SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Gün Mutlaka Olayları Var Ama..!

0
Güncellendi - 2019-07-10 19:51:45
Her Gün Mutlaka Olayları Var Ama..!
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da hemen hergün Suriyelilerin karıştığı olaylar olurken, Vali Baruş Malatya'da suça karışan Suriyelilerin sayısının düşük olduğunu söyledi

Vali Aydın Baruş beraberinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal,  İlçe Emniyet Müdürü ve Mahalli İdareler Müdürü ile birlikte Cumhuriyet, Atatürk ve Gazi Mahalleleri muhtarlarını Yeşiltepe Muhtar Evinde ziyaret etti. Muhtarların talep ve şikâyetlerini birebir rahat bir şekilde dinleyerek sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretleri sürdürdüklerini ifade eden Vali Baruş: “Buradaki 3 mahallemizde özellikle asayiş ve güvenlik noktasında aksayan noktalar varsa bunları ele almak mahallelerimizi de tam bir şekilde yaşanılabilir güvenli mahalleler haline nasıl getirebiliriz. Bu soruya cevap aramak amacıyla muhtarlarımızı dinleyeceğiz. Burada yaşanan sorunları tespit edeceğiz bu sorunların çözümü noktasında muhtarlarımızla el ele vererek nasıl stratejiler çözümler getirebiliriz bunları ele alacağız.” dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vali Baruş, Mahallede yaşayan Suriyeli vatandaşların da göç idaresinin bilgisinde olduğunu hatırlatarak “Milletimiz gerçekten büyük bir insanlık örneği vererek Suriye’den gelen zor durumda olan kardeşlerimize her türlü yardımı yapıyor. Ayrıca bildiğiniz gibi Suriyeli kardeşlerimizin barındığı kampımız var. Orada da huzurlu bir ortam var, burada önemli olan karşılıklı anlayış içerisinde bu yaşamı, ortak hayatı devam ettirmek. Ama tabii ki burada olan Mahalle halkına hiç kimsenin rahatsızlık vermesini de istemiyoruz. Bu noktada Sayın İçişleri Bakanlığımızın açıklamaları var. Eğer suça karışan insanlarımızı huzursuz edip onların güvenliğini tehdit eden kişiler varsa biz bunları zaten işlem yaptıktan sonra Göç İdaresi ile birlikte sınır dışı işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu konuda da gerekli tedbirleri alıyoruz. Ama şimdiye kadar çok ciddi bir olay ile karşılaşmadık. Bunu söylemek lazım. İlimizde ikamet eden Suriyelilerin suça karışma oranı düşük. Burada kimlerin yaşadığı ve huzur ve güvenliği tehdit edip etmediklerini noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla bu üç mahallemizde 2019 yılında suçlarda önemli bir azalma var. Bu da sevindirici buradaki esas amaç burada yaşayan İnsanların huzur ve güvenlik içerisinde yaşamlarını devam ettirmeleri hiç kimseden rahatsızlık duymadan muhtarlarımızla birlikte çalışarak bunu gerçekleştirme amacındayız.” şeklinde konuştu.

Vali Baruş daha sonra mahallede bulunan Şehit Er Necmettin Karabulut Parkı, 91.000 Dev Öğrenci Altın Adamlar Anaokulu ve Yeşiltepe Semt konağında incelemelerde bulunarak muhtarlardan bilgiler aldı. Ayrıca mahalle gezisi esnasında esnaflarla da sohbet eden Vali Baruş, sıkıntı ve dileklerini dinledi.

Bu arada, Vali Baruş Malatya'daki Suriyelilerin suça karışma oranının düşük olduğunu söylemesine karşın, Malatya'da her gün çoğu kendi aralarında olmak üzere birkaç kavga, yaralama, mahallelerde ve umuma açık yerlerde çevreyi rahatsız etme vs. olaylarına bu kişilerin karışması dikkat çekiyor. Özellikle, parklar başta olmak üzere akşamları halkın yoğun olduğu bölgelerde bu tür olaylara sıkça rastlanıyor ve hemen her gün bu tür olaylara müdahale ediyor.

Bülten- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Eyüp (4 yıl önce)
    ÜlkemiZde bu kadar ekmeğe muhtaç insanlarımız varken Suriyelilerin ülkemiz sırtından geçinmesi açıkça çok nefsime ağır geliyor. Artık ailelerimiZi devletin hastanelerine parklarına götürmek istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Tek tek toplayın gönderin bunları. Her cami önünde her cadde de suriyeli. Bıktık Bi de rahat durmuyorlar. Eğer bunlar ülkemizdençıkarılmazsa 3-5 sene sonra bizi kovacaklar. AKP nin kaybetmesindeki en büyük faktör Suriye liler. İnsanlarımızı nefret ettirdiler. İşte sonucu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (4 yıl önce)
    SURİYE ‘li ile Malatya da iyi geçinmemizin bize ne kadar yararı olacak ;iyi şeyler düşün uygula karga misali oysun gözünü sonra da milletimizden olan emniyet teşkilatı ile tartış,sen mağdur ol adliye koridorlarında sürün sonrada emniyet teşkilatı muhtarların sözlerine onay versinler ve Suriyeli sorunu çok nadir desin,yahu bırakın bu işleri Devletimin polisi ile yüz göz olmuş bir vatandaş kitlesi oluşturuluyor bu sebeple vesselam ....
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (4 yıl önce)
    1.yeşiltepede araçla yolda mahalle arasında giderken suriyelilere ben yol veriyorum vermesem çarpacam çünkü yolun ortasında araçmı geliyor takmıyorlar. 2.parklarda artık ailemizle gidemiyoruz. 3,sabah parkda yürüyüş yapıyorduk artık yapamıyoruz nedenmi gelin nasıl baktıklarını görün. 4. en ufak bir şey söylemede kavga çıkarıyorlar. malesef emniyette çok çaydırıcı bir ceza yapmıyor. 5.son olarak her bayram ülkelerine gidip gelebiliyorsalar demekki gidip suriyede yaşayabilirler vede kendi adıma suriyeliler benim kardeşim değil kardeşim diyenler götürüp evlerinde baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • can (4 yıl önce)
    Cami önlerinde adam kadın 3 veya 4 çocuk dilenirken görüyoruz haksızlık yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (4 yıl önce)
    Şimdilik ıyi güzel 2 3 sene sonra vay halimize arkadaş doğruları yazmış yukarda akşamları bi parka gidipte ailemizle oturamıyoruz gençleri zibidi zibidi dolaşıyor geçen hürriyet parkında bi olayla karşılaştım polisi çağırdılar gelen polis memuru diyorki bişey yapamıyoruz yapacak bişey yok adamlar uyardı gitti bu nasıl bi durum yazık bu şehirlere bu ülkemize bu topraklarımıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Türk kadını (4 yıl önce)
    Parklarda, yollarda ,turistik yerlerde plajlarda vs.eglencelerden eksik kalmayan suriyeli müslüman kardeşlerimizi bir tek camilerde göremiyoruz..kadınları makyajı kıyafetleri yerinde ,karınları sis ...(doguran doğurana ).keske boyle yasayacaginiza serefinizle ulkenizde savassaydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümmet, Rabia, Esed... The End !
    0
    0
    Yanıtla
  • kırmızı kravatlı (4 yıl önce)
    türkiyenin durumunu çok iyi anlatan bir foto olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Celalettin (4 yıl önce)
    Bültende gönderilen fotoğrafa bakar mısınız Allah aşkına. Biri TC Devletinin ve Cumhurbaşkanınin temsilcisi diğeri mahalle muhtarımız. Olabilir anlik bir goruntü de olabilir, öküzün altında buzağı aramıyorum. Ama bülteni hazırlayan arkadaşlar lütfen dikkat edin
    0
    0
    Yanıtla
  • ne olmuş yani. şimdi bu fotoğrafa bakarak aaaaa muhtar valiyi fırçalıyor mu diyeceğiz. konuşmayın. bilerek mi böyle şeylerle uğraşıyorsunuz anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge Han (4 yıl önce)
    Suriye'de bir savaş vardı ve Türkiye savaştan canını kurtarmak için kaçan mazlum insanlara en zor zamanlarında kucak açtı. Cumhurbaşkanı bu insanlar için 35 milyar dolar gibi muazzam paralar harcandığını açıklamıştı. Şimdilerde ülkelerine bayramlaşmaya gidip-gelebildiklerine göre Suriye'de savaş bitmiş görünüyor. O halde bu insanların ülkelerine gönderilmesi gerekmez mi? Suriye'lilere tanınan bir kısım ayrıcalıklar varki -mesela hastahanelerde ücretsiz muayene, ücretsiz ilaç gibi haklar maalesef bu ülke insanından bile esirgeniyor. Yeşiltepe gibi Suriyelilerin yoğunlukta bulunduğu mahallelerde hemşehrilerimiz tedirginse burada çözülmesi gereken bir problem olduğu ortadadır. Bu insanlar ülkelerine sağ salim biran önce gönderilmezlerse önümüzdeki yıllarda Malatya'da ve Türkiye'de konuşacağımız en önemli problem Suriye'lilerden kaynaklı asayiş problemleri olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla