SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Şey Küçük Fatih İçin

0
Güncellendi - 2016-01-24 18:49:31
Her Şey Küçük Fatih İçin
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde ateşi yükselen 1.5 yaşındaki çocuğun hastaneye kavuşturulması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile 112 acil servis ekipleri yaklaşık 4 saat süren bir çalışma yürüttüler. Hastaneye yetiştirilen çocuğunu sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre; Doğanşehir ilçesinin Küçüklü mahallesinde oturan Şahin ailesi 112 acil servisi arayarak, 1.5 yaşındaki çocukları Fatih’in ateşinin yükseldiğini belirterek yardım istediler. Bunun üzerine yola çıkan 112 acil servis ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyince durumu Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bildirdi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saat 02.00’den bölgeye giderek yolu temizlemeye ve ambulansa yol açmaya çalıştı.

Pano01aYapılan çalışmalar sonucunda küçüklü Mahallesine 112 acil servis ambulansı ulaştırılarak burada küçük Fatih'e ilk müdahale yapıldı ve çocuk ambulansa alınarak Doğanşehir’e doğru yola çıkıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise ambulansa refakat ettiler.

Yapılan 4 saatlik mücadele sonucunda küçük Fatih Doğanşehir Devlet Hastanesi’ne getirildi. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÇAKIR’DAN EKİPLERE TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Gece 02.00’den sabah 06.00’ ya kadar ekiplerimiz seferber oldular. Ekiplerimiz Doğanşehir Küçüklü Mahallesinde rahatsızlanan ve yüksek ateşi olan 1.5 yaşındaki Fatih Şahin'i hastaneye kavuşturmak için sabahladı. Hamd olsun Fatih bebeğimiz sabah saat 06.00 da Hastaneye yetiştirildi ve durumu iyi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YOLDA KALANLAR..

Bu arada  Malatya’yı Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlayan yolda mahsur kalan biri çocuk 3 kişi yi de 6 saatlik bir çalışma sonucunda kurtarmayı başaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aracı tekrar Malatya’ya getirdi.

6fd4f06b-0298-4c60-8d6d-12b410ebca1cYolun Aksu mevkiinde fırtına ve tipiye yakalanan araçta mahsur kalan vatandaşların çağrısıyla birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri donmak üzere olan vatandaşları 6 saatlik bir çalışmayla kurtarmayı başardılar.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin verdiği karla mücadele çalışmasının çok önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Gece Sincik’e gitmek için yola çıktık. Aksu mevkiinde fırtına ve tipiye yakalandık ve hareket edemedik. Siste görüş mesafemizi çok düşürdü. Çağrımıza cevap verip bizim için buraya kadar gelen Büyükşehir Belediyesine şükranlarımızı sunuyorum. Bu yol aslında kara yollarına ait bir yol. Büyükşehir Belediyemiz bu yolu açmak için canla başla çalışıyor. Büyükşehir’e ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştular.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız