SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Günümüz Sevgililer Günü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:12
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan İlçesi'nde 55 yıldır aynı yastığa baş koyan Hatice ve Berktaş Kaya çifti, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne inat, her günü Sevgililer Günü gibi geçiriyor. Yarım asrı aşan sevgilerini, ''bizim için her gün sevgililer günüydü'' diye anlatan çift, evliliklerinin yeni nesle de örnek olması gerektiğini söylüyor. 

İsa köyünde eşi Hatice Kaya ile mutlu bir evlilik sürdüren Berktaş Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi henüz 16 yaşındayken onu bir düğünde görüp sevdiğini anlattı. Hatice Kaya'yla tanışıp evlenme karar verdiklerini belirten Kaya, henüz 26 yaşındayken aldığı bu karardan hiç pişman olmadığını ifade etti. 

55 yıllık evlilikleri boyunca 7 çocuk ve 10 torun sahibi olduklarını dile getiren Kaya, ilişkilerinin sevgi ve saygı üzerine kurulduğunu söyledi. Eşine olan aşkını, ''Bizim zamanımızda sevgililerin bir günü yoktu. Bizim için her gün sevgililer günüydü'' sözleriyle anlatan Kaya, ''Eskiden kıtlık, yokluk vardı ama insanlar şimdikinden daha mutluydu. Şimdiki evlilikler yapmacık gibi. Bir yılda tanışıp, gezip tozuyor ikinci yılda evleniyor, üçüncü yılda ise boşanıyorlar. Televizyonlarda yanlış örnekler aile kurumunu zehirliyor'' diye konuştu. 

Eşine sevgisini, ona aldığı bir ayna ve bir tarakla anlatabildiğini belirten Kaya, eşinin de kendisine özel günlerinde kendi işlediği oyalı mendil hediye ettiğini aktardı. Birbirlerine olan sevgilerini genellikle ''hal diliyle'' anlattıklarını dile getiren Kaya, eşine olan sevgisini kaval çalarak belirttiğini aktardı. 

-''Saygımız sevgimizin garantisi oldu''- 

Hatice Kaya da, eşiyle 55 yıldır mutlu bir evlilik geçirdiklerini belirterek, ''Bizim zamanımızda çikolatalar, çiçekler yoktu. Ben ona mendil oyalardım. O da bana tarak, ayna gibi beni mutlu edecek hediyeler alırdı. Bizim için her gün sevgililer günü. Birbirimize olan saygımız, sevgimizin garantisi oldu. Sevgi, dünyadaki yaşamın aktığı nehirdir. Bizim sevgimiz yeni nesle de örnek olmalı'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız