SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Partiyle Görüşüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:39
A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi ve Refah Partisi’nden 1989-1999 yılları arasında 10 yıl Malatya Belediye Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise AKP’den Malatya Milletvekilli olarak TBMM’de görev yapan Mimar Ahmet Münir Erkal, Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağı konusundaki yaygın iddialar konusunda “Siyasi parti adı zikretmek hoş olmaz. Ama yaklaşık 10-11 aydır bu meseleyi ciddi olarak değerlendiriyorum. Değerli hemşehrilerimden aday olmam konusunda yoğun bir talep var. Fakat şu anda bu hususta hiçbir mesaj vermek istemiyorum. Malatya’nın şu anda asıl tartışması gereken isimler değil, ‘Bir belediye başkanı nasıl olmalı, hangi kriterlere sahip olmalıdır?’ sorularıdır ” dedi.

AKP Malatya Eski Milletvekili A. Münir Erkal, ER TV’de Fatih Kerimoğlu’nun sunduğu programa telefonla bağlanarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusundaki sorulara cevap verdi.

Teklif İlk Olarak Hemşehrilerimden Geldi 

Soru: Malatya belediye başkanlığına aday mısınız?

A.Münir Erkal: Bu konu yaklaşık 10-11 aydır, yani Malatya’nın büyükşehir olma aşamasından itibaren yoğun şekilde gündeme gelmeye başladı. Malatyalı hemşerilerimin ilgi ve alakasına çok teşekkür ediyorum. Daha karar tasarısı halindeyken bir çok hemşerim beni aradı ‘Neden arıyorsunuz?’ dedim. ‘Malatya büyükşehir olma aşamasında, galiba olacak başkanım ne düşünüyorsunuz, aday olmayı düşünüyor musunuz?’ diye sordular. Ayrıca dediler ki ‘Malatya büyükşehir olursa şimdikinden çok daha ağır bir mükellefiyet getirir. Düşünüyoruz, kim yapar bunu. Sizi önemli bir birikimin ve potansiyelin kaynağı olarak görüyoruz. Adaylığı düşünmeni istiyoruz’ şeklinde bir arzularını dile getirdiler. Yani ilk teklif hemşerilerimden geldi. Yaklaşık 10-11 aydır bu meseleyi ciddi olarak değerlendiriyorum. Ama taktir edersiniz ki bu kararlar deminden beri söylediğim parametreler ben 7-8 parametre söyledim. Benim nezdimde bu parametrelerin sayısı yüzdür aslında. Bu parametreleri ciddi bir şekilde değerlendirir, bizim değerlerimizden sapmadan hesap verebilir bir konumu bir pozisyonu yakalayabiliyorsak Cenab-ı Hak’tan niyazım bunu bize nasip etsin. Hemşerilerim son günlerde güzel temenni ve dileklerini iletiyorlar. Ben onları şahsım adına değil hakikaten temsil ettiğimiz o hizmet anlayışına ait olarak görüyorum. 

Benim İçin Malatya Halkının Kalbinin Frekansı Önemlidir 

Zaten siyaseti bir meslek gibi görenlerden utanıyorum. Siyaset meslek değil hizmet etme vesilesidir. Hizmet etmediğiniz gün orada bir gün durmaya hakkınız yoktur. Eğer onurlu ve şerefliyseniz ve hesap verme şuuru sizde varsa eğer hizmet etmediğiniz bir anda orada bir dakika durmamanız gerekir. Çünkü bu kamu hakkının hesabını veremezsiniz. Yani bu soru çok soruluyor ciddi bir şekilde hemşerilerimin bu taleplerini değerlendiriyorum. Bütün parametreleri en uygun şekle getirmek için gayret gösteriyorum. Herkesle istişare ediyorum. Benim için Malatya’nın gönlündeki ses, kalbindeki frekans önemlidir. Eğer biz bunu yakalayabilirsek, bunu bulabilirsek ve bu seste senkoronize olabilirsek, ahenkli olabilirsek aynı armoni içinde olabilirsek o zaman bizim temel amacımız bir makamla elçiyi elde etmek değil o makamla elçinin yükselip ağır mükellefiyetidir. Yani hizmet etme mükellefiyetini yerine getirmedir. Bir göreve gelmekten daha zor olan o görevin hakkını vermektir. Bir kere kendi iç âleminizde bunu çözeceksiniz. Bu yükün altından kalkabilir miyim? Malatya insanına layık bir şekilde bu hizmeti sunabilir miyim ? bu sorgulamayı kendi içinizde yaparsınız Malatya insanıyla, değerli dostlarımızla görüşürüz ondan sonra herkesle görüşülür ki görüşüyorum şu güne kadar belki 5000-6000 insanla birebir, telefon görüşmesi yanıma geliyorlar, arkadaşlarımızla başkanlarımızla, muhtarlarımızla görüşüyoruz ama buradaki temel hedef şudur. Aday olup olmamak değildir. Aday olacağının o mükellefiyeti önce kendi iç âleminizde, ben bu işi yapabilirime inanmaktır.  

Belli Bir Şey Olmadan Parti Adı Anmak Hoş Olmaz 

Soru:  bu söylediklerinizde Malatya belediye başkanlığı adaylığına yakın olduğunuzu çıkarabilir miyiz?

Erkal: Bu hususta hiçbir mesaj vermek istemiyorum. Çünkü bu ciddiyet isteyen bir iş, siz böyle bir değerlendirme yapmak istediğiniz için konuştum.  Çok gündeme gelmiyorum ama Malatyalı kardeşlerimizin gönül frekanslarını dinliyorum. Onlarla bir yönetici, bir belediye başkanı nasıl olmalı bunu tartışıyorum. Bu sorgulama herkeste olsa 1-2 kişi aday olabilir başka kimse olamaz. Böyle sorgulama olursa. Ya da kardeşim gel bakalım sen neyine güvenerek aday oluyorsun, sen bu işi kaldırabilir misin? Hangi birikimlerin, hangi vizyonun var? Bunu şu yapar bu yapar önemli değil ama ben kendi içimde inandığım değerin gereği olarak çok ciddi şekilde bu öz eleştiriyi yapmaya çalışıyorum. 

Soru: Siyasi partilerden size teklif geldi mi Sayın Erkal bu konuda?

Erkal: Sağolsun bu konuda bize bu hususta teklif geldi. Nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aramızda çok güzel konuşma ve değerlendirme geçti. Temennim şudur: Bir çerçeve çizdim mesele Ahmet Münir Erkal’ın aday olup olmaması değildir. Benim Allah’tan niyazım şudur: Malatya büyükşehire, gerçekten Malatya’nın ismini, potansiyelini, rahmetli Özal’ın ortaya koyduğu o büyük potansiyeli daha güzel yerlere taşıyacak, bu ufka sahip birisinin olması. Keşke benden çok daha kapasiteli, birikimli insanlar gelse aday olsa ben büyük bir teşekkürle sırayı onlara veririm. 

Soru: Saadet partisinden aday adayı olmanız yönünde söylemler var bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Erkal: Saadet Partisi benim eski partim. Saadet Partisi’yle biz belediye başkanlığı ikinci dönemini beraber yaptık. Bu vesileyle rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle yad ediyorum. Türkiye’ye büyük bir vizyon getiren Turgut Özal gibi birikimi, kapasitesi, vizyonu olan değerli bir parti büyüğümüzdü. Siyaset yaptık, çok büyük anılarımız oldu. Her partiyle görüşüyoruz, Saadet Partisi eski partimiz olduğundan daha çok görüşüyoruz.  

Soru:: Aday olacak olsanız bulunacağınız yer Saadet Partisi olacak diyebilir miyiz?

Erkal: Belli bir şey olmadan siyasi parti adı zikretmek hoş olmaz. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız