SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Ev Bir Atölye'de İlk Adım..

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği bölgesel kalkınma hibe programında projesi kabul edilen Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi, bu kapsamda takı kursunu törenle başlattı.

Mehmet Buyruk Caddesi'nde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nde düzenlenen takı kursu başlama törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Avrupa Birliği Hibe ve İzleme Uzmanı Murat Gönülalan, Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DOKAB) Yerel Kalkınma Girişimleri Birim Koordinatörü Taner Önal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, dernek yönetim kurulu üyeleri ve 20 kursiyer katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, bu çalışmayı sivil toplum kuruluşlarının örnek alması gerektiğini belirterek, "Avrupa Birliği bölgesel kalkınma projesi kapsamında açılan kurslarda bu arkadaşların başarılı olacağına inanıyorum. Engelliler engelsizler kadar başarılıdır. Bunu görüyoruz. Örnek çalışmayı destekliyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun ise takı kursuna 20 engelinin katıldığını ifade edip, Temmuz ayında kursiyerlerin yapacakları el emeği göz nuru takıların sergileneceğini söyledi. Engellilerin hem bir meslek öğrenmek, hem de aile bütçelerine küçük de olsa katkı sağlamaları için böyle bir kursu başlattıklarını bildiren Koyun, kademeli olarak değişik kurslar da açacaklarını kaydetti.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi tarafından açılan el sanatları takı kursundan sonra ahşap boyama, seramik gibi değişik el sanatları kurslarının da açılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız