar tanımlanabilecek bütün imkanları şehit ailelerimize ve gazilerimize seferber ettik. 2013’te yapılan düzenlemeyle birlikte sadece terör şehidi ya da terör gazisi değil aynı zamanda vazife malulü ve vazife şehitlerimizi de biz yasal düzenlemeyle diğer haklardan istifade etmelerini sağladık. Türkiye’de yaşayan bütün gaziler ve şehitlerin ailelerinin bizim yanımızda her daim yeri olacak. Bilin ki AK Parti genel merkezinde sizlerin kardeşleri var. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız, yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, “Burada Kore gazimiz, Kıbrıs gazimiz, 15 Temmuz gazimiz, polis ve asker gazimiz hep bir aradayız. Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma bu vatan kahramanlarından selam götürün. Herkese karşı dik dursunlar. FETÖ terör örgütüne karşı da, PKK’ya karşı da, tüm dünyaya karşı da dik dursunlar. Burada gördüğünüz gazi kardeşleriniz dün Güneydoğu’da uzuvlarını bıraktılar, geldiler. İnanın tek talimatlarıyla yarın şehit olmaya hepsi hazır. Hepimiz bu ülke için, bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Yeter ki Cumhurbaşkanımız bu dik duruşundan taviz vermesin. Biz Başkomutanımızın her an emrinde askeriz” ifadelerini kullandı.

Şehit eşi Havva Tufan, eşinin kendisi için bir kahraman olduğunu dile getirdi. Eşinin son nefesinde şahadet getirdiğini kaydeden Tufan, şehit eşi olmanın büyük bir onur olduğunu vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminde iki ayağından yaralanarak gazi olan Kaan Şimşek ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alanlara çıktığını belirterek, vatan için canını feda etmeye hazır olduğunu söyledi.

Çalık ve heyetinin ikinci durağı ise Şehit Harp Malulu Gaziler Şehit dul ve Yetimleri Derneği oldu. Dernek Başkanı Taner Ural; "Ak Parti bizlere devletin şefkatli tarafını gösterdi. Şehit ailelerini hükümete karşı hep kışkırtmaya çalıştılar, başarılı olamadılar. Bizlere yönelik Ak Parti dönemlerinde güzel paketler çıktı ama kalan sıkıntılarımızın da giderilmesini istiyoruz’ şeklinde konuştu. Daha sonra Sincan’daki Malül Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyaret gerçekleştirildi. Burada PKK Terörüne karşı kahramanca mücadele ederek yaralanmış ama gazi sayılmayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Çalık;’ Bu ülke sizler sayesinde ayakta. Ak Parti hükümetlerimiz döneminde şehit ve gazilerimize yönelik önemli yasalar çıkarttık. Ne yaparsak yapalım sizleri eskiye döndüremeyiz.Bu süreçte de sizlerin sorun ve taleplerini dinledik, Başbakanımızla konuşacağım elimizden ne geliyorsa yapacağım, Ak Parti Genel Merkezi emrinizdedir. Bilin ki sizlere hizmet etmek için kardeşleriniz oradadır" dedi.

‘Tırnağını kesmeyi bilmeyen oğlum, kendini tankın önüne attı.’

Dernek Başkanı Mesut Kılıçaslan ise; "Derneğimizi ziyaret etmeniz bizler için büyük bir fırsat oldu.Biz Güneydoğu’da kurşun yedik ama ölmedik. 15 Temmuz’da tankların önüne yattık.Tırnağını kesmeyi bilmeyen oğlum bile o gece kendini tankın önüne attı. Devlet büyüklerimizden büyüklük bekliyoruz, bizleri onurlandırmasını Gazi saymasını bekliyoruz, Öldüğümüzde tabutumuzda bayrak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bülten

çalık1

çalık3

çalık2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA KARACI (7 yıl önce)
    ALLAH'INA KURBAN ÖZNUR BAŞKAN..
    0
    0
    Yanıtla