SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Köy Camiine Kütüphane'

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da bir esnaf, her köy camisine bir kütüphane kurulması için kampanya başlattı. 
 
Tecde Mahallesi'nde esnaflık yapan Ali Yiğit, cezaevlerine bir koli kitapta sen gönder kampanyası'nın ardından şimdide her köy camisine bir kütüphane kampanyası başlattığını söyledi. 
 
Yaklaşık bir yıldır cezaevlerine PTT Kargo yoluyla kitap gönderdiğini, bu kapsam da Erzurum, Denizli Kocabaş, Samsun Bafra, Tokat, Bartın, Bayburt, Sivas ve daha birçok cezaevlerine kitap gönderdiğini belirten Ali Yiğit, kendisinin kampanya başlatmasıyla ilgili haberleri okuyan mahkum ve hükümlülerden mektuplar geldiğini ve bu mektuplarda belirten adreslere PTT kargo yoluyla kitapları ulaştırdığını ifade etti. İşyerinde oluşturduğu hayır kitaplığına İstanbul, Konya, Bursa, Ankara, Elazığ, Kayseri'den duyarlı vatandaşların gönderdiklerini aktaran Yiğit, kitapların bir hayli olduğunu gönderilen kitapların değerlendirilmesi için kendisinde her köy camisine bir kütüphane kampanyası fikri oluştuğunu bu sayede bir çok köy camisine kütüphane kurmayı hedeflediğini belirtti. 
 
Yiğit, işyerinde bulunan hayır kitaplığına bağışlanan kitapları ayrı ayrı kategoriye ayırdığını, bağışlanan kitaplardan Kur'an-ı Kerim tefsiri, Kur'an - ı Kerim Meali, İlmihal, Hadis, Fıkıh, Siyer, Akaid gibi eserlerin il müftülüğünün tavsiyeleri alınarak belirtilen köy camilerine gönderileceğini söyledi. Yiğit duyarlı vatandaşlardan özellikle Köy camilerine gönderilmek üzere Kur'an Elifbası ve Kur'an-ı Kerim tefsiri bağışmalarını belirterek, "Bu kitaplar hayır kitaplığına bağışlarlarsa köy camilerine göndereceğiz. Kitap bağışlamak isteyenler Tecde mahallesi Belediye İş ve Kültür Merkezi no: 7 Malatya adresine veya pirceviz67@hotmail.com mail adresine bilgi verebilirler" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız