SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Alanda Saygı Göstermeliyiz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:40:19
'Her Alanda Saygı Göstermeliyiz'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Süleyman Kamçı, "Bana AB´yi Anlat" Slogan Yarışması Ödülü ve “Engelli Erişebilirlik Cihazı ve Tablet Bilgisayar” dağıtımı kapsamında Malatya Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen törene katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ nın açılış konuşmasının ardından Vali Kamçı yaptığı konuşmada “Engellilik durumu dünyamızın genel bir problemidir ve hem ülkemizde hem de Birleşmiş Milletlere bağlı 150 den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Bu etkinliklerin ana hedefi, engelli insanların sosyal hayatta fırsat eşitliklerini temin etmek ve bu eşitliği idame ettirmektir.

Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak, sorunlarını çözmeye kifayet etmez. Onlara yardımcı olmak istiyorsak, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek, onlara fırsat eşitliği sağlamak ve ihtiyaçlarını gözetip her alanda saygı göstermek durumundayız. Birazdan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan, Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü’ne istinaden yürütülen, “3. El Projesi” kapsamında 15 adet Engeli Erişilebilirlik Cihazı ve Tablet Bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtacağız.

Yine Bakanlığımız Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen “Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi” kapsamında, ilimizdeki tüm ortaokul ve liselerin 7, 8 ve 9. sınıf öğrencileri arasında “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, öykü, slogan gibi farklı kategorilerde çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar içerisinde dereceye giren öğrencilerimize de ödüllerini birazdan takdim edeceğiz.

Bu vesileyle; buradaki sevgili öğrencilerimizin şahsında bütün çocuklarımıza sağlık ve esenlik dolu bir ömür diliyor, çalışmalarda emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Kamçı 15 öğrenciye tabletlerini dağıttı. 

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen "Öğrenciler Avrupa Birliği’ni Öğreniyor Projesi" kapsamında Malatya'da tüm ortaokul ve liselerin 7, 8 ve 9. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "Bana AB'yi Anlat" konulu resim, öykü ve slogan kategorilerinde dereceye giren 9 öğrenciye ödülleri verildi.

'Bana AB'yi Anlat' Projesi kapsamında Öykü yarışmasında Niyazi Mısri Sosyal Bilimleri Lisesi öğrencisi Nurgül Deniz birinci, yine aynı okuldan Gönül Kıraç ikinci, Malatya Fen Lisesi öğrencisi Şule Çelik ise üçüncü oldu. 

Slogan kategorisinde Türkiyem Ortaokulu'ndan Merve Bekir birinci, Hande Aysu Gönderen ikinci, Nurgül Salik ise üçüncü oldu.

Resim kategorisinde Ziya Gökalp Ortaokulu'ndan Sevilay Şahin birinci, Zeynep Torun ikinci, Nur Sultan Karabıyık ise üçüncü oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız