SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her İlçeye Acil Müdahale Ekibi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:46:02
Her İlçeye Acil Müdahale Ekibi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi merkezde ve ilçelerde çıkabilecek yangınlara anında müdahale edebilmek için hareket kabiliyeti yüksek, hızlı ve pratik yangın söndürme araçları aldı. 

Belediye Hizmet Binası önünde yapılan tanıtım törenine büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile itfaiye personelleri katıldı. 

Tanıtım töreni sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İlkbaharda yağışların bol olması nedeniyle yangınlara karşı daha hassas bir yaz ayı geçirmekteyiz. 2014 yılı içerisinde yaklaşık 514 yangına müdahale edilirken bu sene yılın ilk altı ayanda 1100’ün üzerinde yangına müdahale edildiği görülmektedir. Bu da daha çok dikkatli davranmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Malatyalı hemşerilerimizin bu konuda mutlaka hassasiyet içerisinde olmaları gerekmektedir. Özellikle kırsal bölgelerde kuru otlardan ve anız yangınlarından çıkan yangınlar oldukça fazla. Vatandaşlarımızın biraz daha hassas olmaları gerekiyor. İtfaiyedeki arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesine uygun bir şekilde standartlarımızı yükseltecek çalışmalar yapıyorlar” dedi. 

Başkan Çakır; “Bugün tanıtımını yapmış olduğumuz araçlar ile birlikte her İlçemizde acil müdahale ekipleri oluşturuyoruz. Bu araçlardan birer tanesini bu ekiplerde kullanılmak üzere ilçelerimize göndereceğiz. Bu araçlarımız son derece gelişmiş, pratik ve kabiliyeti yüksek araçlar.  Bu araçlarımız özellikle dar mahalleler ile kırsaldaki mahallelerimizde çıkabilecek yangınlara daha kısa sürede ulaşma ve müdahale imkanı vermiş olacak. Yeni almış olduğumuz bu araçlar ile birlikte itfaiye filomuzun hareket kabiliyetini artırmış olduk. 

Büyükşehir Belediyesi olarak filomuzu yenileme çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Özellikle merkezde yüksek katlara müdahale edebilecek iki aracı filomuza katacağız. Bunun yanında her ilçemize birer merdivenli araç kazandırmak için çalışmalar başlattık. Bu araçları da filomuza kattığımız zaman hem müdahale gücümüz hem de ekip gücümüz artmış olacak. 

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizdeki fiziki yapılanmayı tamamladık. Araç gereç olarak bazı eksikliklerimiz var, bu eksikliklerin giderilmesi için de gerekli alımları zaman içerisinde yapmaktayız. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı TOKİ ve Çilesiz bölgelerinde de çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgelerimize müdahale edebilecek bir alt şube kurulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malaya itfaiye teşkilatımızı önümüzdeki süre içerisinde çok daha güçlü hale getireceğiz” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız