SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Tarafınız Nagazaki!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:12
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci bileşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı ücret tarifesi görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci bileşimi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddesi olarak, Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı ücret tarifesi ele alındı. Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı ücret tarifesinin bazı kalemleri görüşülürken, geri kalan diğer kalemler ise, 3. bileşimde görüşülecek.  Toplantı öncesi konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ülkemizin bazı illerinde ve son olarak Ankara’da yaşanan terör olayına dikkat çekerek, “Terörü Ekim ayı meclis toplantısında telin etmiştik. Nefretle kınadığımızı da belirtmiştik. Geçtiğimiz Cumartesi günü ayın 10’unda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Devletimizin en büyük terör saldırısıyla karşı karşıya kalmıştık. Bu terör saldırısını da Meclis olarak nefretle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Hakikaten ülkemizin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Toplum olarak bu konuda duyarlı olmamız ve duyarlı olmamızın yanında uyanık olmamız gerekiyor. Bizi hislerimizle, duygularımızla hitap ederek, bizleri yanlış yollara, yanlış mecralara götürmek isteyen gerek içerde, gerek dışarıda mahfiller var. Buna dikkat etmemiz lazım. Bugün ülkemizin etrafındaki komşularımız ve onlarla oynanan oyunlar, özellikle İslam coğrafyasında oynanan oyunlar hepimizi üzüyor. Bu olaylardan kendimize ders çıkarmamız gerekiyor. Oysa biz “Tüm Müminler Kardeştir” hükmü içerisinde ve bu duygu içerisinde inanan herkes bizim kardeşimizdir anlayışı içerisinde herkesi kucaklamamız gerekiyor. Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi olan bizler, her zaman İslam’ın bayraktarlığını yapmışız. Ta Viyana’ya kadarda bu dini hakim kılmak için millet olarak cefa çekmişiz, şehitler vermişiz. Geçtiğimiz günlerde Japonya’yı ziyaret eden heyetimizi Hiroşima ve Nagazaki’ye götürüyorlar. Orada çekilen sıkıntıları anlatıyorlar. Ardından heyetimizi teknolojik bölgelerine götürerek şimdide bu duruma geldiklerini anlatıyorlar. Hem eğitim gören öğrencilerine, hem de gelen misafirlerine bu durumu anlatıyorlar. Bizim heyette bulunan birisi ise bizim Hiroşima ve Nagazaki gibi bir şehrimiz yoktur. Onun üzerine Japonlar ise cevaben, sizin toprağınızın her tarafı Nagazaki, her tarafı Hiroşima. Çanakkale, Kafkaslar, Balkanlar, Yemen, Ortadoğu buraların her tarafı Nagazaki, Hiroşima. Dolayısıyla burada bizlerin kendi tarihimizden, kendi geçmişimizden ne kadar bilinçsiz olduğumuzu ortaya koyuyor. Bunu bir anekdot olarak belirtmek istedim. Meclisimiz adına 10 Ekim’de yapılan terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadığımı belirtiyorum. Ülkemizde bir daha bu tür belaların olmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı 3. bileşimini 16 Ekim 2015 Cuma günü saat 10.00’da Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız