SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Şeyi Düşünerek Yaptık"

0
Güncellendi - 2016-05-10 19:28:24
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı devam eden uluslararası standartlara uygun olimpik yüzme havuzu hizmete gireceği günü bekliyor.

10 kulvarlı 50 metre uzunluğundaki havuz içerisinde atletizm pistinin yanı sıra, sosyal mekanlar ve sporcuları için dinlenme alanları da bulunuyor. Şeker arazisi içerisine inşa edilen tam olimpik yüzme havuzu Malatya ve bölgede dünya ölçekli yüzme yarışlarına ev sahipliği yapabilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yapım aşaması devam eden havuzla ilgili bilgiler verdi. Temeli 2015 yılında atılan tesisin yaklaşık 20 milyon maliyetle tamamlanacağı belirtildi. İçerisinde tam olimpik havuz ve yavru ısınma havuzu ile birlikte 2 bin koltuk kapasiteli çift tribün de bulunacak havuzda hiçbir detay atlanmamış.

İl Müdürü Sadi Fındıklı, havuzun FİNA (Uluslar Arası Yüzme Federasyonu) standartlarına uygun olduğunu belirterek, havuzun Malatya su sporlarına çok şey katacağını kaydetti. Fındıklı, “10 kulvarlı 50 metre tam olimpik kapalı bir havuz. 2 tarafı tribünlü uluslararası müsabakalara açık bir havuz. Havuzun kapalı alanları dahilinde antrenman salonları mevcut. Tribünlerin altı 60 metrelik bir piste uygun. Bu bakımdan atletizm pistine dönüşebilecek. Onun şimdiden hesaplarını yapıyoruz. Bildiğiniz gibi modern pentatlon hem yüzde hem atletizm hem de atıcılık gerektiriyor. Atıcılık salonunu, extreme atletizmi ve yüzmeyi aynı salon içerisinde yaptık. Yine havuzda fitness salonları olacak. Ağırlık çalışan biri kaslarını dinlendirmek için hemen havuzdan istifade edebilecek. Kısacası her şeyi düşünerek yaptık bu çalışmaları. Tesislerimiz bittikçe, antrenörlerimiz bilinçli çalıştıkça bizler de onlara antrenman saati ve uygun ortamlar sağladığımız müddetçe Malatya’dan bol bol milli takıma sporcu çıkacak" diye konuştu.

iha

MALATYA OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA SONA GELİNDİ (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali mert (7 yıl önce)
    Malatya nın 50 yıl sonrasının spor yatırımları yapılıyor. Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet partal (7 yıl önce)
    Başkan tebrikler çalışıyorsun helal olsun ama 20 trilyon luk ne harcanmış aklım almıyor
    0
    0
    Yanıtla