SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Şeyin Sahada Başlayıp Bitmesini İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-27 19:23:27
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci ve Çalık, EYMS ziyaretinde konuştular.. EYMS'ye destek.. Galatasaray'a tepki...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “16 Nisan’da ‘Evet’ çıkarsa Türkiye bir üst lige sıçrayacak, İnşallah 9 hafta sonra Yeni Malatya, lider olarak taamlarsa oda bir üst lige çıkacak. Dolayısıyla bütün mücadelemiz hem kulübümüzü, hem Türkiye’yi dünya ile rekabet edebilir üst liglerde mücadele eden bir duruma getirmek istiyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Evkur Yeni Malatyaspor’un düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Kulüp tarafından Nurettin Soykan Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltıda kulüp başkanı Adil Gevrek, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İrfan Buz, teknik heyet ve futbolcularda hazır bulundu.

“ŞAMPİYONLUĞU HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ”

Kahvaltı sonrası konuşan Evkur Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, emin adımlarla Süper Lige gittiklerini belirtti.

Gevrek, Süper Lige giderken Bakan Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve bütün Malatyalıların yanlarında olduğunu kaydederek, “Son haftalara girdik. Bu birlik ve beraberliği daha da pekiştirme adına bir araya geldik. Kalan 9 maçı da hep birlikte en iyi şekilde geçip, şampiyonluğu hep beraber yaşayacağız. İki yıl önce bir şampiyonluk yaşamıştık. Çok güzel bir şampiyonluk yaşadık. O gün Malatya’nın bütün renkleri, bütün farklı düşünceleri hepsi bir aradaydı. Güzel bir kutlama yaptık. İnşallah bu senede aynı heyecanı yaşamak istiyoruz. Malatya’mızın ortak paydası olan Yeni Malatyaspor’umuzu hep birlikte Süper Lige çıkaracağız. Bunu için kenetlenip, bir olmamız lazım. Bu kenetlenmeyi, inancı da her yerde görüyoruz. Herkes şampiyonluğa inanıyor, biz başından beri inanıyorduk. İnşallah bu inancın sonunda da hep beraber Süper Lige çıkacağız. Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz. Bunun için de hep birlikte çalışıp, projeler üreteceğiz. Ortak paydamız olan Yeni Malatyaspor’u daha güzel yerlere taşımak istiyoruz. Taraftarlarımızın da desteği çok önemli, onlarda hep yanımızda oldular” dedi.

"SON 3 İÇ SAHA MAÇINI MALATYA'DA OYNAYACAĞIZ"

Ligde son 3 iç saha maçını İstanbul’da oynadıklarını anımsatan Gevrek, “Taraftarlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Elazığspor maçını İstanbul’da oynadıktan sonra Eskişehirspor maçını Malatya’da oynayacağız. Stadımızın zeminin kötü olması nedeniyle maçlarımızı İstanbul’da oynadık, İstanbul’daki taraftarlarımızı bir araya getirdik. Herkes kenetlendi. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreci hep birlikte götürüp, Süper Lige çıkacağız. Sıkıntılar yaşıyoruz bunu da açıkça söylemeliyim. Şampiyonluğa giderken ekonomik anlamda ister istemez zorlanıyoruz. O anlamda da işadamlarımız ve herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KALAN MAÇLARDA DA İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALIP, SÜPER LİGE ÇIKACAĞIZ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise herkesin yüreğinin Malatyaspor ve Malatyaspor sevdasıyla attığını belirtti.

Çalık, kulüp başkanı Gevrek’in görevi aldığı ilk günden itibaren Malatyaspor’u büyük bir heyecanla önce TFF 1. Lige çıkarttığını, şimdide Süper Lige çıkartmak büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.

Evkur Yeni Malatyaspor’a en büyük desteği Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın verdiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi:

“Takımımıza herkes büyük destekler verdi ancak en büyük desteği Yeni Malatyaspor olduktan sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır verdi. TFF 1. Lig’den Süper Lige çıkacak takımı konuşuyoruz. Ligde 9 maçımız var, en yakın rakibiyle 7 puan fark var ve 50 puanla birinci sıradayız. Bizi izleyen Sivasspor ve Eskişehirspor ile aramızda 7-8 puan fark var, kalan maçlarda da istediğimiz sonuçları alıp, biz Süper Lige koşacağız. Ligde 4 maçımız çok önemli ve kritik. Bizler mümkün olduğunca statta olacağız. Maç nerede oynanıyorsa bütün Malatyalı hemşerilerimin orada olmasını istiyorum. Benim kuvvetli, güçlü, sesi yüksek taraftarlarıma, Derebeylerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Gittikleri her yerde güçlü bir ses çıkarıyorlar. Biz, Malatyaspor için elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Kulüp başkanı Gevrek’in mevcut tesisle ilgili talepte bulunduğunu anlatan Çalık, “Bu taleple ilgili bütün arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Sayın bakanımızla birlikte Türkiye Futbol Federasyonuyla gerekli görüşmelerimizi yaptık. Neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Olma imkanı varsa desteklerimizi sonuna kadar vereceğiz. Malatyaspor’umuz inşallah nasip olursa şampiyon olacak. Malatyaspor Türkiye’deki bütün futbol takımları gibi millidir, yerlidir.” dedi.

“BUNUN ACİLEN DÜZELTİLMESİ GEREKİR”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Galatasaray’ın Hakan Şükür ve Arif Erdem’i ihraç etmemesine ilişkin, “Galatasaray’ın almış olduğu bu vatan hainlerini koruyan, kollayan tavrı şiddetle kınıyorum. Bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorum” dedi.

Çalık, Galatasaray Kulübü’nün olağan mali genel kurulunda, “FETÖ/PDY ile olan ilişkileri nedeniyle” disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'e ihraç kararı çıkmamasını eleştirdi.

Çalık, Galatasaray’ın milli ve yerli bir takım olduğunu ifade ederek, “Galatasaray’ın olağanüstü genel kurullarında yaptıkları çok önemli bir açıklama var. ‘Vatan haini’ diye nitelendirdiğimiz 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ mensubu iki kişiyi Arif Erdem ve Hakan Şükür’ü ihraç etmeme kararı aldılar. Biz biliyoruz ki Galatasaray taraftarları Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları gibi milli ve yerlidir. Aynen Malatyaspor ve tüm Anadolu kulüplerinin taraftarları gibi. Galatasaray’ın almış olduğu bu vatan hainlerini koruyan, kollayan tavrı şiddetle kınıyorum. Bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Terör örgütleriyle bağlantısı olan kişileri, futbol kulüplerinin içerisinde asla barındırmaması gerekir. Galatasaray yönetiminin almış olduğu kararı, verdikleri oyları yeniden gözden geçirmeleri gerekir. Galatasaray taraftarlarımızın milli ve yerli duruşunu, Galatasaray yöneticilerinin de göstermesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“YENİ MALATYASPOR’UN HİKAYESİ, BİR BAŞARI HİKAYESİ OLACAK”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’de zorlu bir mücadele içerisinde yer aldığını kaydederek, takımın geldiği nokta itibariyle ligin lideri olduğunu ve sezon sonuna kadar bunun devam ettirilmesi noktasında bütün camianın istekli olduğunu ve kenetlendiğini belirtti.

Yeni Malatyaspor’un bir başarı hikayesi yazdığını dile getiren Tüfenkci, “Bu zorlu bir mücadele, kalan 9 haftada da çok önemli maçlara çıkacaklar. Yeni Malatyaspor çok önemli virajları dönecek. İrfan hocamıza, teknik heyetimize ve futbolculara güveniyoruz. Başarılarıyla ve planlamalarıyla zor şartlarda birçok kulübün maddi anlamda bizden çok daha fersah fersah ileri olduğu bir dönem içerisinde neler başarılabileceğini göstermesi bakımından da Yeni Malatyaspor’un hikayesi, bir başarı hikayesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, Yeni Malatyaspor’un Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olduğuna dikkat çekerek, “Yeni Malatyaspor’un siyaset üstü bir konumu var. Bunu kabul etmek lazım ve her siyasi görüşten olan arkadaşlarımızın da bu camiaya sahip çıkması gerekir. Biz, burada AK Parti kimliğimizden öte bu şehrin ferdi olarak bulunuyoruz. Bu şehrin değerine sahip çıkma adına buradayız. Elbette ki spora siyaset karıştırılmaması gerektiğini her daim ifade ediyoruz” diye konuştu.

“KARARIN YANLIŞLIĞINI KENDİLERİ DA ANLAYACAKLARDIR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Galatasaray’ın Hakan Şükür ve Arif Erdem’i ihraç etmemesine ilişkin, “Galatasaray’ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kulüplerinde işlerinin olmaması lazım” dedi.

Bakan Tüfenkci, Galatasaray Kulübü’nün olağan mali genel kurulunda, “FETÖ/PDY ile olan ilişkileri nedeniyle” disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'e ihraç kararı çıkmamasına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Galatasaray’ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kulüplerinde işlerinin olmaması lazım. Terörle iştigal edenlerin sporun içerisinde yer almaması lazım. Çünkü spor, terörün panzehiridir diye ifade ediyoruz. Terörü kategorize etmenin de bir anlamı yok. Çünkü terör, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu millete 15 Temmuz’da yaşlısı genci, çocuğu, kadını, sporcusu ve bir başka mesleği kategorize etmeden o gün bombaları yağdıranlar, bu millete ihanet edenler, elbette ki geçmişte hangi kulüpte ya da başarıda imzası olursa olsun vatana ihanet etmiştir. Şuanda da zaten kaçak olarak aranıyorlar. Dolayısıyla kaçakların göçeklerin Türkiye’de futbol kulüplerinde ne yönetimlerinde ne de üyeliklerinde işlerinin olmaması gerekir. Ben zannediyorum ki bu kararı alanlarda pişman olmuşlardır, gereğini yaparlar diye düşünüyoruz. Bunu fazlada ciddiye almamak lazım çünkü aldıkları kararın yanlışlığını kendileri de anlayacaklardır.”

“MALATYA, SÜPER LİGİ HAK EDEN BİR ŞEHİR”

Yeni Malatyaspor’un zor bir lige yer aldığını dile getiren Tüfenkci, “Yeni Malatyaspor’un rakiplerine baktığımızda camia olarak hem güçlü bir şekilde ilerliyorlar. Ama Malatya, Süper Lig takımını hak eden bir şehir. Camia olarak baktığımızda İstanbul’da oynadığımız ya da deplasman maçlarında bütün Malatyalıların gücü yanlarında hissettikleri gibi aynı zamanda diğer camialarında sempatisini kazanan bir takımımız var. Bu takım gerçekten Süper Ligi hak ediyor. Ligde kalan 9 maçta işadamlarımızla, siyasiyelerimizle, şehrin aktörleriyle beraber Yeni Malatyaspor’a, teknik heyetimize, futbolcularımıza sahip çıkıp, onları rahatlatarak ve motive ederek, her bir maçı final havasında yürütüp inşallah bu işi başarmış olacağız. Ondan sonrada oturup, Süper Lig için neler yapılması gerekir onu da planlamak gerekiyor. Yeni Malatyaspor’un kazasız, belasız, hakem hatalarına kurban gitmeden bu ligi tamamlamasını diliyoruz. Biz futbolcularımıza, teknik heyete güvenip, inanıyoruz. Her şeyin sahada başlayıp bitmesini istiyoruz. Saha dışı olaylara Yeni Malatyaspor’un veya başka takımlarında sadece Yeni Malatyaspor değil, bütün takımların mücadelesinin sahada olmasını istiyoruz. Bütün maçların kardeşlik ve barış içerisinde, birlik içerisinde devamını istiyoruz. Çünkü önemli haftalara, virajlara giriyoruz. Tıpkı 16 Nisan’da Türkiye’nin girmiş olduğu viraj gibi bir yol ayrımına giriyoruz. 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkarsa Türkiye bir üst lige sıçrayacak, İnşallah 9 hafta sonra Yeni Malatya, lider olarak taamlarsa oda bir üst lige çıkacak. Dolayısıyla bütün mücadelemiz hem kulübümüzü, hem Türkiye’yi dünya ile rekabet edebilir üst liglerde mücadele eden bir duruma getirmek istiyoruz” diye konuştu.

“STADIN EKSİĞİ YOK”

Malatya Arena Stadıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Tüfenkci, “Takımın son 3 ya da 4 maçının burada oynatılması planlanıyor. Esasında stadın bir eksiği yok. Planlandığı gibi bitti sayılır. İçerideki locaların eksiklikler giderebilir, bunların sözü alındı. Stadın zemini noktasında da bir sıkıntı olmaz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • sezer (7 yıl önce)
    SPOR ZİYARETLERİNDEDE EVET-HAYIR MUHABBETİ....BENCE BU OLMAMALI ÇÜNKÜ MALATYASPOR SİYASET ÜSTÜ....NE ZAMAN USLANACAĞIZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • KADİR KILIÇ (7 yıl önce)
    Sağ olun sayın büyüklerimiz şu duruşunuz şu fotoğrafı gören bir malatyalı olarak mutlu oldum şampiyon olursak ,ne mutlu malatyalıyım diyene....
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    ışıklı led reklam panoları ne olacak ayrıca stadın ışıklnadırmasıda daha yapılmamış gözüküyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Stat bitmez, yolu yaptırın yolu.
    0
    0
    Yanıtla