SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Santiminde Emeğimiz Var"

0
Güncellendi - 2018-07-27 06:00:18
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan'da yapılan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi'nin 28-29 Temmuz'da yapılacak olan 13. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali kapsamında açılışının yapılacağını söyledi.

Basın mensuplarına yapımı tamamlanarak hizmete açılan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi'ni gezdiren başkan Kızıldaş, merkez ve merkezde yapılacak olan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali kapsamında kültür merkezinin açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Kızıldaş, "Bir aksilik olmadığı takdirde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da açılışa ve festivale katılacak" dedi.

Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi'nin çok fonksiyonlu olarak hizmet vereceğini aktaran Kızıldaş, "Battal İlgezdi başkanla görüştüğümüzde buranın bir kültür kompleksine ihtiyaç olduğunu, Arguvan'ın böyle bir şeyi hak ettiğini, geçmişten gelen kültür ve birikimiyle hak ettiğini söyledik. Başkanımızda sağ olsun destek olacaklarını söyledi. Sözünde durarak bu kadar önemli bir güzel bir tesisi Arguvan’a  kazandırdı. Ayrıca bu binadan sonra iç tefrişat bölümünde geçtiğimizde başkan iç tefrişatını da yapacağını söz vermişti ama o arada bildiğiniz gibi hassas konu, haksızlığa uğradı ve açığa alındı. Üç defada açığa alınma süresi uzatıldı. Maalesef onlarca müfettiş her gün  belediyeyi didik didik etmelerine rağmen şu güne herhangi bir ses soluk çıkmadı. Sadece süre uzatıp götürüyorlar. Böyle bir durum olunca biz de başkandan tefrişatla  ilgili bir talebimiz olmadı. Çünkü görevden uzaklaştırılmıştı, hassas ve özel bir durumdu. Sonrasında kendi gücümüzle, olanaklarımızla tefrişat bölümünü yapmak üzere yola çıktık. Malzeme temini ve malzeme tedarik için dolaştığımızda bunu duyan yakın dostlarım arkadaşlarımı buraya yapılan bu binanın, bu projenin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu ifade edip, katkıda bulundular. Onlara da teşekkür ediyoruz. İnşallah onlara da açılışta bir plaket verecek onları da katkılarından desteklerinden dolayı plaket vereceğiz. Katkılarından dolayı gerçekten de çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Binanın her santimetre karesinde ciddi bir emek olduğunu dile getiren Kızıldaş, şunları söyledi:

"Böylelikle İnsanlar arasında böyle güzel bir dayanışma ruhunu canlandırmış ve yakalamış olduk. Belediye nezdinde de bu dayanışmayı yeniden canlandırmış olduk. Bu binada Malatya’nın herhangi bir kurumunun katkısı ve desteği yoktur. Gördüğünüz gibi bina Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırıldı. Geri kalan kısmını da biz karşıladık. Bu binanın her santimetre karesinde ciddi bir emeğimiz var. Burayı yapan müteahhit siz olmasaydınız bu binayı biz bitiremezdik dedi. Buraya giren bütün ekiplerin başında belediye başkanlığının ötesinde çavuşluk yaparak binanın bitmesini sağladık. Bu binadaki akustik hiçbir salonda yok. Sahnenin arka kısmına bir akustikle kapladık. Güzel bir salon yaptık. İç mimar kullanmadık.  Rakam olarak herhangi bir rakam zaten kullanmadık. Arkadaşlarımızın katkıları büyük oldu demekle yetiniyoruz. O yüzden genel bir maliyet çıkarmadık."

Merkezde konaklama imkanının da olduğunu kaydeden Kızıldaş, "Merkezimiz, otel konseptinde ücretli olarak hizmet verecek. Herkes kalabilecek. Odaları kalabalık gruplar için büyük odalar ve gerektiğinde tek yatağa çeviriyoruz. Binayı Ataşehir Belediyesi kardeş belediyecilik konseptinde yaptı. Tefrişat bölümünün büyük bir bölümünü dostlarım ve arkadaşlarım destek sağladı. Biz talep etmeden kendileri katkı sağladılar. Mutfaktaki mutfak malzemeleri,  ıslak zeminde ki malzemeler, aydınlanma direkleri, yataklar, çevre düzenlemeleri dostlarımız arkadaşlarımız buraya katkı olarak yaptılar. Burada bir dayanışma ruhu oluştu. Türkü Müzesi olarak planladığımız projede şu anda festivale gelen misafirlerimiz burada gelip dinlenebilecek ver bir alan olarak düşündük" dedi.

Kızıldaş, merkezde farklı çalışmaların olacağını da ifade ederek, "Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere uyguladığı özgün bir projesi var. Eğer Malatya Büyükşehir Belediyesi o projeye Arguvan'a uygularlarsa, biz burayı farklı bir amaçla kullanırız. Eğer Büyükşehir bu projeyi yapmaz ise biz burayı Türkü Müzesi olarak kullanmak istiyoruz. Bu projenin uygulanması için Fırat Kalkınma Ajansına da başvuru yaptık. Ön elemeyi geçti. İkinci elemede takıldı. Türkü Müzesi atölye olarak yapıldı. Burada Türkiye'de tek olan Üç telli Cura sazının imalatına yapacağız. Birazda ticari olarak düşüneceğiz.  Yok olmak üzere olan bu Cura’yı seri olarak üretmek istiyoruz. Bu cura sadece bu bölgede yapılıyor, Türkiye'nin başka hiçbir yerinde yapılmıyor. Bu projeyi hayata geçirebilirsek festivale yönelik veya farklı amaçlarla Arguvan'a gelen insanlar bu üç telli curayı evinde bulundurmak için Arguvan hatırası diye alıp götürecekler. Bu da ilçemize bir ekonomik katkı sağlayacak" diye konuştu.

Farklı projeleri hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü anlatan Kızıldaş, "İleriki dönemde turizme katkı olarak bir 'Ozanlar Sokağı' yapmayı düşünüyoruz. Sanat ve sanatla ilgilenen insanların Malatya’ya geldiklerinde Arguvan'a gelebilmeleri için bir neden oluşturmak amacıyla bunu oluşturmak istiyoruz. Gelen misafirlere gezdirdikten sonra akşam da türkü evine götürüp bir Arguvan türkü gecesi düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kızıldaş, Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin Nazım Hikmet Meydanı'nda yapıldığını anımsatarak, "Nazım Hikmet Meydanı alanında bir Nazım Hikmet heykeli yakışır diye bir Nazım Hikmet heykeli yaptırdık. Bronz döküm bir heykel yaptırdık. Onun açılışını da festivalimizde yapacağız" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • AHMET (5 yıl önce)
    Siz canerin böyle sözler söylediğine bakmayın gelin görün ki Arguvanda hizmet var belediye başkanımız çok gayretli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Malatyanın büyükşehir belediyesi olduğunu unutup başkana sırf muhalif olmak için bilip bilmeden yorum atmasaydın keşke....
    0
    0
    Yanıtla
  • ERDAL (5 yıl önce)
    Arguvan'da yapılan hizmetleri görmezden gelenler ne yazıkki başkan'ı karalamak için bu tür eylemler içerisine girmeye başlamışlar. şunu iyi anlamak zor olmasa gerek seçimler yaklaşıyor diye muhalif söylemler başlamış yapılan hizmetler ortada başkan hep mücadele ediyor Arguvan için elinden gelenin fazlasını yapıyor. İnkarcılık yapmayın lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal bey; Başkanın şahsını değil yapılan hizmetlerin eksikliğini ve gecikmesini eleştirmek muhaliflik olmasa gerek,
    0
    0
    Yanıtla
  • CANER (5 yıl önce)
    Siz başkanın böyle güzel sözler sarfettiğine bakmayın, gelin görün ki Arguvan ne halde, moda tabirle hayaller Paris Hayatlar Arguvan. Tozdan topraktan, çukurdan yolu olmayan köylerden , ulaşımda ki sıkıntılardan da bahsetseniz keşke değerli başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkanı şahsen tanımam ahmet bey, muhahalif de değilim kimseye , ancak ben gerçek Arguvanlıyım yapılan hizmetleri gördüğümüz kadar, eksikleri de söylemek , eleştirmek muhaliflik değil sosyal demokratlığın bir örneğidir. Yıllarca suçu başka yerlerde aradık biz kendi üzerimize düşeni yapmadan. Önce Arguvanlıların kaderine razı olmayı bırakıp hakkını araması ve istemesi gerektiğini düşünüyorum. Anlaşılan sizler yapılan hizmetin ve yolların yeterli olduğunu düşünüyorsunuz. Ben aynı talebimi Malatya Bşb ye de ilettim bir çok kez, peki ya siz?? Ayrıca Sözlerinize de başlarken tanımadağınız biri hakkında beyanda bulunurken isimden sonra BEY ünvanını kullanmanızı tavsiye ederim. Ahmet BEY.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Böylesi bir kültür hizmetine kültür bakanlığının tek kuruş katkıda bulunmaması manidar. Bu bir ayrımcılıktır. Adaletsizliktir. Hak yemektir. Eğer vicdanınız ve inancınız buna izin veriyorsa katkınız sizin olsun.
    0
    0
    Yanıtla