SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Maça Kazanmak İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:44:50
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, takımda sevgi ortamı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, kısa sürede takımda müthiş bir birlik ve beraberlik ortamı yakaladıklarını söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Altıparmak, Ofspor maçı, İnegölspor maçı ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Altıparmak, hafta sonu oynadıkları Ofspor maçında önemli bir galibiyet aldıklarını kaydederek, “Göreve geldikten sonra ilk maçımızda galibiyet almak, bizim adımıza çok sevindirici oldu. Hedefimiz Ofspor maçını kazanmaktı ama bunun yanında iyi futbol oynamak istiyorduk. Yeni Malatyaspor, zaten bu ligin hedef takımı. Ama öncelikle oynanan futbol çok önemliydi. Biz göreve geldikten sonra öncelikli olarak sistemimizi belirledik. Ve bu sistem içinde oynayacağımızı futbolcularımıza söyledik” dedi.

“TAKIMDA İYİ BİR KENETLENME VAR”

Takımın Ofspor maçında kenetlendiğini ve bunun kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları ifade etti: 

“Özellikle futbolcuların istekli oluşları ve kazanma hırsı bizim için çok önemliydi. Ofspor maçında oynayan oynamayan bütün futbolcular galibiyet sevincine katıldı. Bizim için belki de oynanan futbol kadar önemliydi. 26 kişi kenetlendik. Yönetim geldi, kenetlendik. Taraftarlarımızla kenetlendik. Bu Yeni Malatyaspor için olması gereken bir şeydi. Bu maçın en kilit noktası da budur. Şehir olarak müthiş bir birliktelik ve bütünlük oldu. Tabi takımında buna çok iyi bir şekilde cevap vermesi, maçın başından sonuna kadar ne yapmak istediğini bilmesi ve bunu sahada çok iyi uygulaması sevindirici olan taraftı. Hatalarımızda oldu. Tabi ki olacaktır. Ama artılarımız daha fazla oldu. Bizim için en önemlisi, hem artıları fazlalaştırmak hem de galip gelmekti.”

“HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ”

Altıparmak, İnegölspor maçını kazanarak, iyi gidişi sürdürmek istediklerini belirterek, “Nihayetinde bir maç kazandık. Bunu çok fazla büyütmemek gerekiyor. Önümüzde İnegölspor maçı var. Her şeyimizle bu maça hazırlanacağız. Tabi lidere karşı oynayacağız. Rakibimizi seyrettirdik, analizlerimizi yaptırdık. Ama önemlisi olan her zaman söylediğim gibi bizim ne yapacağımız. Biz Yeni Malatyaspor olarak her maça kazanmak için çıkacağız. Bu maçta onlardan birisi. İnşallah önce sahada gereken mücadeleyi yapıp, amacımız İnegöl’den maçı kazanıp, dönmek” şeklinde konuştu.

“TEMPOMUZU FAZLALAŞTIRIP, BÜTÜN SEZONA YAYMALIYIZ”

Tecrübeli çalıştırıcı, sahada takım olarak iyi mücadele etmek istediklerini kaydederek, “Teknik direktör değişikliği her zaman iyi ya da kötü olacak diye bir şey yok. Ben göreve geldiğim günden beri sevgi ortamı oluşturmak amacındayız. Biz futbolun içinden gelen insanlarız. Bu işin sevgi ve çalışmayla olacağına inanıyoruz. Biz burada çok kısa bir süre olmasına rağmen müthiş bir birliktelik yakaladık. Bunun sonucunu da sahada gördük. Tabi ki biz her maçı belki bu kadar pozisyonla, bu kadar tempoyla oynayabiliriz. Ama amacımız bu tempoyu daha da fazlalaştırarak, bütün sezona yaymaktır. Benim şuna kadar çalıştığım her takımda tempo hiç düşmeden devam etti. Burada da onu yakalayacağız. Çünkü burada hem ona müsait futbolcular var hem de bunu daha çabuk gerçekleştirecek bir kadro var. Tabi bunu gösterdikten sonra daha iyisini yapmamız lazım. Bütün her şeyimizle bunun için çalışacağız. Futbolcularımız, Ofspor maçında söylediğimiz her şeyi müthiş şekilde uyguladılar. Bazen istediğimiz bir şeyi yapamaya biliriz. Ama şunu çok iyi yapacağız, mücadele edeceğiz. Takım halinde o mücadeleyi sahanın içinde olan herkes ve dışarıda olan herkes o mücadeleyi yapacak. Bunun sözünü verebiliriz” ifadelerini kullandı.

“KİM İŞİNİ YAPARSA, O FORMA GİYECEK”

Takımda her oyuncunun forma giyebileceğine ve sistemlerinin mümkün olduğunca değişmeyeceğine değinen Altıparmak, şunları söyledi: 

“Hiçbir zaman “Şu oyuncu olsaydı” diye bir şey duymayacaksınız. Biz 26 kişiyiz. 26 kişilik kadronun içinde de herkes bu takımda oynayabilir. Bugün birisi başka gün diğeri oynar. İyi oynayan formayı alacak. Bizim için isimlerden ziyade takımın düzeni ve takımın içinde olacak futbolcular önem taşıyor. Kim işini yaparsa o oynayacak. Biz sistem takımı oluşturacağız. 4-4-2 düzenini mümkün olduğunca bozmayacağız. Biz bu düzende oynayacağız. Rakip bizi düşünecek. Tabi ki biz rakibi artı ve eksi yönlerini araştırıyoruz. Ama en önemlisi bizim sahada ne yapacağımızdır. Bunu uygularken de, sahada o işi yapacak, iyi kadroyu sahaya çıkaracağız. Biz bunu yaptığımız sürece de, takımın içindeki isimler değişebilir ama inşallah sistem ve mücadele gücümüz hiçbir zaman değişmeyecek.”

“TAKIMDA HER FUTBOLCU HAZIR OLACAK”

Altıparmak, bütün futbolcuların takımın içerisinde olacağını ifade ederek, “Şuanda eksik oyuncumuz yok ama bizden önceki süreçte 6 oyuncunun 3’er sarı kartı var. Gerçekten bu periyotta takım çok fazla sarı kart görmüş. Onun için takımın içinde herkesin hazır olması gerekiyor. Çünkü her iki haftada bir 3 sarı kartı olan futbolcular dördüncü sarı kartını görebilir. Takın içinde devamlı karttan dolayı problemler olabilir. Ama önemli olan o kartları takım için görmek. Takım için görülürse, o arkadaşımız için bir problem yok. Takımda herkes hazır olduğu zaman biz hiçbir zaman ‘Şu oynasaydı. Bu oynasaydı’ demeyeceğiz. Herkes hazır olacak. Çünkü bu takıma herkes büyük umutlarla geldi. Herkes bu takımın iyi futbolcusu. Herkeste bu takımın içinde olacak. Bizim için bir problem yok” diye konuştu.

“BİZ HAKEMLE OYNAMAYACAĞIZ”

Hakemlerin en büyük sıkıntılarının futbolu bilmemeleri olduğunu savunan tecrübeli teknik adam, “Hiçbir zaman hakemler hakkında konuşmadım. Konuşmayı da düşünmüyorum. Çok kötü yönetecekleri maçlarda olacak. Onunla alakalı yönetimimiz ve basın gerekli şeyleri yazıyor. Ne yazık ki, bu ligler, bu hakemlerle oynanıyor. Hakemlerin en büyük sıkıntısı futbolu bilmemeleri. Futbolu bilmediği ve pozisyon bilgileri az olduğu içinde ne yazık ki, çok rahat sarı kart gösterebiliyorlar. Mesela bu hafta hakem bana göre Sedat’a faul bile verilmeyecek bir pozisyonda, sarı kart verdi. Böyle çok rahat kart vermeleri, sadece burada değil her takım hakemden ağlıyor. Her teknik direktör hakemden ağlıyor ama gerekiyorsa hakemi de yeneceğiz. Ve Ofspor maçında bunu gösterdik. Kimse hakemle oynamayacak. Nihayetinde onlarda insan. Onlarda etten, kemikten. Sahanın içinde hakemleri ne kadar yanımıza alırsak, başarımız o kadar yükselir. Ne kadar hakemle oynarsak, hem kendi hem de takımın performansı düşer. Biz mümkün olduğunca futbolcularımıza bunu söyleyeceğiz. Ama tabi ki bize haksızlık yapıldığı zamanda, gereken her şeyi yapacağız” dedi.

“TARAFTARLARIMIZ CANI GÖNÜLDEN DESTEK VERDİ”

Ofspor maçında seyircilerin verdiği desteğin kendilerini çok mutlu ettiğine değinen Altıparmak, “Ofspor maçından sonra gördüğüm herkese söylüyorum, çok uzun süredir bu kadar muhteşem destek veren bir taraftar görmedim. Destek veren taraftar çok var ama bu kadar takımını canı gönülden destekleyen bir taraftar yok. Kendi sahanda iki kere mağlup duruma düşüyorsun, buna rağmen takımı canı gönülden desteklediler. Tabi ki bunda takımın oynadığı güzel oyun olabilir, herkesin istek ve arzusu olabilir ama özellikle Yeni Malatyaspor seyircisine buradan takımım, ekibim ve bütün herkes adına çok teşekkür ediyorum. Maçın başından sonuna kadar müthiş bir destek verdiler. Onlar bizi böyle desteklemeye devam etsinler, bizde inşallah aynı oyunu sahada uygulayıp, hep beraber hedefimize ulaşacağız” açıklamasında bulundu.

FOTO: Teknik Direktör Mehmet Altıparmak (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız