SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Hastalık Bir Hikayedir"...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:37:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) tarafından düzenlenen "Her Hastalık Bir Hikayedir" yarışması örnek alınarak, bir üniversite tarafından daha yarışma açıldı. 

Malatya İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bezmiaalem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, hastalık hikayelerini konu alan ‘Hastalık Hikayem’ adlı bir öykü yarışması açtı. Yarışmaya her meslekten ve her yaştan kişiler başvurabilmekte. Yarışmaya hikaye göndermek isteyen katılımcılar, hikâyelerini www.hastalikhikayem.com adresine gönderebilirler. Son başvuru tarihi 1 Şubat 2013 tarihi olan yarışmanın kazananları, 14 Mart 2013 tarihinde ilan edilecek. Yarışmada birinciye 3 bin Türk Lirası, ikinciye 2 bin Türk Lirası, üçüncüye bin Türk Lirası ödül verilecek. İÜ Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Her Hastalık Bir Hikayedir’ yarışması ile başlayan hastalık hikayelerini yazma fikri, diğer üniversiteler arasında da hızla yayılmakta. Yıllardır değişik alanlarda kullanılan, duygu ve yaşantıyı anlatan hikâye türü, bu kez sağlık eğitiminin kalıcılığını sağlamak amacıyla kullanılmak isteniyor. Bu sayede öğrenimin keyifli olması ve toplumsal değerlerin öğretilmesi de hedefleniyor. Bir yıl içerisinde dördüncüsü açılan hastalık hikâyesi yarışmaları, bulaşıcı bir hastalık gibi yayılmakta. Bunun nedeninin tıp eğitiminin sadece kitaplardan öğrenilemeyeceği fikrinin kabul görmesinden kaynaklandığını düşünüyorum” dedi. 

Daha önce Türk Anezteziyoloji ve Reanimasyon Derneği’nin de “Aydemir Yalman AYBA Hikaye Yarışması” düzenlediğini belirten Yakıncı, “Sadece anestezijoloji uzmanları ve bu alanda çalışan araştırma görevlilerinin katıldığı yarışmanın ödülleri, 7-11 Kasımda 2012 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinde yapılan Anezteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 46. Ulusal Kongresi’nde verildi. Daha sonra Türkiye Milli Pediatri Derneği ‘Çocuk Hekimi Gözüyle Hastalık Hikayeleri’ adlı çocuk hekimleri ile çocuk sağlığı ve hastalıkları araştırma görevlilerinin katılabilecekleri bir yarışma açtı. Ödüller 28 Kasım-2 Aralık 2012 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinde gerçekleştirilecek olan 56. Türkiye Milli Pediatri Kongresi sırasında takdim edilecek. Hastalık hikayesi yarışmalarının son ayağı Bezmialem Üniversitesi oldu. Sizler de bu kervana katılmak, yaşadığınız, şahit olduğunuz ya da kurguladığınız bir hastalık hikayesini göndermek ve bu sayede hastalık öğretimine katkı sunmak istiyorsanız kaleme, kağıda sarılmanızın zamanı geldi. Bezmialem Üniversitesi yazdığınız hikayeleri bekliyor” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız