SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Hekime 3 Bin 500 Kişi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, aile hekimliğinin anlatıldığı toplantıda sağlık çalışanlarını uyararak, "Eğer hekim arkadaşlarımız, inanın fındık tanesi kadar marifet gösterirseler, karpuz kadar iltifat göreceklerinden kesinlikle eminim" dedi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı doktor, hemşire, ebe ve yardımcı sağlık personeline Malatya'da Temmuz ayında geçilecek olan Aile Hekimliği hakkında seminer verildi.

Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, "Bu sistemden en çok memnun olan insanlar, sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızdır. Gerçekten ciddi anlamda memnunlar. Yani vatandaş artık kendisini bir hasta olarak değil, oraya gittiği zaman bir insan olarak karşılandığını, sağlık problemlerini daha iyi dinlenildiğini, sonuca rahat ulaşıldığını, hakkını ve hukukunun çok iyi korunduğunu bilmekte. 31 Mayıs Pazartesi günü itibariyle hekim arkadaşlarımızın yeri belli olacak. Kuralar çekilmiş olacak. Malatya'da 203 bölgemiz var. Her hekime yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir nüfus taksim ettik. Bunların hepsinin hazırlıklarını yaptık. Hekimlere kendi bölgelerinin nüfusları bir CD içinde teslim edilecek. Bütün iletişim adres bilgilere bu CD içinde olacak" dedi.

Zengin şunları söyledi:

"Eğer başarılı bir iletişim kurar isek, onlarda hekim arkadaşlarımızı takdir edeceklerdir. Eğer hekim arkadaşlarımız, inanın fındık tanesi kadar marifet göster iseler, karpuz kadar iltifat göreceklerinden kesinlikle eminim"

Elazığ'da görevli Aile Hekimi Dr. Kenan Taştan katılımcılara seminer vererek, "Aile Hekimliğinde farklı olan Neler var? " diyerek şunları söyledi, " Gereksiz tahlil ve tetkiklerin önlenmesi. Maaşların daha tatminkar olması. Mesleki tatminin daha iyi olması, çalışılan kurumun ve işin sahiplenilmesi. Gereksiz ilaç tüketiminin azaltılması. Poliklinik hizmetleri haricindeki işlere de hekimin ortak olması.ve Mesai kavramının tam olarak uygulanması." diye konuştu.

Dr. Taştan, ev ziyaretleri hakkında da bilgi vererek, "Aile hekimi ilk defa uygulamaya geçilen bölgelerde ev ziyareti ile kendisine bağlı kişilerin sağlık durumlarının tespitini yapar. Yapılan gezici sağlık hizmetleri mesai saatlerinden sayılır. Aile hekiminin ev ziyaretlerini 12 ay içinde tamamlaması gereklidir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız