SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Biri 6'şar Kitap Okudu'

A- A+ PAYLAŞ

‘Malatya Okuyor’ kampanyasında 2 ay içerisinde 68 bin 718 kitap okunduğu, projeye katılan öğrenci sayısının 11 bin 453 olduğu ve her öğrencinin yaklaşık 2 ay içerisinde ortalama 6’şar kitap okuduğu belirtildi.

‘Malatya Okuyor’ kampanyasına ilişkin olarak yaklaşık 2 aylık süredeki çalışmalar Vali Ulvi Saran başkanlığında yapılan bir toplantıda değerlendirildi. Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile projede görev alan diğer görevlilerinin katılımıyla Kanalboyu Edo Cafe’de bir değerlendirme yapıldı.

Değerlendirmede ilk olarak konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kampanyaya ilişkin genel bilgiler verdi ve Malatya merkezde 16 bin 362 öğrenciden 11 bin 453’ünün projeye katıldığını ve 2 aylık sürede 68 bin 718 kitabın okunduğunu belirtti. Bulut,. bu kitapların toplam sayfasının 6 Milyon 871 bin 800 olduğunu ve kişi başına ortalama kitap okuma sayısının ise 6 olarak belirlendiğini kaydetti.

Bulut, önümüzdeki yıl projeye ilköğretim 1,2 ve 3. sınıflarında da dahil edileceğin, nedeninin de okuma alışkanlığı kazanmada bu gruplarda daha fazla olduğunu ifade etti. Bulut, ‘Malatya Okuyor’ kampanyasının 5 projeden oluştuğunu belirterek, bunların ‘En İyi Ben Okuyorum’, ‘En Çok Ben Okuyorum’, ‘ Biz Okuyan Aileyiz’, ‘Askıda Kitap’ ve ‘ Gezici Kütüphane’ olduğunu kaydetti.

Vali Ulvi Saran’da konuşmasında başlatılan kampanya ile başarı hikayesi yaşandığını belirterek projenin en üst düzeye ulaşması noktasında çaba gösteren tüm görevlilere ve projenin kamuoyuna yansımasındaki çabadan dolayı da basın kuruluşlarına teşekkür etti.

Vali Saran, okuma alışkanlığının en üst düzeye çıkartılması amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “ Kitap okuma alışkanlığı konusunda yapılan bir çalışmada Türklerin yeterince kitap okumadıkları ortaya çıkmış, Japonların yılda 50 kitap okudukları diğer bir çok Avrupa ülkesinde de kişi başına kitap okuma en az yılda 6 kitap olurken Türkiye’de maalesef kişi başına 6 değil 6 kişinin 1 kitap okuduğu belirlenmiş. Bu kitap okuma konusunun ne kadar yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır. Biz bu kampanya ile Malatya’da kitap okuma alışkanlığını artırmayı hedefliyoruz. Okumak insan hayatı bakımından da çok önemlidir. Bunu neden ihmal edelim. Anne-babanın kitap okuduğu evlerde çocuklarında okumaya daha fazla ilgi gösterdikleri de biliniyor.” dedi.

Vali Saran, liselerin son sınıfında okuyan öğrencilerin ÖSS hazırlığı nedeniyle arzulanan oranda kitap okumadıklarının belirlendiğini ifade ederek, “ ÖSS’ye hazırlanırken belki öğrenci kaçınılmaz olarak ders kitapları veya soru kitapçıklarına yöneliyor. Ancak daha fazla kitap okumayla hızı okuma ve hızlı anlama alışkanlıklarını da elde edebileceklerdir. Bu da başarıyı yakalamak için önemlidir.” dedi.

Vali Saran, kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, kitap çeşitliliği ve sayısının artırılması içinde büyük yayınevleri ile görüşmelerde bulunduklarını ilk olarak İş Bankası tarafından 5 bin kitabın gönderileceğinin bildirildiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız