SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Nefis Kirazı da Tadacak!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:48
Her Nefis Kirazı da Tadacak!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kiraz hasadı başladı. Bu yıl rekoltenin yüksek olduğu ilçede kiraz fiyatları 4 liraya kadar çıkıyor. 

Kirazıyla ünlü Yeşilyurt İlçesi’nde ürün hasadı başladı. Bu yıl ortalama bin 250 ton kirazın yetiştiği Yeşilyurt’ta hasadı yapılan kirazlar tezgahlara indi. Kaliteli ürünün 4 liraya satıldığı ilçede fiyatlar 2,5 liraya kadar düşüyor. Şuana kadar sadece bir ihracat firmasının ilçeden alım yapması nedeniyle fiyatların düşük tutulduğu öğrenilirken Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, bu yıl oldukça kaliteli yetişen kirazların yurt dışına ihracatı için firmalara çağrıda bulundu.

Yapılan ilaçlamalar ile ürün kalitesinin Rusya ve Avrupa ülkeleri standartlarında yetiştiğini belirten Solmaz, bu yıl rekoltenin de iyi olması nedeniyle kirazın bol olduğunu dile getirdi. Şuanda ilçede bir firmanın ihracat için alım yapması nedeniyle fiyatta rekabetin oluşmaması nedeniyle düşük fiyata satıldığını belirten Solmaz, aroma bakımında da kaliteli olan kirazın yurt dışı ihracatı için diğer firmalarında ilçeye gelmesi gerektiğini ifade etti.

MEZARLIKTA ALIM..

Yeşilyurt'un eski ilçe merkezi Çırmıhtı ile Gündüzbey Mahallesi’nde sokaklarda, aralarında Gündüzbey Mezarlığı önünün de bulunduğu alış noktalarında toplanan kirazlar, ihracat için gelen firma tarafından seçilerek alınıyor. Aynı zamanda iç piyasaya da verilen kirazların Malatya içi tezgah satış fiyatı ise 5-6 lira arasında değişiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız