SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Mahalleye Bir Müze

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:04
Her Mahalleye Bir Müze
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından “Mahalle Müzeleri” kuruluyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahalle Müzeleri ile aidiyet duygusunu mahallelerde geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Battalgazi Belediyesi tarafından her mahalleye “Mahalle Müzesi” kurulması için çalışmalar yürütülüyor. Mahalle Müzesi’nin ilki Hasırcılar Mahallesi’nde hizmete sunulacak olan Kültür Merkezi içerisinde açılacak. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, aidiyet duygusunun gelişmesi bakımında Mahalle Müzeleri’nin önemli olduğunu belirterek, şehrin mülteci bir şehir olmaması için aidiyet ve mahallelik olgusunu oluşturmak gerektiğini söyledi. Başkan Gürkan, her mahalleye Mahalle Müzesi yapmayı amaçladıklarını belirterek, “Şehirlerin belleğinin korunması noktasında öncelikle mahallelik olgusunun oluşması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle Mart ayından sonra açacağımız her mahalledeki kültür merkezimizin bir odası mahalle müzesi olacak. Yani minyatür mahalle müzesi olacak. Mahalle müzesinde, o mahalledeki önemli şahsiyetleri muhafıza edeceğiz, mahallenin tarihçesini, mahallenin değerlerini, yerel önderlerini, bütün değerlerini sergileyeceğiz. Mahallenin belleğini muhafaza edeceğiz.   Temelde mahallelik kavramını önemsiyoruz.  Aidiyet ruhunu geliştireceğiz. Aidiyet duygusunu oluşturmadığınız takdirde şehirleri mülteci şehir haline getirirsiniz. Bugün var, yarın yok olmak gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için biz şehrimizi seviyoruz ve kent hafızasının oluşturulması için gereken çabayı göstereceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız