SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Her Örgütün Uzantısı Var..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Derneği (MAG-DER)’in geleneksel haftalık “Fikir Toplantıları”nın, 23 Eylül Cumartesi günü Şeker Fabrikası’nda yapılan sonuncusuna Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya konuk oldu.

Daha çok karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşen, dernek başkanı Orhan Çekin ile bazı üyelerinin katıldığı toplantıda, Emniyet Müdürü çeşitli konulara ilişkin basın mensuplarınca ifade edilen sorunları dinlerken, kendisi de açıklamalarda bulundu.

Malatya merkezde 97 ilköğretim okulu ve lisede, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, gerek trafik, gerekse asayiş yönünden önlemler alındığını, okulların gruplandırılarak bu grupların her birinin birer şube müdürünün sorumluluğuna verildiğini belirten Kahya, merkezdeki "lise" düzeyinde 10 okulun güvenlik hassasiyeti açısından “yüksek risk” sınıfında yeraldığını bildirdi. Okul güvenliği için, okul aile birliklerinin özel güvenlikçi görevlendirmelerinin de katkısı olacağını kaydeden Emniyet Müdürü, okullarda gerek asayiş, gerekse uyuşturucu vs. gibi konularda, en büyük sorumluluğun önce ailelere, sonra okul yöneticilerine düştüğünü, bunun da öğrencinin sürekli gözlenmesi ve denetimi olduğunu belirtti. Kahya, mevcut önlemlerin 30 Ekim’e kadar süreceğini, bu tarihten itibaren yapılacak değerlendirmelerle önlemlerin ona göre yürütüleceğini ifade etti.

Malatya’da 139 internet kafe bulunduğunu, bunların yanı sıra diğer kafelerin de denetlenmekte olduğunu kaydeden Emniyet Müdürüne, bu tür kafelere ilişkin denetimlerin daha sıklaştırılması gereği, geçmişte yaşanan bazı olay örnekleri de dile getirilerek aktarılırken, Kahya gerekenin yapılacağını bildirdi.

Malatya’da fuhuş yapıldığı belirlenen 11 ev bulunduğunu, yasalara göre fuhuşta pazarlamanın suç olduğunu, buna ilişkin denetimlerinin devam ettiğini belirten Emniyet Müdürü; kentte sentetik uyuşturucu diye adlandırılan Extacy vs. gibi hapları kullananlar olduğunu, yine en çok esrar kullanım ve ticaretinin yaygın olduğunu saptadıklarını, bunlarla ilgili etkili bir mücadelenin sürdürüldüğünü, sık sık operasyon yapıldığını kaydetti.

Türkiye’de faaliyeti gözlenen her türlü yasadışı örgütün uzantısına Malatya’da rastlandığını, buna ilişkin mücadelenin ilgili birimler tarafından kesintisiz sürdürüldüğünü, geçtiğimiz gün de 7 ili kapsayan TKPML operasyonunun Malatya ayağının başarıyla gerçekleştirildiğini, kentteki 7 olayın faili olarak yakalanıp İstanbul’a gönderilen 2 örgüt mensubunun tutuklandıklarını bildirdi.

Malatya'ya dışarıdan gelen göçün de konuşulduğu toplantıda, Emniyet Müdürlüğü'nün, sokakta çalıştırılan çocukların rehabilitasyonu, bu çocuklara iş bulunarak sokaktan çekilmesi, topluma adaptasyonları gibi faaliyetleri hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Kahya, bu çabalarının karşılığını alamadıkları 5-6 ailenin reisi hakkında ise yasal takibata başlandığını ifade etti.

Malatya’da trafiğin düzene sokulması amacıyla çabaların, belediyenin Kent Trafik birimiyle sürdürüldüğünü belirten Emniyet Müdürüne, basın mensupları bu konudaki çalışmaların yetersizliği ve ortaya çıkan sorunlarla ilgili yoğun şikayetleri aktardılar. Emniyet Müdürü, Malatya’da trafik düzeni konusunda, üniversitelerin de katkısının gerektiğini, bu konuda bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

Park ve bahçelerin sürekli denetlendiğini belirten Emniyet Müdürü, Kent Bilgi Sistemi kapsamında Malatya’da da kameralı denetim sistemi kurmak istediklerini, bu konuda MOBESE uygulamasını yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yazışmakta olduklarını, sistemi işleten elemanları Malatya’ya davet ettiklerini kaydetti.

Emniyet mensuplarının maaşlarının ödendiği bankayla yapılan anlaşmayla elde edilen paranın 533 milyarlık bölümünün “Polis Amca İlköğretim Okulu” için ilgili hesaba aktarıldığını, bir bölümüyle Özel Harekat Şubesi’nin yanına bir bina yapılacağını, bir bölümüyle ise 27 adet oto alındığını, bu araçların plakaları ve diğer işlemlerinin tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde hizmete girmesiyle, denetim etkinliklerinin artacağını belirten Emniyet Müdürü Kahya, güvenli bir kent için vatandaşların mutlaka 155 Polis İmdat telefonuna, gördükleri tanık oldukları olayları ya da şüpheli şahısları iletmelerini istedi.

Malatya’da Emniyet Müdürlüğü’ne araç desteği ile ilgili; Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, işadamı dernekleri, işadamlarından, başka illerde görülen desteğin olmadığı yolundaki tespitler de basın mensupları tarafından dile getirilirken, önümüzdeki günlerde bu konuda bir kampanya yapılabileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız