SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Bir Ferdi Kucaklayın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:36:59
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni dönemde görev alacak milletvekili adaylarından 3 ricada bulunarak, "Birincisi siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. İkincisi, 7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik. İkincisi, milletimizden aldığımız mesajda, bir erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin yürüyen timsali olacaksınız. Üçüncü olarak, bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam milletimizin her bir ferdini kucaklamanızdır" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen 1 Kasım Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada, 8 Haziran sabahından itibaren Türkiye'de blok tartışmasının başladığına dikkati çekerek, "Bu blok tartışmalarına karşı 258 yiğit adam dimdik durdu, 258 arkadaşımı tek tek tebrik ediyorum. TBMM Başkanlık seçiminde bütün partiler fire verirken son derece ahlaki tutumla hiçbir pazarlığa girmedi. 258 oyla değerli Başkan Adayımız İsmet Yılmaz'ı destekledi, işte AK Parti farkı bu. AK Parti erdemliler hareketidir. Hiçbir gizli pazarlığa iradesini teslim etmemiştir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Teröre sırtını veren HDP zihniyetine karşı, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz'da başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonları halkımızın kamu düzenini ihdas edene kadar devam edecektir. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzurluğu, demokrasimizin hakim kılınması için başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir."

Kandil ve çevresindeki bütün kampların yerlebir edildiğine dikkati çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

"Halkı zulüme, milli iradeye set çekmeye çalışan bütün terör odakları şu an huzur ve demokrasi operasyonuyla tam anlamıyla yerle bir edilmekte, etkisiz kılınmaktadır. Buradan Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerime sesleniyorum, bu operasyonların tek hedefi terör örgütüdür. Türkiye'nin her santimetrekaresinde, her ilinde, mahalle, sokağında, mezrasında kamu düzeni tesis edilene kadar terörle mücadelemiz devam edecek." 

Demokrasinin bütün kurumlarıyla işletileceğini anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "7 Haziran seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu blok, HDP Eş Başkanı teröre sırtımızı dayadık, Bahçeli, Türkiye'nin yönetme sorumluluğunun gereklerini reddederek herşeye 'hayır' dedi. Zannettiler ki AK Parti Türkiye'yi yönetme konusunda bir şekilde tereddüt eder. Türkiye'yi yönetme sorumluluğundan bir an bile feragat eder miyiz? Biz, blok siyasetine karşı, teröre, yönetme sorumluluğundan kaçanlara karşı Türkiye'nin son 3 ay içindeki bütün sorunlarına doğrudan ve etkiden müdahalede bulunduk hem de milletimizin 1 Kasımda huzur içinde seçimlere gitmesi için gerekli adımları attık. Bu 3 ay içinde AK Parti'nin etkin çalışması olmasıydı bazı odaklar teröre sırtını dayayarak, Türkiye'de kaos ortamı yaratacaklardı. Milli iradeyi hakim kılmaya var mıyız? Önümüzdeki 40 gün içinde geceyi gündüze katarak çalışmaya hazır mıyız? Tek başına iktidar olma konusunda ilk günkü aşkla 'Haydi Bismillah' demeye var mıyız? 3 bin 667 aday adayı arasında 550 adayımız sadece bulundukları yerleri değil aynı zamanda 78 milyonu destekliyorlar. 3 bin 667 adaya da tek tek teşekkür ediyorum. Her biri bizim için kıymetlidir. Onlardan aday adaylarımızdan aday olmuş gibi çalışmaları ricasında bulunuyurum. 258 milletvekili arasında bulunup bugün adaylarımız içinde olmayan kardeşlerimize sesleniyorum, sakın ola ki kendilerinde bazı eksiklik olduğu gibi bir kanaate kapılmasınlar. Bütün bu arkadaşları bir kez daha tebrik ediyorum."

Davutoğlu'nun bu sözleri demesi üzerine vatandaşlar teşekkür alkışıyla ayağa kalkıp 258 milletvekilini ayakta selamladı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN 3 RİCADA BULUNDU

Başbakan Davutoğlu, seçim döneminde bazı özel ricaları olduğunu belirterek şunları söyledi: "Birincisi siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. Siz milletimizin temsilcilerisiniz. Bu yürüyüşte, 'İlk günkü aşkla, haydi Bismillah' derken milletimizle bağınızı hiçbir şekilde koparmayınız. Milletimize her zaman sahip çıkın. İkincisi, 7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik. Milletimizden aldığımız mesajda, bir erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin yürüyen timsali olacaksınız. Biz de tevazu, aşk, sevda vardır. Bize kibir, şatafat yakışmaz. Her birimiz başta sizinle yola çıkmış nefer olarak ben her biriniz erdemliler hareketinin mensubu olarak siyasi ahlakın gerçek temsilcileri oldunuz"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üçüncüsü AK Parti hareketi Türkiye'de her türlü ötekileştirmeyi, dışlamayı reddederek yola çıktı. Bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam milletimizin her bir ferdini kucaklamanızdır. Bu milletin her bir ferdi azizdir, her ferdin onuru sizin ve bizim onurumuzdur. Üslup olarak sadece ve sadece mahfiyet ve muhabbet uslübu kullanacağız. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bizim üslubumuzda siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak. Üslubumuza uygun olarak hep beraber yolumuzu anlatacağız. Bırakın onlar karalasın, nefret dili kullansınlar, onlara nefret bize muhabbet dili yakışır, onlara şiddet bize rahmet ve bereket yakışır. Aşkı bitmeyen gençler, 1 Kasım'a yürümeye var mıyız?"

AK Parti'nin seçim beyannamesini 4 Ekim'de açıklayacağını belirten Davutoğlu, "Aziz gençler, değerli dava arkadaşlarım hazır mısınız? İşte, hiç yorulmayan AK Parti hareketinin mensupları burada. İnşallah, 4 Ekim'de burada seçim beyannamemizi açıklayacağız. 13 yıllık birikim üstünde şimdi nereye doğru 2023'e doğru nasıl bir yol izleyeceğimizi paylaşacağız" diye konuştu.

SEÇİM ŞARKISI ALPER KIŞ VE EBRU GÜLÇİÇEK TARAFINDAN HAZIRLANDI

Alper Kış ve Ebru Gülçiçek'in hazırladığı 'Haydi Bismillah' seçim şarkısı kamuoyuna tanıtıldı. Başbakan Davutoğlu, Alper Kış ve Ebru Gülçiçek'i sahneye gelerek tebrik etti.

Davutoğlu, sahneye gelen 550 milletvekili ile tek tek tokalaşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

MALATYA ADAYLARI..

AKP'nin Malatya Milletvekili adayları da, Ankara Arena Spor Salonu'ndaki törende tanıtıldı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya Milletvekili adayları Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci ve Ufuk Önalan'ın yanı sıra AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'yla birlikte sahnede partilileri selamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız