SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Eleştiri ve Öneriye Açığız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:58:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Yasası, Malatya için aslında geç kalınmış bir karar” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün düzenlediği “Kariyer Günleri” programında üniversiteli kız öğrencilerle bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdunun Sinema Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürü Necati Yavuzel, Müdür Yardımcısı Halil Karaman, Yurt Müdürleri Belgin Olacak, Gülsel Başaran ile yurtta kalan kız öğrenciler katıldı.

Yurt Kur Bölge Müdürü Necati Yavuzel kısa bir açılış konuşma yaparak,Malatya’nın 1998 yılında bölge müdürlüğü olduğunu belirterek, Bölge Müdürlüğü’ne bağlı toplam 4 ilde 14 binin üzerinde öğrenciye barınma imkanı sağladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, liseyi Darende ilçesinde okuduğunu belirterek, “Okula gitmek için 1 saatin üzerinde yol yürüyorduk. Zor koşullarda eğitimlerimize devam ediyorduk. O zaman ki şartlarla şuan ki şartlar arasında muazzam farklar var. Üniversitelerimizin şuan ki yapılanması çok iyi. Medeniyet yarışında ülkemizin iyi yerlere gelmesi adına eğitime yapılan yatırımlar çok önemli. Bu fark gelecekte ortaya çıkacak” dedi.

Malatya’nın yoğun göç veren ve aynı zamanda göç alan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Malatya’dan dışarıya göçün önüne geçmek için ilimizi çağdaş ve yaşanabilir bir şehir haline getirmemiz gerekiyor. İlk göreve geldiğimizde bunun için çok önemli yatırımlar yaptık. Büyükşehir yasası Malatya için aslında geç kalınmış bir karar. Büyükşehir ile birlikte kent tek elden yönetilecek. Bu yasanın avantajları bir süre anlaşılmayabilir. Malatya ile ilgili her öneriye, eleştiriye açığız. Özellikle gençlerimizin tavsiyelerini daha da önemsiyoruz. Belediyecilik işi takım işidir. İnsanlar yaptığınız işleri beğeniyorsa size sahip çıkıyor, beğenmiyorsa sandıkta cevabını veriyor. Kaynağımızı ihtiyaçlarımızın durumuna göre doğru kullanıyorsak sorun yaşamıyoruz. Dünya’da ihtiyaçlar bitmez. 50 yıl sonra da farklı ihtiyaçlar ortaya çıkacak. Önemli olan bu ihtiyaçları doğru planlamalarla gidermektir. Bizi 5 yılda farklı kılan da bu oldu. Halka yansıması da gayet olumlu oldu” şeklinde konuştu.

Malatya suyunun emsalinin olmadığını vurgulayan Başkan Çakır, Malatya suyunun musluktaki kalitesinin iyi olduğunu bunun yapılan günlük tahlillerle ortaya çıkarıldığını söyledi.

Çakır, "Biz Malatya’nın her yerini güzel bir bahçeye dönüştürmeyi arzuluyoruz. 5 yıllık süreçte 50 binin üzerinde ağaç diktik. Türkiye’nin en iyi katı atık bertaraf tesislerinden birini kurduk. Eski alanı da rehabilite ederek, çöpten enerji üretiyoruz. Yeni kurduğumuz tesis tamamen çevre dostu. Trambüs ile birlikte toplu taşımaya kalite gelecek. Trambüs, Türkiye’de bir ilk olacak. Her alanda Türkiye’ye iyi bir örneğiz. Trambüs faaliyetlerine başladığında en çok rahat edecek olanlar siz üniversite öğrencilerimiz olacak. Alt yapı eksiklerini giderdik. Trambüs, elektrikle çalışan, çevre dostu bir sistem. Fosil yakıt yok. Yani Malatya’nın havası, suyu, her caddesi, sokağı her insan için daha güzel olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, programda öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız