SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Evde Bulunsun!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Ramazan dolayısıyla unutkanlıktan kaynaklanan yangınlara karşı uyardı ve "herkesin evinde 6 kiloluk yangın söndürme tüpü bulundurmasını" önerdi.

Acar, şu açıklamayı yaptı:

"Ramazan ayının girmesi ile beraber tüm hemşehrilerimizin ramazan-ı şeriflerini kutlarız. Son yıllarda yaptığımız gözlemlerde Ramazan ayında ilimizde mutfak yangınlarında belirgin bir atış gözlenmektedir.

Ramazan’ın Ağustos ayına denk gelmesi nedeni ile hava sıcaklığının yüksekliği oruçla beraber iftara yakın saatlerde vücüt üzerende oluşan halsizlik ve rehavet ile mutfak ocaklarında ve elektrikli fırınlarda unutulan yemeklerden kaynaklanan yangınlar olmaması için özellikle ev hanımlarının dikkatli olması gerekmektedir. Çatı altlarında bilhassa ekmek pişirme ve benzeri işlerde sıcaklıkların çok yüksek olması nedeni ile en küçük bir kıvılcım yangına sebep olabilir. Bundan dolayı hemşehrilerimizin azami dikkatli olması ve herkesin evinde 6 kg’lik bir yangın söndürme tüpü bulundurmasını kendi emniyetleri açısından önemle istiyoruz.

İtfaiyecilik mesleği insanların can ve malına zarar gelmemesi için gerektiğinde hayatını feda edebilecek fedakarlıklar ister; 20/08/2009 tarihinde İstanbul’da meydana gelen yangın olaylarında kutsal görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden İtfaiyeci arkadaşlarımıza Allahtan ramet, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabırlar dileriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız