SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Kalem Yeni Bir Hikaye Yazar"

A- A+ PAYLAŞ
 
"Her Kalem Yeni Bir Hikaye Yazar" sloganıyla yola çıkan ve köylerde okuyan ilköğretim öğrencilerine başta kalem olmak üzere, çeşitli kırtasiye malzemeleri, kitap, oyuncak ve bilgisayar dağıtan Gönüllü Kalem, ilk dağıtımlarını gerçekleştirdi.
ÖSYM'nin yapmış olduğu ÜDS Sonbahar sınavı çıkışında kurulan stantlar aracılığıyla toplanmış olan kalemlerin tasnif edilmesiyle hazırlanmış olan iki kalem, bir silgi ve bir kalemtıraştan oluşan 357 paketlik kırtasiye malzemesi Kuluncak Celal Yenitur İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtıldı.
 
Gönüllü Kalem yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, "Bildiğiniz gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara artık içinde kalem-silgi-açacaktan oluşan bir kırtasiye kutusu verilmektedir. Sınavdan sonra birçok aday sadece sınav esnasında kullandığı bu seti çoğunlukla ya sınıfta bırakıyor ya da yanına alıyor ancak bir şekilde heba ediyor. Gönüllü Kalem organizasyonu artık bu duruma son vermek istiyor. ÖSYM Malatya Bürosu Başkanı Prof. Dr. Sadık Keleş'le görüşerek aldığımız izin doğrultusunda ÜDS Sonbahar sınavında kırtasiye setlerini fakülte çıkışlarında topladık. Sınavdan çıkan adaylar hazırladığımız "Gönüllü Kalem" kutularına yoğun ilgi gösterdi. Çok az sayıda aday hariç hemen herkes sadece kalemlerini değil verilen kırtasiye setini tümüyle büyük bir memnuniyet duygusu içinde bize emanet etti. Toplama işi sırasında bazı adayların "seti yukarıda bıraktı" ifadeleri üzerine sınav bitiminde tüm sınıfları tek tek dolaşarak hiçbir kırtasiye malzemesini heba etmemeye çalıştık. Çöpten çıkardığımız kalemleri gördükçe de ne kadar doğru bir iş yaptığımızın farkına bir kez daha vardık. Yola çıkarken "Her Kalem Yeni Bir Hikaye Yazar" dedik. Öyleyse bir kalemi dahi heba etme lüksümüz yok. Çünkü o bir kalem bir hayatı değiştirebilir. Şimdi topladığımız kalemleri, silgileri, açacakları hatta bazı adayların bıraktığı şekerleri dahi kalem tutan ellere, en kısa sürede teslim etmenin huzuruyla karşınızdayız. Bu henüz bu bir başlangıç ve fakat çok umut verici bir başlangıçtır. Bundan sonra ÖSYM'nin yaptığı her sınavda biz de orada olmak istiyoruz. Bunun yanı sıra farklı organizasyonlarla her minik ele bir kalem tutturmak en büyük arzumuz. Yalnızca ÖSYM sınavlarında kırtasiye malzemesi toplamayacak. Yapacağı organizasyonlarla ve kuracağı ilişkilerle de ihtiyaç sahibi köy okullarına kırtasiye malzemesi ulaştırmak için çalışma yapacak. Şu ana kadar oldukça iyi tepkiler aldık. Şimdiden çok sayıda geri dönüş almış durumdayız. Birçok yerden çeşitli destek sözü almış bulunmaktayız. En kısa zamanda kamuoyuyla bunları da paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız