SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Düşünceden İnsanımız Vardı"

0
Güncellendi - 2016-07-19 23:27:08
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında bir açıklama yaparak, 15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde başlayan darbe kalkışması ile ilgili bilgiler vererek, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve siyasi görüşü ne olursa olsun her kesimin bu kalkışmanın karşısında durmasının ülkemizin geleceği bakımından güven verdiğini söyledi.

"MALATYA HALKINDA KENETLENME OLDU.."

Başkan Çakır açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Darbe kalkışması ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya halkında da bir kenetlenme oldu. Bu bizim için bir gururdu. Ülkemizde bugüne kadar birçok varlığı yaşayan, ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini, demokrasisine, insan hak ve özgürlüğüne, inanç özgürlüğüne, yaşam kalitesine, her alandan darbe vuruldu. 15 Temmuzdaki büyük bir darbe girişimiydi. Çok büyük travmalar yarattı. Hem sivil halk, hem devletin Cumhurbaşkanı, Başkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi hedef alındı. İlk defa halkın bu kadar iradeli bir şekilde görüşü ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun darbenin karşısında birleşmesi, tek yürek olması, gelecek adına, ülke adına, birlik beraberlik adına bizlere büyük bir güven verdi.

Başta Cumhurbaşkanımızın duruşu olmak üzere vatan için, millet için canımızı feda etmeye hazırız demesi; Başbakanımızın kefenimizi giydik biz bu yola çıktık, ülkemiz için varız demesi. Yine siyasi partilerimizin mecliste bulunan siyasi parti başkanlarımızın duruşları ve açıklamaları halka büyük bir güven verdi.

Hazırlanmış olan bu planları uygulayamadan dik duruşu gördüler. Neticede, ülkemiz için şerden hayırların çıkmasını arzu ediyoruz. Ülkemizin milli birliği ve beraberliği için bunu bir fırsat olarak değerlendirmek lazım. Demokrasimizin güçlenmesi lazım. Bunu fırsata çevirmek lazım.

Askerimiz bizim için çok kıymetli. Büyük bir ordumuz var. Bizim bunları çok iyi ayırt etmemiz lazım. Gözbebeğimiz olan askerimizi korumamız, ama ruhunu şeytana satmışları da bir an önce temizlememiz lazım. Birçok kuruma bunlar sızmış. Bağımsızlığını,  birliğini bir ihanetle satacak kadar alçalmış bu grup karşısında inşallah her siyasi görüşten, her kesimden insanın kenetlenerek duruyor olması önemli ve bunun kıymetini bilmemiz lazım.

Bugün belediyemiz ekiplerini ziyaret ettim. Türkiye'de ilk müdahale eden belediyeyiz. Saat 23.00’de talimatları verdik. Ve hemen sahaya çıktık. Tüm arkadaşlarımız, izinde olanlar dahi görevleri başına getirildi. Kırsaldaki araçlarımızı hemen çağırdık. Araçlarımızı sahaya sürdük. Biz halkın sesi ve iradesi olarak, birliğimiz bütünlüğümüz adına duruş sergiledik. Ve bu süreç içerisinde bütün arkadaşlarımızla sabahladık, bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Malatya halkına her düşünceden, her siyasi görüşten insanımız vardı. Hem resmi olarak görüşlerini ortaya koydukları gibi, darbenin karşısında durdukları gibi, resmi açıklamayla birlikte halkında bu anlamda birleşmesi bu yönden dolayı da Malatya halkına teşekkür ediyorum. Ülkemiz adına geçmiş olsun diyorum.

Bu arada 208 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun."

ÇAKIR'A KARŞILAMA..

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilk mesai günü belediye binasında gelişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Çakır'ın belediyeye gelişi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni şöyle:

"15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da tek yürek karşı konulurken, darbe kalkışımının hemen ardından ekipleriyle birlikte sahaya inen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, Malatya’da darbecilere karşı önemli engellemeler gerçekleştirdi.

15 Temmuz Cuma günü akşamından itibaren gerek iş makineleri ve araç gereçlerle darbecileri engelleyen ve gerekse de SMS’lerle halkın yönlendirilmesinde önemli rol oynayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 18 Temmuz Pazartesi günü Belediye’ye gelişinde personel tarafından belediye önünde alkışlar ve sloganlarla karşılandı.

Sizinle çalışmak bizim için onurdur

Sloganlar eşliğinde Çakır’ı coşkuyla karşılayan personel adına kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Ercan Turan, Başkan Çakır’la çalışmanın bir onur olduğunu belirterek, şükranlarını sunduğunu belirtti. Ercan, “Milletin iradesine yönelik yapılan darbe girişimine karşı, ilk dakikalardan beri vermiş olduğunuz talimatlarla göstermiş olduğunuz azim ve kararlılıklarla, ayrıca her alanda almış olduğunuz tedbirlerle bize önderlik ettiniz. Size şükranlarımı sunuyorum. En alttaki birim arkadaşlarımızdan tüm yöneticilerimize kadar sizinle çalışmak bizim için onurdur. Tüm arkadaşlarım adına size şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ülkemiz uçurumun kenarından döndü

Personelin coşkulu karşılamasından ve desteğinden dolayı duygulanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı teşekkür konuşmasında tüm Türkiye’ye geçmiş olsun temennisinde bulunarak, büyük bir başkaldırının olduğunu söyledi.

Ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü ve bu yüzden Allah’a şükrettiklerini belirten Başkan Çakır, özetle; “Bu kalkışmayı birlik ve beraberlik içerisinde önledik. Malatya’yı gördünüz, Türkiye’yi gördünüz, ülkesine sahip çıktı. Vatanına sahip çıktı, geleceğine sahip çıktı. Bu süreç henüz bitmiş değil. Yeni farklı gelişmeler her zaman olabilir. Bizim uyanık olmamız, bilinçli olmamız gerekiyor. Bizler memleketimiz için, ülkemiz için, milletimiz için sorumluyuz.

Bugün darbenin karşısında Malatya gerçekten sağlıklı bir yönetim gerçekleştirdi. Sayın Valimiz olsun, Emniyet Müdürümüz olsun, Jandarma Komutanımız olsun olayı sağlıklı bir şekilde götürdüler. Yerel yönetimlerde başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimizle birlikte darbe karşısında hiç zaman kaybetmeden, belki de Türkiye’de en hızlı refleksi gösteren illerin başında geliyoruz. Bundan dolayı da ekibimizi kutluyorum. Fiziki engellerin önemi kadar, gösterilen karşı duruş da onları daha çok caydırdı. Tankları kışlasından halkın üzerine doğru çıkardıkları zaman, bütün iş makinelerimizle arkadaşlarımızla birlikte sahaya müdahale ettik.

Biz, olayın başında, daha darbe girişiminin olup olmadığını televizyonlardan açıklanmadan önce Ankara ile irtibatı kurduk. Dediler ki durum ciddi, bir darbe girişimi var, herkes tedbirini alsın. Biz hemen sahaya çıktık. Organize olduk. İl başkanımız Hakan bey çok bilinçli ve uyanık bir şekilde davrandı, hep birlikte karar aldık. Sürekli Valilikle, Emniyetle irtibat halindeydik. Yasaklanmasına rağmen ilimize inen uçaklar vardı, onları engellemek için çalıştık” dedi.

Hainleri ayırmamız lazım

Ordu’nun bu milletin gözbebeği olduğunu ve onları korumamız gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, “Ama içine sızan hainleri de her zaman ayırt etmemiz lazım. Onlara karşı mücadele etmemiz lazım. Özellikle Emniyet birimlerimize yürekten teşekkür ediyorum.  Biz bir ekibiz, takımız. Allah bizi mahcup etmesin. Umarım birliğimize beraberliğimize bu bir vesile olur.

Arkadaşlar, bizler Alevisiyle, Sünnisiyle biriz, beraberiz, kardeşiz. Kardeşliğimize zarar verecek tek bir söz dahi darbecilerin ekmeğine yağ sürecektir. Bugün birlik günü, dirlik günü, kardeşlik günü, Milli iradeye sahip çıkma günü. Asla Provokasyonlara gelmeyelim, tahriklere kapılmayalım.

Her şer gözüken olayda hayır vardır. İnşallah ülkemiz için milletimiz, geleceğimiz için hayırlara vesile olsun diyorum. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı."

Bülten

ahmetçakır

bel

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız