SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Bülent Korkmaz

Her Memlekete Lazım

Her Memlekete Lazım
A- A+ PAYLAŞ

Bülent KORKMAZ

deybayah@gmail.com

Fi tarihte gezegenimizin şirin ve güzide ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan -her memlekete lazım- sevgili Fuat (Kozluklu-fotoğraftaki zat) gardaşımızın aklına, Malatya haberlerini “şeytan icadı” Internet üzerinden yaymak gelir. Kafasında projeyi şekillendirir, www.malatyahaber.com adıyla maruf sitenin isim hakkını satın alır ve o tarihe kadar gördüğü en ileri teknoloji daktilo olan İsmet (Yalvaç) Abiyi telefonla arayıp, “…Durum böyleyken böyle. Düşündüm, taşındım. Bu işi yapacaksan sen yaparsın” der. 

İsmet Abi, matbaayı 2 yüz bilmem kaç sene sonra “kerhen” kabul eden asil bir ırkın ahfadı olarak, “olur mu öyle bir şey? Başımıza iş çıkarma” diye özgürce tercüme edilebilecek cins ve evsaftan cümleler kurar. 

Akabinde bizim sevimli “akisadam” Fuat, İsmet Abiyi ikna eder ve olaylar gelişir…

***

Malatyahaber, rahmetli Mıh Osman (Çağlı) büyüğümüzün "Ceyranlı medya" diye tanımladığı Internet gazeteciliğinin yerelde işaret fişeğini atalı 13 yıl olmuş. 

En başta Fuat, sonrasında kardeşi/kardeşimiz Suat’ın verdiği destek, gösterdikleri maddi ve manevi özveri ve bunlara İsmet Abi’nin, artık bu coğrafyada eşine pek rastlanmayan, gazetecilik inadı ve kalitesi eklenince, site bugüne kadar alnının akıyla gelebildi. 

Bu ifadeleri, Malatyahaber’in kalitesi ve doğru işler yapması, bir marka değer olabilmesi noktasında basit bir tespitime dayanarak söyleyebiliyorum: ÇÜNKÜ bu site eleştirdikleri tarafından bile saygı görüyor, yazdıkları ciddiye alınıyor.

Site, asıl işlevi haberciliğin yanı sıra, Malatya’ya dair birçok çalışmanın yayınlanmasına vesile oldu. Değerli yazarlarının emeğiyle ortaya konan bu çalışmalar bir anlamda şehrin belleğine kazılan yazılar olarak dijital arşivdeki yerini aldı.

***

Malatyahaber şahsıma da büyük katkılar sağladı. 1986 yılında henüz lise öğrencisiyken atıldığım futbol ağırlıklı gazeteciliği devam ettirememiş, “kaydı hayat şartları” beni başka işler yapmaya zorlamıştı. 

Sitenin kurulmasıyla birlikte elim tekrar kaleme değdi; naçizane yazılar yazdım; Malatya tarihine dair araştırma/çeviri makaleler yayınladım; futbola döndüm, yorum yaptım; hatta bir tarihte yurtdışına gittiğimde “şöhret olduğumu” fark ettim vesaire. 

En önemlisi…

Malatyahaber + Görüş ailesine yakın olabildim. Siteye karşılıksız lojistik destek sağlayan (24 saat kaynayan çay, arada yoğrulan çiğköfte, fırında tava, lahmacun hizmetlere dahil) Cevdet Barış ağabeye çok ama çok minnettarız. Adeta “babamızın malı” gibi kullandığımız, yararlandığımız Görüş bürosu, benim için aynı zamanda canlı bir tiyatro gibi. Orada Malatya’nın her şeyini görüyor, duyuyor, izliyor, gözlüyorsunuz.  

Büroda en az konuşulan şey haber desem inanın. Onun dışındaki muhabbet, gırgır çok keyifli. Ara sıra uğrayan misafirler ortamı daha da şenlendirmekte.  

Bu site olmasa muhtemelen bu güzelliklerin hiçbirini yaşayamayacaktık.

***

Malatya ağzıyla bağlarsak:

“Heleki doğdun Malatyahaber. Neçe mutlu yıllara”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

Bülent Korkmaz yazıları