SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Çocuk İçin 8 Yıl..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki 0-6 yaş grubu çocuklara kötü muamelede bulundukları iddia edilen 17 sanığın yargılanmasına devam edildi. Savcının mütalaasını sunduğu duruşmada 13 sanık hakkında eziyet ettikleri iddia edilen her çocuk için 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uyguladıkları iddia edilen 17 bakıcı kadının yargılanmalarına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, cumhuriyet savcısı Mustafa Yücel mahkeme heyetine mütalaasını sundu. Yücel mütalaasında, bakıcı kadınlardan Fatma Yücel Ö., Yasemin K., Vildan G. ve Songül T. hakkında kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediği gerekçesiyle beraatlarına karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, sanık Adalet G. hakkında 1 çocuğu döverek kasten yaraladığı iddiasıyla 2 yıl hapis cezası, Ayşe D. hakkında 1 çocuğu kasten döverek yaraladığı iddiasıyla 2 yıl hapis cezası, bakıcı kadınlar Adile K. ve Meryem K. hakkında 5 çocuğa eziyette bulundukları iddiasıyla 40'ar yıl hapis, bakıcı kadın Nezaket D. hakkında 2 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 16 yıl hapis cezası, bakıcı kadın Melahat A. hakkında 3 çocuğa eziyette bulunduğu gerekçesiyle 24 yıl hapis, bakıcı kadın Yıldız Güven'e 1 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 8 yıl hapis cezası, bakıcı kadın Müjgan K. hakkında 4 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 32 yıl hapis cezası, İnsaf Y. hakkında 2 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 16 yıl hapis cezası, bakıcı kadın Şefika S. hakkında 10 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 80 yıl hapis cezası, bakıcı kadın Fatma İ. hakkında 3 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 24 yıl hapis cezası ve bakıcı kadın Elif B. hakkında ise 5 çocuğa eziyette bulunduğu iddiasıyla 40 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Cumhuriyet Savcısının bakıcı kadınlar hakkında ceza verilmesini istediği Ceza Kanunun 92/2-a maddesi her suç için 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası verilmesini hükmediyor.

Mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu arada, aynı olay nedeniyle Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup G., eski Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Y., çocuk yuvasında görevli öğretmenler S.S. ve A.D., sosyal hizmetler uzmanları H.A. ve G.K. ile çocuk eğiticileri Z.K. ve S.B. hakkında Ocak 2008'de görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle 1'er yıl hapis cezası verilmiş ve mahkeme daha sonra cezanın ertelenmesine karar vererek, sanıkların 1 yıl denetimli serbestlik sistemine tabi tutulmalarına karar vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız