SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Adımda İnsanı Temel Aldık"

A- A+ PAYLAŞ

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile mesaj yayınlayan AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın "AK Parti iktidarının adalet, eğitim, sağlık ve ulaşım alanları başta olmak üzere her alanda attığı her adımla insanı temel almıştır. Ülkemiz kalkındıkça insanımızın hayatı kolaylaşıyor” dedi. 
 
 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 10 Aralık 1948 yılında ilan edildiğini söyleyen Akın, bu günün, insanların doğuştan sahip oldukları hakların temel anlayış olarak yerleşmesi açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.
 
Milletvekili Cemal Akın açıklamasında şunları belirtti;  
 
“Temel hak ve hürriyetlerin teminat altına alınması için gerek devletler, gerekse uluslararası kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin ortak bir anlayışla, iş birliği içerisinde çalışması gereklidir. Türkiye olarak, insan haklarıyla ilgili Birleşmiş Milletler Sözleşmeleri’nin yanı sıra, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa Konseyi bünyesinde hazırlanan birçok sözleşmeyi de imzalamış bulunuyoruz. Ayrıca, Başbakanımızın önderliğinde hükümet olarak son dönemde temel hak ve özgürlükler alanında önemli adımlar attık, tarihi reformlarla adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Devlet ile millet arasındaki gönül köprüsünü daha da güçlendirdik, hak arama bilincini yaygınlaştırdık. Böylece, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle kökleşen yönetim geleneğimiz, çağın en yüksek standartlarıyla günümüz Türkiye'sinde yeniden hayat bulmuştur. İnsanlarımızı temel hak ve özgürlükler bakımından en yüksek standartlara kavuşturmaya yönelik çalışmalarımızı, bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. 
 
İnsan hakları alanında evrensel ve bölgesel düzeyde kabul edilen tüm standartlara ve uygulamalara rağmen, bugün farklı biçimlerde insan hakları ihlallerine rastlamaktayız. İnsan haklarının en temel değerlerini hedef alan ayrımcılık ve mezhepçilik günümüzde sorunlar olmaya devam etmektedir. Bunun yanında gizli insan hakları ihlallerine de rastlamaktayız. 
 
Bir grubu ötekileştirme, dışlama, gibi çağımıza uygun olmayan uygulamalara da rastlanılabilinmektedir. AK Parti iktidarı, ülkemizde yaşayan her bir ferdin sahip olduğu temel haklarını kullanması anlayışıyla hareket etmekte, sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda aldığı her tedbirde temelde bu alanda genel bir iyileştirmeyi yerleştirmeye çalışmaktadır. Ülkemizde hak ve özgürlüklere saygı ile hak arama bilincinin daha da yükselmesine katkıda bulunması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum. Bu vesileyle, bütün insanlık için de barış ve huzurun egemen olduğu, dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun, herkesin hak ve hürriyetlerinin güvence altına alındığı bir dünya diliyorum.”  
 
ÇAKIR'IN MESAJI 
 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında şunları söyledi; "
 
"Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve insan hakları açısından önemli bir kilometre taşı olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, bütün devletler tarafından insan hak ve özgürlükleri açısından ortak değerler olarak kabul edilmiştir. 
 
Ancak, insan hak ve özgürlükleri maalesef İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde kabul edilen şekliyle uygulanmamakta, birçok ülkede istenmeyen, arzu edilmeyen olumsuzluklar yaşanmakta ve yaşanmaya devam etmektedir.
 
Ülkemizde ise; başta demokratikleşme olmak üzere insan hakları, kişi hak ve özgürlükleri alanında özellikle son yıllarda yapılan ciddi düzenlemeler fevkalade önemli gelişmelerdir.
 
İnsan hak ve özgürlüklerinin gerçek anlamıyla daha rahat yaşandığı bir Türkiye arzusuyla, bütün insanlığın temel hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğu, ayrımcılığın olmadığı, birlik, beraberlik içerisinde kardeşçe yaşanılan ve barışın egemen olduğu bir dünya dileğiyle, İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."
 
CHP'DEN..
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de yaptığı açıklamada, "10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ” dünyada barış ve adaletin sağlanması amacıyla kabul edilmiştir. Bildirge ; insan onurunun korunması için, adil ve kalıcı bir barış için, Bildirge’de yer alan haklara ve özgürlüklere dayalı toplumsal ve uluslar arası düzenin şart olduğunu ve böyle bir sisteme sahip olmanın insan hakkı olduğunu vurgulamaktadır. 10 Aralık, o tarihten itibaren tüm dünyada insan haklarının geliştirilmesi ve korunması amacıyla , “ İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
 
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, hak ve özgürlüklere dayalı eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünya düzeninden bahsetmektedir. ne yazık ki coplu, biber gazlı, açlık sınırının altındaki asgari ücretli, kısaca insan haklarının ayaklar altında çiğnendiği, sefalet ve şiddete dayalı bir düzenin içinde yaşamaktadır.
 
Türkiye’nin yıllardır değişmeyen temel sorunu insan hakları ve demokrasi sorunudur.
 
Oysa Türkiye , pek çok ulusal üstü insan hakları belgesinin tarafı olmasına karşın, bu belgelerde yer alan hak ve özgürlükleri yaşama geçirememiş, demokrasiyi tesis edememiştir. Demokrasinin çoğulculuk, açıklık ve katılımcılık ilkeleri açısından Türkiye’nin sisteminde ciddi sorunlar bulunmaktadır.
 
Çoğulcu bir demokrasi farklılıklara, farklı fikirlere, farklı siyasi eğilimlere, farklı kimliklere, farklı dillere, dinlere, etnik kimliklere, kültürlere, farklı cinslere olanak ve özgürlük tanıyan bir sistemdir.
 
Türkiye’de yargı bağımsızlığından söz etmekte mümkün değildir. Tarafsızlık ilkesi açısından yapısal sorunlar vardır. İnsan hak ve özgürlüklerinin yeterince yargısal koruma altında olduğunu söylemek mümkün değildir.
 
Hem uluslar arası alanda hem de ulusal boyutta insan hakları ihlalleri sürmektedir. 
 
Tüm insan hakları ihlallerinde yaş, cinsiyet, etnik köken, dil, din ve benzeri hiçbir ayrımcılık uygulamadan , yaratmadan temel insan haklarına ilişkin olarak tüm ihlallerin Cumhuriyet Halk Partisi olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. "dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız