SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Konu Çocukları Etkiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:02
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organizasyonu ile Ailenin Temel Esasları Konferansı düzenlendi
 
Aile Haftası dolayısı ile düzenlenen konferansa, . Eğitmen Rümeysa Telli ve Hayriye Cinbir konuşmacı olarak katıldı. Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programda ayrıca Aile Akademisi kursunu başarıyla tamamlayanlara katılım belgeleri verildi. 
 
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Müftülüğü’nün işbirliği ve Ak- Med, Bilsam, Yetimler Kervanı, TİMAV, Umut- DER, Hanımeli, AKAD, Hayırlarda Yarış, AKÇED, Meşale, Yağmur-Der ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği konferansa Müsiad Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin, Millet Partisi İl Başkanı Sait Korkut, Malatya Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Malatya Fikir Adamları Derneği Başkanı Bayram Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı ile STK temsilcileri, Kadın Meclisi üyeleri, ve ev sahibi olarak Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım katıldı.
 
Konferansta konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım yaptığı konuşmada, “Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker bir orduyu, bir asker bir ülkeyi kurtarır inancını bıraktıktan sonra yaşadığımız değişim sürecinde aileden uzaklaştık. Şiddetin çok yaşandığı bir dönemde herkesin şikâyet ediyor, her gün boşanma ve suç oranları artıyor. Bunların belki de temel sebebi aile olmayı bırakmamızdır. Elimizde olan hazinemiz “aile”ye sahip çıkmamız gerekli. “Aile Akademisi” projesi nedeniyle Kadın Meclisi üyelerine ve Malatya İl Müftülüğüne teşekkür ederim dedi. 
 
İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı ise yaptığı konuşmada; “İzlediğimiz dizilerde aile hayatını ayakta tutmanın bir mantığını bulabilir miyiz?” diye sordu. “Eş ve kadın dediğimiz kimdir? Kadın anne, bacı, eş ve evlattır. Erkek baba, eş, kardeş ve evlattır. Hangisi hangisine üstündür? Böyle bir şey tabiî ki düşünülemez.” diyen Yağcı “Hepimizi Allah yaratmıştır ve hepimiz birbirinin kardeşi, babası, annesi, eşi veya evladıdır.”açıklamasını yaptı.
 
Malatya'da olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Eğitimci Rümeysa Telli, "Malatya Kent Konseyi ve İl Müftülüğü’nün aile konusundaki hassasiyetinin diğer kentlere örnek olmasını temenni ediyorum.  Aile ilgili her konunu aile kurumunun meyvesi olan çocukları etkiliyor. Çocukların iç dinamiklerinin ortaya çıkarılması ve her zaman diri tutulması gerekli. Çocukların yaradılıştan gelen bir takım kişisel özelliklerinin çevresel etkilerle değiştirilmeye çalışılmaması gerekir." dedi. 
 
Eğitimci Hayriye Cinbir ise çocuklarla ilgili olarak onların istediği ve talep ettiği her şeyin koşulsuz ya da koşullu yerine getirilmesinin çocuklara en büyük zarar vereceğini söyledi. Ve çocuk eğitiminde kesinlikle korku, ceza, ödül vb unsurların ön plana çıkarılmaması ve ön koşul ya da cezalandırma unsuru olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. Hayriye Cinbir “Aile içi güven ortamının sağlanması ve çocukların bu yolla geleceğe güvenle bakması sağlanmalıdır.” dedi.
 
Konferansın  39 saatlik uzman eğitmenlerin katkılarıyla tamamlanan “Aile Akademisi” projesine katılarak belge almaya hak kazanan 23 kursiyere belgeleri ve 16 eğitmene de
plaketleri verildi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız