SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Hafta Yapsanız da.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:39:49
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Müftülüğü tarafından, Eskimalatya'daki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kopsamında "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı, Sevgi, Saygı, Merhamet" konulu bir konferans düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç'in "Hoşgeldiniz" konuşmasından sonra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"Bugün burası tarihi bir mekan tarihi bir mekanda güzel bir bahar günün de dünyamızı şereflendiren S.A.V Efendimizin devri yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Burada şunu ifade etmek istiyorum, Yunus diyor ki "ilim ilim etmektir ilim kendini bilmektir sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır "diyor.Yani bizler emanet olarak aldığımız bu davayı ve imtihan dünyasındaki bu görevimizi ve dünya sinemasın daki bu filmi en güzel rolde oynamak gibi bir zorunluluğumuz var .Eğer dünya sinemasındaki oynadığımız filmde yapmış olduğumuz rol kötü rol ise, Allah bizleri af ve mağfiretlerine dahil etsin."dedi.

Konferansın konuşmacısı İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Abdurrahman Ateş de özetle, "Allah şöyle söyledi, Peygamber böyle söyledi diyerek, bir birimizin yanlışa düşmesini engelleriz. Çünkü kendisine değer verdiğimiz en önemli varlık, sözlerini dinlediğiniz Allah ve Peygamberdir. Ayetler bizim nerede durduğumuzu nerede durmamızı izah ediyor. Ey iman edenler Allaha ve resulüne iman ediniz. Daha öncede indirilen kitaplara iman ediniz. Allah’ın Peygamberi ve sünneti konusunda ciddi problemler yaşıyoruz. Konu üzerine gittiğimiz zaman, yılda bir hafta değil her haftayı kutlu doğum haftası yapsanızda bir şey çıkmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 22 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmada  Türkiye’nin değişik coğrafyalarında değişik kültür düzeylerinde yapılan araştırma sonuçları içimizi acıtacak sonuçlardır. Bu toplumda Kur'an-ı Kerim'i hiç görmeyenlerin yüzde 20 olduğunu görüyorsunuz. Hayatında hiç Kur'an-ı Kerim'le temas etmemiş  orandan söz ediliyor. Geri kalan yüzde 80 içerisinde yüzde 40 kuran okumasını bilmiyor. Geri kalan yüzde 40 şöyle böyle okuyor ve anlayarak okuyanların oranı yüzde 8. Namaz kılanların oranı yüzde 20'yi geçmemektedir.

Eşlerimizle iyi geçinemiyorsak, çocuklarımızla aramızda problem varsa, anne babalarımız dışlanmış huzur evlerimiz dolup taşmışsa kiminle birlikte güzel yaşayacaksınız. Bu sorunlar dinden kaynaklanmıyor, bizden kaynaklanıyor. İslam’ın bize söyledikleriyle bizim İslam olarak ortaya koyduklarımız farklıdır. Aile içerisinde veya toplumda yaşanan olumsuzlukların faturası İslam’a değil İslam’ı bildiğini zanneden ama bilmeyen aynı zamanda öğrenmeye de niyeti olmayan  biz Müslümanlara çıkarılması gerekir. 

Kur'an-ı Kerim'e göre dünyadan ahirete taşınan yegane varlık eştir. Dünyadayken beraber olduğunuz eşinizi eğer cennette yanınızda görmek gibi niyetiniz hedefinizde yoksa bu İslam’ın  evlilik mantığına  taban tabana zıttır. İslam evlenen her bir kadının, evlenen her bir erkeğin kendi eşini beraberinde cennete sürüklemesini ister. Cennette yalnızlık yok cennette herkes eşiyle birlikte olmak durumda hedeflemelidir."diye konuştu.   

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, konuklara gül dağıttı.

Etkinliğe Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz,Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Battalgazi AK Parti İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi  İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç,Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş ,ESOB Başkanı Şevket Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız