SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Genç Burada Bizim Evladımız Olur"

0
Güncellendi - 2016-05-13 14:52:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 28 engelli genç, Engelliler Haftası nedeniyle bir gün temsili askerlik yaparak tezkere almanın mutluluğunu yaşadı.

Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı Altay Kışlası’nda Engelliler Haftası nedeniyle ‘temsili askerlik’ töreni gerçekleşti. Malatya’da yaşayan 28 engelli, bir günlük askerlik heyecanını doya doya yaşadı. Sabah saatlerin’de Sivas yolu üzerinde bulunan Altay Kışlası’na gelen zihinsel ve bedensel engelli 28 genç, burada askeri refakatçiler eşliğinde kendileri için hazırlanan üniformaları giydiler. Ailelerin de katıldığı törende engellilere, esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Engelli askerler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yemin ederek, bir günlük de olsa asker olmanın sevincini yaşadılar.

Yemin töreninin ardından konuşan Hareket Destek Kurmay Başkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, Anayasa gereği her Türk erkeğinin yerine getirmesi gereken askerlik görevini yapamayan gençlerin 1 günlük temsili askerlik yaptıklarını söyledi.

Tuğgeneral Karataş, “Malatya 2. Ordu Komutanlığı olarak temsili askerlik uygulamasına katılan gençlerimizi aramızda görmekten, sizleri kışlamızda ağırlamaktan dolayı sembolikte olsa onların kışla ortamını yaşaması havasını tenefüs etmelerine imkan sağlamaktan duyduğumuz memnuniyeti burada ifade etmek istiyorum. Bugün birliğimize katılan yüreği bayrak ve millet sevgisi ile dolu 28 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yeminlerini ettiler. Aile bireyleri için askerde olan her evlat birer gurur kaynağıdır. Bu kutsal ocağa katılan her bir genç, süresi ne olursa olsun, burada bizim evladımız olur” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tören geçidi gerçekleştirildi. Tören birliğinin arkasından refakatçileri ile birlikte engeli gençler askeri tören geçişini gerçekleştirdi. Tören geçişinin ardından 28 engelliye, askerlik görevlerini yerine getirdiklerini gösteren terhis belgeleri verildi. Tuğgeneral Zeki Karataş ve Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu tarafından askerlere önce askerlik künyesi, ardından da terhis belgeleri verildi.

iha

MALATYA’DA 28 ENGELLİ GENÇ, ENGELLİLER HAFTASI NEDENİYLE BİR GÜN TEMSİLİ ASKERLİK YAPARAK TEZKERE ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI. (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız