SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Malatyalının Gurur Duyduğu Bir Lider"

0
Güncellendi - 2018-04-19 04:13:26
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkelerin tarihlerini değiştiren liderler vardır. Bu liderlerden birisi de hiç şüphesiz ve tartışmasız 8. Cumhurbaşkanımız milletin adamı Turgut Özal'dır." dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 25. Yılında Ankara’da anıldı. Belediye Meclis Üyeleri Derneği, Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK), Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği’nin (MASTÖB) katkılarıyla düzenlenen programa Keçiören Necip Fazıl Kısakürek Kongre Salonu ev sahipliği yaptı.

Anma programında konuşan Bakan Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Malatya için gurur duyulan bir lider olduğuna dikkat çekti, "Özal, yaşadığı zaman dilimi içerisinde fikirleriyle, icraatlarıyla çok tartışılan ama hiç şüphesiz Türkiye'ye lig atlatan bir liderdi" dedi.

Milletin içinden çıkanların, milletle yol yürüyenlerin, unutulmadığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

"O, hür teşebbüsü ile özellikle Anadolu insanının dünyada iş yapabilme noktasında cesaretlendiren önünü açan ve devletçi bir anlayıştan, liberal bir ekonomiye serbest piyasaya geçirten ve bu anlamı ile Türkiye'ye çağ atlatan bir liderdi. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla eğer Türkiye 2017 yılında ekonomide 7,4 büyümeyi yakalamışsa hiç şüphesiz bunda büyük pay özel sektöründür. Özel sektörün yatırımları ile Türkiye büyüyor. İnşallah bundan sonra da büyümeye devam edecektir."

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Türkiye'nin istikrarının sağlanması için her fırsatta başkanlık sistemine işaret ettiğine değinen Bakan Tüfenkci, "Kısmet 16 Nisan 2017'de oldu ve millet cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' dedi. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine fiilen de yine milletin oyları ile geçmiş olacağız." diye konuştu.

"TURGUT ÖZAL MÜZESİ'Nİ DE KURACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına yönelik açıklamalarını hatırlatan Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:

"Turgut Özal Üniversitesi Ankara'da kurulduğunda Malatyalılar şunu söylüyordu; 'niye Malatya'da değil. Bu iş Malatya'da olmalıydı.' Ama şimdi Malatya'da daha gür bir şekilde kuruyoruz. Sadece üniversitesi değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Malatya'da şuan da bir İnönü Üniversitesi'nde müzesi var, Turgut Özal Müzesi'ni de kuracağız. Tıpkı Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan müzeleri gibi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yakışır bir müzeyi de Malatya'ya kurmuş olacağız. Bana göre doğduğu yerde bu müzenin sahiplenmesi lazım. Kayseri ve Rize nasıl cumhurbaşkanlarına sahipleniyorsa biz Malatyalılar olarak da cumhurbaşkanımıza sahiplenmemiz lazım. Biz gerçekten hemşehrimizle ve hemşehrisi olmakla gurur duyuyoruz."

Anma programına katılan Özal’ın mesai arkadaşları; eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Hüsnü Doğan, eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler de Turgut Özal’ı anlattı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali sami (6 yıl önce)
    MALATYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİĞİ (MASTÖB) Ankara şubenin koordinasyonu ile 3 derneğin ortaklaşa düzenlediği anma programına Malatyalı hemşehrilerimizin ve Özal dostlarının büyük ilgisi vardı. 400 kişilik salonda bazı hemşehrilerimiz program bitene kadar ayakta izledi ve konuşmacıları ilgi ile takip etti. Bu başarılı organizasyonu tertip eden ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    .malatyamizin,devlet adamlari olan ismet Pasa,ve Turgut,ozalla,gurur duyoruz me kanlar I cennet Olsun
    0
    0
    Yanıtla