SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Derde Deva 'KÜRLER'..

A- A+ PAYLAŞ

Şeker hastalarına, saç dökülmesine, iktidarsızlığa, daha bir çok derde deva olan kürler...

TANSİYONU DÜŞÜRMENİN YOLU

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tansiyonu ve şekeri düşürmek için beyaz lahana kürü öneriyor. Bu kürün hazırlanışı da şöyle;

Tarlada yetişen beyaz lahanının özellikle ilk 4-5 yaprağını yarım litre suda 15 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.

Sabah ve akşam olmak üzere aç ya da tok karınına birer su bardağı için. Bu kür yüksek tansiyonu olanların tansiyonunu düşürerek normal seviyede tutulmasına yardımcı olur. Lahana kürü aynı zamanda şeker hastalarının şekerini dengede tutar.

TOKSİN ATMAK İÇİN LAHANA KÜRÜ

Beyaz lahananın toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici özelliğinden faydalanabilmek için, kaynayan yarım litre suya 6-7 adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak) konularak, on dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte haşlanır, sabah ve akşam olmak üzere aç ya da tok karına birer su bardağı içilir.

Bu uygulamaya toplam beş gün devam edilir. Beş gün uygulandıktan sonra üç gün ara verilirerek tekrar beş gün uygulanır. Böylece toplam on günlük kür tamamlanmış olur.

Bu kürü uygulamaya başladığınızın ikinci ya da üçüncü günden sonra vücudunuzun terlediğini ve özellikle de yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi görüreceksiniz. Bu kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo ya da duş yapmanız sizi hem daha çok rahatlatacaktır hem de deri gözenekleriniz açıldığı için daha rahat toksinli-yağ atmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın ki, toksin atan vücut kendini yeniler.

ŞEKER HASTALARINA ÖZEL KÜR

1 adet kabuk tarçını 1 su bardağı kaynar suya atın.% dakika kaynatın. (daha fazla ya da az değil yalnız 5 dakika) İçine tarçından başka hiç birşey katılmayacak.

1 haftada 3 ya da 4 gün ve günde bir bardak içilecek.

Uyulması gerekenler :

-Kabuk tarçın içinde küf veya mantar oluşmuş olma ihtimaline karşı kullanılmadan önce kırılarak soğuk su ile yıkanmalı.

-1 bardak su ve 1 adet kabuk tarçından başka hiçbir şey kullanılmayacak

-Hiç bir tatlandırıcı kullanılmayacak

-Etkisini arttırır düşüncesiyle başka bir şey ilave edilmeyecek

-Bu yöntem kan şekerini düşürmek amacıyla kullanılmamalı.

KARACİĞER YAĞLANMASINA KARŞI: MAYDONOZ LİMON KÜRÜ

Karaciğer yağlanması (Hepatosteatoz) için mükemmel bir yardımcı tedavi maydanoz-limon kürü uygulamasıdır.

Maydanoz-Limon kürünün uygulama şekli : Saplı olarak 15-16 adet taze maydanozu mutfak robotuna yada blendera eliniz ile biraz parçalayarak koyun ve üstüne yarım limon suyu (iki yemek kaşığı) ve yarım bardak su ilave edin.

Mutfak robotunuzu çalıştırın, iyice karıştırarak sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tamamını için. En erken yarım saat sonra kahvaltıya başlayabilirsiniz. Onbeş gün ara vermeden her gün sabah bu kürü uygulayın ve onbeş günlük uygulamadan sonra bir hafta ara verin.

Bir hafta ara verdikten sonra tekrar onbeş gün aynı şekilde uygulayın ve kürü sonlandırın. Beş-altı ay sonra durumunuza göre bu kürü aynı şekilde tekrar edebilirsiniz.

ORTA VE İLERİ DERECE İÇİN

Eğer,orta ya da ileri derecede karaciğer yağlanması söz konusu ise, Maydanoz Limon kürüne paralel olarak aynı günün akşam yemeğinden iki saat sonra lavanta kürü de uygulanmalıdır.

Yılda 2-3 kez uygulanacak Maydanoz-Limon kürü ile karaciğer yağlanmasını önlemiş olursunuz. Karaciğer yağlanması fibroz ya da siroza dönüşebilmekte veya karaciğer kanserine neden olabilmektedir. Bu kürle hem karaciğer yağlanması önlenir hem de karaciğer arındırılır.

Dikkat: Hiç bir kürü alışkanlık haline getirmeyiniz ve sürekli uygulamayınız. Uyarı: Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

BASUR VE HEMOROİD İÇİN DEREOTU

Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce aç karnına, 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotunu bir kaç kez çiğnedikten sonra 2-3 yudum su ile yutun.

Basura karşı mükemmel bir çözüm getirmektedir. Bir ay boyunca uygulanmalıdır.

ADET DÖNEMİ SANCILARINA DOĞAL ÇÖZÜM...

25 -30 adet kiraz sapı 1 bardak suda 5 dakika kaynatılarak elde edilen suyu içmek adet dönemi sancılarını giderir.

Kullanılacak kiraz sapları gölgede kurutulmuş olmalı. Kiraz saplarının rengi koyu kahverengi olmuşsa ve incelmişse bunların etkisi kalmamış demektir kesinlikle kullanmayın, hiçbir faydası olmaz.

Kirazın diğer faydaları :

* Kanı sulandırır

* Kanı temizler, böbrek yetmezliği için çok faydalıdır

* Günde 1 avuç yenildiğinde zayıflamaya yardımcıdır

* Baş ağrısına karşı etkilidir. 20 tanesi bir aspirine eşdeğer.

BAŞ AĞRISI VE MİGREN İÇİN ÇÖZÜM

Migren için Prof. Saraçoğlu biberiye bitkisini öneriyor. Ancak, bu bitkinin doğru türünün kullanılması şart.

Biberiye kürünün uygulanışı:

Bir su bardağı su kaynatın. Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı biberiye bitkisini kaynayan suya ilave edin. 4 dakika kısık ateşte kaynatın. 4.dakika dolduğunda ocaktan indirip ılınmasını bekleyiniz. Ilınınca, süzerek yudum yudum içiniz.

İlk birinci hafta her gün 3 kez taze hazırlanıp şeker ilave etmeden içilmelidir. İkinci haftadan sonra günde sadece 2 kez taze hazırlanarak bir ay boyunca içilmelidir.

Daha sonra şikâyetlerin doğrultusunda kür tekrar edilebilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız