SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Daim Gelebilirsiniz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:04
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni dönemde esnaf ve sanatkarın bürokratik işlem ve işlem maliyetlerinden kurtarılacağını söyleyerek, esnafın krediye ulaşımını da hızlandıracaklarını ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile Malatya’daki esnaf odası başkanları toplu halde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Bakan Tüfenkci, memleketi Malatya’dan gelen heyeti önce makamında ağırlayarak, “Bu makamlar şahsımıza değil, Malatyalı hemşerilerimi ve milletime ait. Onun için her zaman ve her daim çekinmeden, sıkılmadan gelebilirsiniz. Bütün bakanlık birimlerinde sizlere yardımcı olacaklardır” dedi.

Tüfenkci’nin secim bölgesi olan Malatya’daki esnaf odası başkanları adına konuşan TESK yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Tüfenkci’nin 64. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ettiklerini belirterek, “19 yıl sonra Malatya’nın çok özlem duyduğu ve AK Parti’den beklediği bir bakanlığı, bugün Malatya’ya bir bakanlık verdiler. Ben kendilerine ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sayın Tüfenkci’nin bakan olması, Malatya’da mutlulukla karşılanmıştır. Malatya’da bir havası yaşattı. TSEK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’in Malatyalı oluşu, özellikle de esnafın bağlı olduğu Gümrük ve Ticaret Bakanın da Malatyalı oluşu, bizim için, esnaf için ve Türkiye için çok hayırlı olacaktır. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, hangi ilçesine giderseniz gidin, oradaki esnaf ve sanatkar kesimi sizi Malatya’dan daha iyi karşılayacaktır. Gittiğiniz bütün illere size eşlik edeceğiz, omuz omuza çalışacağız. Sizin başarınız Malatya’nın başarısı, Türkiye’ni başarısı olacaktır. Görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci’nin bakanlığın sosyal tesislerinde hemşerilerini ağırlaması esnasında ise Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, esnafı bağlı olduğu bakanlığa Malatya Milletvekilinin bakan olarak atanmasından dolayı mutlu olduklarını ve esnafın sorunlarının bu dönem daha hızlı çözüleceğini söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, “bugün mutlu bir gün. Bugüne kadar Türk Esnaf ve Sanatkarını ben bir Malatyalı olarak esnaf kardeşlerimle birlikte onların sorunlarını, problemlerini çözmeye çalıştık. Artık bizi ilgilendiren önemli bir bakanlık olan, Türkiye’de doğumundan ölümüne kadar insan hayatını ilgilendiren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Malatya’ya nasip oldu.  Sizin başarılı bir çalışma yapacağınızdan eminiz. Sizin zaten duruşunuz, kimliğiniz ve bize verdiğiniz özgüven, sizin yükünüzü hafifleteceğiz. Biz Ankara’da yine dalgakıran olacağız.  Sorunlarımızı esnaf ve sanatkara yakışır bir şekilde çözeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Malatya’mızın yıllarca beklediği bakanlık özlemini 64. Hükümette sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Malatya’ya bir bakanlık vererek, seçim öncesi vermiş oldukları sözde de durmuş oldular. Bun burada birkez daha teşekkür ediyorum. Özelikle esnafı destekleme noktasında bir çok projeyi  İnşallah bu dönemde hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Özellikle esnafa sağlanan kredilerin maliyetini daha ucuz hale getirmek ve daha da arttırma noktasında çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün Türkiye’deki esnafların bu noktada daha da kalkınması ve gelişmesi için gayret göstereceğiz. Ben bakanlıkta brifing alırken, esnaflarımızın faizsiz olarak 150 bin TL’ye kadar kredi kullanabilme imkanları var. Ama sorduğumda, ‘bu rakamda kredi kullanan sayısı ne kadardır?’  Tahmin edin, 148 tane esnafımız ancak kullanmış. Niye? dediğimde kimse bir şeyi doğru dürüst izah edemedi.  Demek ki;  ya biz bunu anlatamadık, yada bunu prosedüre boğduk,  kimseyi alamaz hale getirdik. Krediye ulaşımda esnaflığa başlamada işleri kolaylaştıracağız. Artık biz küçük esnafımızı, orta ölçekli esnafımızı kağıt ve bürokrasiye boğmamamız lazım ve o maliyetleri de düşürecek çalışmalarımız yapmamız lazım. Eğer ayda bin TL kazanamayan esnafa fuzuli olarak 300-400 TL  kağıt, kırtasiye ve bürokrasi maliyeti yüklerseniz o esnafın ayakta durma şansı kalmaz. Ondan sonrada deriz ki, ‘Bu geleneksel esnaflık niye ölüyor? Bu esnafların sayısı niye azalıyor ve buna bağlı olarak Odalarımız niye ayakta kalmakta güçlük çekiyor?’ Bununla ilgili şikayetlerde bulunuruz. Bu sorunların çözümünü bu dönem hep birlikte çözmeye gayret göstereceğiz” ifadelerini kaydetti.

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye esnaf ve sanatkarlar odası başkanlarınca ayrı ayrı kayısı tepsileri hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız