SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her İlçe Meyvesiyle..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi üyeleri sosyal faaliyetlere de imza atmaya başladı.

İl Genel Meclisi'nin bugünkü toplantısında, Darende üyesi Mehmet İnce, ilçeden getirdiği elmaları meclis üyelerine ikram etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, her ilçede bir ürünün meşhur olduğunu belirterek, "Mesela, Arapgir ve Pütürge'nin üzümü, Pütürge ve Doğanyol'un narı, Doğanşehir'in elması, Hekimhan'ın cevizi, Akçadağ'ın armudu, Yeşilyurt'un kirazı meşhur. Her ilçenin meclis üyeleri, ilçelerinin meşhur meyvesini getirip meclis üyelerine ikram edecek. Böylece, medya da elbet bunu yazacak ve gösterecek. O ilçenin meyvesinin reklamı olacak" dedi.

Diğer yandan İl Genel Meclisi ve Malatya Belediyesi Meclisi üyelerinin 13 Ekim Salı günü şehir gösteren mevkiindeki Santra halı sahada saat 19.30'da futbol maçı yapmalarının kararlaştırıldığı belirtildi.

İGM TOPLANTISI..
Bu arada İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, ayrıca Akçadağ ilçesi Darıca Köyü yerleşik alan tespiti talebi, Kale ilçesi Benk Köyü'nde İlhan Cengiz tarafından mevzi imar planı talebi kabul edildi. Arguvan İlçesi Kışla Köyü tüzel kişiliğinin nüfus azlığı nedeniyle kaldırılması talebi de reddedildi.

Toplantıda ayrıca Yeşilyurt İlçesi Porga Köyü'nün 13,6 kilometre yolunun 2006 yılında yapılmasına rağmen tahrip olduğu, bu nedenle İl Özel İdaresi'nce kesin kabulünün yapılmadığı dile getirilip, bu konuda hazırlanan komisyon raporu okundu.

Toplantıda daha sonra İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ali Doğan ve Mehmet Şireci bu konudaki görüşlerini dile getirdiler. Meclis üyeleri, 13,6 kilometrelik yolun 900 bin TL'ye mal olduğunu, bozulan yolun kesin kabulü yapılmayarak müteahhide yeniden yaptırılmasını istediler.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Sayın valimiz dün meclisimizi ziyaret edip yaptıkları konuşmada hayvancılığın geliştirilmesi ve fidan dikimi arttırılması konusunda ifadeleri oldu. Biz de, İl Genel Meclisi olarak temenni kararı alıp, köyüne dönüş yapıp hayvancılıkla uğraşanların sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep edeceğiz. Ayrıca, ormanı koruyan köylüler için de bu imkanı talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ilçeleri ve köyleri gezdiğini, köylerde hayvancılığın yok denecek kadar az olduğunu gördüğünü söyleyen Naci Şavata, hayvancılığın ülkenin kalkınması için canlandırılması gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız