SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Konuda Vatandaşın Yanında Olmaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-08-18 01:47:35
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Koronavirüsün ekonomik etkilerine karşı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimleri müjdesinin esnafa adeta can suyu olduğunu söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaretini Akçadağ Ziraat Odasına gerçekleştiren Çalık, burada yaptığı konuşmada, Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Malatya’da, ihracat ve yurt içinde 2000 ppm üzerinde olan kayısılarda yaşanılan sorunları ortadan kaldıracak Kükürtleme Tesisinin Akçadağ ilçesinde hayata geçirildiğini söyledi.

"Örnek bir tesis oldu"

Çalık, projenin onaylanması ve tesisin kurulması sürecinin yakinen takipçisini olduğunu belirterek, “Bu örnek projeyi Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli Malatya’ya geldiğinde ‘bir tanesini Akçadağ’a, bir tanesini Yeşilyurt’a, bir tanesini de Battalgazi’ye yapalım’ dedik. Akçadağ’ımızda kurulan bu tesis, diğer ilçelerimize de örnek olacak. Akçadağ Ziraat Odamızın yaş kayısıyı ilgilendiren ikinci projesi de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna(TKDK) sunuldu. Bu projeyi de takip ediyorum. Biz proje üreten, üreticinin yanında olan sivil toplum kuruluşlarımıza, odalarımıza, derneklerimize her zaman destek olduk” dedi.

Kayısı üreticisi kazanacak

Çalık, Toprak Mahsülleri Ofisi( TMO) tarafından kayısının alımının gerçekleştirilmesiyle birlikte kayısı fiyatlarının yükseleceğini, üreticinin kazanacağını ve kent ekonomisinin daha da canlanacağını söyledi.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz ise, Milletvekili Çalık’ın üreticinin her zaman yanında olduğunu ve sayesinde kayısıda kükürtleme sorununu ortadan kaldıracak bu tesisin kurulduğunu ifade etti.

"Akçadağ’a Öznur Çalık çok hizmet etti"

Öznur Çalık, daha sonra Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Fatih Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve esnafla bir araya geldi. Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, Milletvekili Öznur Çalık’ın Akçadağ’a çok önemli hizmetlerinin olduğunu ifade etti.

Milletvekili Çalık ile 2007’den buyana çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Akçadağ’a, öncelikle 10 yıldır kapalı olan Sağlık Meslek Lisesi’ni kazandırdı. Meslek yüksekokulunun temelini attı. Fen Lisesi’ni Akçadağ’a kazandırması çok iyi oldu. İlçemize spor salonu kazandırdı. İlçemize sentetik saha yapımı için büyük destek ve gayretleri oldu. Doğalgazın ilçemize gelmesinde çok büyük emekleri var. Havalimanı yolundan herkes gelip geçiyor, orada üstgeçitin yapılmasında bizatihi vekilimizin gayretleri oldu” dedi.

"Ekonominin temel direği esnafımızdır"

Milletvekili Çalık ise, AKP’nin ekonomik ve sosyal hayatın temel direklerinden esnaf ve sanatkarlara büyük önem verdiğini, kendisinin de esnaf, esnaf kızı ve esnaf eşi olduğunu belirterek, bu yıl önce depremin, ardından pandeminin yaralar açtığı Malatya ekonomisine bir çok alanda destek verildiğini söyledi.

Çalık, “24 Ocak'ta yaşanan depremden sonra esnafımıza bir çok destek sunduk. Bu süreçte esnaflarımızın kredi borçlarının bir yıllık ana para ve faiz ödemeleri TESKOMB tarafından ödendi. Yine TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnaflarımıza 50 bin TL'ye kadar faizsiz krediler verildi. Esnaflarımızın kredileri faizsiz olarak 1 yıl ertelendi. Bunlar esnafımız için can suyu oldu. Yine depremin ardından özellikle imalat sanayiindeki KOBİ'lere faizi KOSGEB tarafından karşılanacak 150 bin TL'ye varan faizsiz krediler verildi. Firmalarımızın vergi, SGK, KOSGEB, banka kredi borçları ertelendi. Kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimlerini açıkladı. Bu kapsamda işyeri kira stopajı yüzde 20’den yüzde 10’a, yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerindeki KDV ise yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Bu indirimlerin en çok hizmet sektöründeki esnafımızı rahatlacağına, adeta can suyu olacağına inanıyorum. AK Parti olarak amacımız tüm dünyanın ekonomik ve sosyal açıdan sarsıldığı bir dönemde milletimizin bu süreçten en az şekilde etkilenmesidir” dedi.

"28 bin kişiye kısa çalışma ödeneği verildi"

Çalışanlara destek için devlet tarafından kısa çalışma ödeneği ve nakit ücret desteği uygulandığını da hatırlatan Çalık, “Malatya’da 28 bin kişiye kısa çalışma ödeneği, 12 bin 179 kişiye nakdi ücret desteği verildi. Bu dönemde 4 bin 708 kişiye işsizlik ödeneği ödendi. Bizler AK Parti olarak üzerimize düşen her konuda vatandaşımızın, esnafımızın yanında olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Akçadağ’a 2,2 milyon TL’lik futbol sahası

Akçadağ ilçesine yapılacak sentetik futbol sahasının ihalesinin tamamlandığını anımsatan Çalık, “Akçadağ’ımızda gençlerimiz toplanmışlardı, bizi davet ettiler ve sentetik bir futbol sahası istediler. ‘Akçadağ’a yakışır’ dediler, bizde Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu aradık, ‘Akçadağlı gençlerimiz sizden sentetik futbol sahası istiyor’ dedik. Bugün bunun müjdesini veriyorum. 2 milyon 251 bin TL’lik sentetik futbol sahasının ihalesi yapıldı. Akçadağ’a ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çalık, AKP Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu, AKP Akçadağ İlçe Başkanı Hüseyin Çapar, AKP İl Başkan yardımcısı Mahmut Boyraz, AKP Akçadağ ilçe koordinatörü Ceyhun İsa Işıklı ve partililerle birlikte Akçadağ ilçe merkezindeki esnafları da ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Alacadagli (3 yıl önce)
    ben akçadağ ın şehir olmasını istiyorum başına da öznur hanım gelsin istiyorum fahri akçadağlıdır benim nazarımda hizmetse hizmet itibarsa itibar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Allah tuttklarını altın etsin akçadağa yapılan yatırımlar için teşekkür ediyoruz yeniden AK çadağ olacak inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferdi (3 yıl önce)
    Akçadağ ilçesine yapılan yatırımlar saymakla bitmez. Akçadağ Taşevler Göleti Sulaması Yaklaşık maliyet 2 milyon 913 bin TL) Akçadağ Toplum Sağlığı Merkezi, 6 hekimlik ASM ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ( Yaklaşık maliyet 3 milyon 619 bin 954 TL)
    0
    0
    Yanıtla
  • Halo (3 yıl önce)
    Öznur hanımı allah başımızdan eksik etmesin akp iktidarının malatyadaki ışığıdır Yapılan yatırımların çoğunda bizzat emeği olduğunu bilmeyen yok akçadağ yeniden ak olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • halo rüyandanmı bahsediyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Avm (3 yıl önce)
    S a Akçadağa yapılan gözle görünen meslek yüksekokulu, 30 yataklı entegre devlet hastanesi, doğalgaz yapımıdır daha sayamadığım birçok şey var 18 yıllık dönemde yapılacak herşeyi yaptılar bilen biliyor en büyük emeğide öznur hanım vermiş ve desteklemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (3 yıl önce)
    evet her konuda yanımızda olmaya çalışıyorsunuz .. AMA YANIMIZDA OLAMIYORSUNUZ.. çok güzel kelime oyunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Alayınız boş konuşuyor.Hep laf İlk seçim akp ye oy verip bir de durum atarsınız.Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Tüm yatırımların altında bizzat Öznur hanımın imzası var. Kayısı para etsin diye,Hekimhan cevheri için tesisler açılsın diye, sulama göletleri,onkoloji hastanesi,iki devlet hastanesi ,cazibe merkezi fabrikaların kurulumu nice eserler için emeği var. Yiğidi öldürün hakkını yemeyin !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali Karadağ (3 yıl önce)
    Akçadağın 3 tane amatör futbol takımı var. Futbol sahası olmayan tek ilçe. İhalesi yapılmış. Saha yok piyasada Akçadağ gençleri idman için Malatya'ya minübüs le taşınmaya devam edilmekte. Lütfen futbol sahamızı yapın. İhale yapılalı bir yılı geçti. Müteahhit bırakıp gitti. Kimse GENÇLERİ düşünmüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    her konuda vatandaşın yanındaymış yalan işine gelenin yanındasın ben 6 sene önce geldim yanına ama işimizi halletmedin saldınız bizi çakıra gönderdin o vekilin yanında tamam işini hallederimilletz dedi ama sonra yapmadı çakıra sorunca vekilin yanında öyle demek zorunda kaldım dedi ama malatya milletvekilleri nedense işine geldiği gibi davranıyorlar oy isteyeme gelince her sözü verirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    Bilmezmiyiz pütürgede herkes bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Depremde sivas caddesinde evleri yıkılanların aynı yere evleri ne zaman yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    Bugüne kadar kaysi için ne yaptınız kaysilari çöpe dökmedikmi şimdi kaysi para edincemi sahip çıkmaya çalışıyorsunuz Akçadağ başkanını buldu bundan sonrada daha akcagdan başkan cikiramazsiniz bunu iyi bilin Doğanşehir de elden gidiyor bununda bilgisini vereyim biraz halkın içine girerseniz görürsünüz bir vekile ulaşmak imkansız buraya telefon numaranızı yazınız mademki halkın yanındasinuz siniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağ a Çok mu Hizmet Ettiniz ??? (3 yıl önce)
    Abla Allah aşkına Akçadağ a ne yaptınız da bide şunu yaptık bunu kazandırdık diyorsun. 1- Suni Yüzeyli Futbol Sahası yapımı ihalesi iptal oldu. Yani yapılmıyor. 2- Malatyada birçok ilçeye spor merkezleri yapılması için bakanlıklar protokol imzaladılar. Akçadağ yine yok. 3- Malatya Kayısınin 3/1 Akçadağ da. Siz Soğuk hava depolarını Kuluncak Darende yaptınız. 4- Turgut Özal Unv. Meslek yuksekokulu için zahmet olmazsa kız kardeşinize söyleyinde adam gibi Bi iki bölüm acsinlarda öğrenci gelsin. Öğrenciden çok hoca var orada. 5- Allah aşkına abla Pütürge ye Doğanyol gönderdiğiniz yatırımların 3/1 ni Akçadağ a verirseniz onada razıyız. 6- Siz zaten Akçadağ a hep ön yargılı olduğunuzdan seçimleri kaybettiniz. Halen bu durumu devam ettirmektesiniz. Neden Belediyeyi ziyaret etmedınız. Hekimhan arapkir Arguvan gidip ziyaret ettiğiniz belediyeler de Akçadağın ki belediye degılmı. Seçimleri kaybettiğiniz içinmi. Şayet öyleyse şapkanızı önünüze koyun lütfen. Bakın Akçadağ Belediyesi sizsiz GES yaptı. 400 kisiyeis olanağı sağladı. Levent Vadisini Adranalin Parkına çevirdi. Kültür merkezi, çarşı içini yeniledi. Allah aşkına siz köstek olayında daha çok şey yapsınlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş, sen ya haberi okumamışsın yada bilip bilmeden yazıyorsun. Bak haberde Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Şahin senin gibilerine “ Akçadağ’a, öncelikle 10 yıldır kapalı olan Sağlık Meslek Lisesi’ni kazandırdı. Meslek yüksekokulunun temelini attı. Fen Lisesi’ni Akçadağ’a kazandırması çok iyi oldu. İlçemize spor salonu kazandırdı. İlçemize sentetik saha yapımı için büyük destek ve gayretleri oldu. Doğalgazın ilçemize gelmesinde çok büyük emekleri var. Havalimanı yolundan herkes gelip geçiyor, orada üstgeçitin yapılmasında bizatihi vekilimizin gayretleri oldu” diyerek cevap veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurta yapılan milyon ise bu Şehir de diğer ilçelere yapılan 1 değildir battalgazi 1 ise akçadağ çeyrek değildir bu değerli topraklar yabancıda olsaydi emin ol her ilçeyi şehir yapardı lisenin temeli cerci dönemi atıldığını herkes biliyor çalık show peşinde kusura bakma arkadaşın yazdığı şeyler doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağ’a 30 yataklı entegre hastanesinin kazandırılmasında Öznur Hanımın emeği var. Akçadağ’a 2 milyon 251 bin TL tutarlı (9600 m2 futbol alanı, tribünler ve diğer..) sentetik futbol sahasının yapılacak olmasında Öznur Hanımın emeği var. Güzyurdu mahallesindeki arazi üzerinde faaliyete geçen 1000 kişilik cezaevinin yapımında Öznur Hanımın emeği var. Akçadağ’ımıza doğalgaz gelmesinde Öznur Hanımın emeği var. ( Araştıracaksan yaz Malatya Haber.com un arama bölümüne Belediye Başkanı Ali Kazgan’ın açıklamalarını oku..) Kuzey Çevre yolunun Akçadağ bölgesi güzergahının bu yıl içerisinde tamamlanacak olmasından Öznur Hanımın emeği var. İlçede toplam 516 TOKİ konutunun kurulmuş olmasında Öznur Hanımın emeği var. 5 milyon 154 bin lira tutarında Akçadağ ASM+TSM sağlık yatırımında Öznur Hanımın emeği var. İlçemize kurulan Kayısı Kükürtleme Tesisisin açılmasında Öznur Hanımın emeği var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorgun Çiftçi (3 yıl önce)
    Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar,şire pazarında,mecliste,sizin kadar yalnızım,taşa duyursam belki duyulur sesim.Ben yalnızım,ben yalnızım....(Malatya köylüsü)
    0
    0
    Yanıtla
  • En güzeli bir daha aday olmayın Malatya hizmete doydu??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    Bilmez miyiz
    0
    0
    Yanıtla