SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Temas Bir İz"

A- A+ PAYLAŞ
 
Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan 'Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Temel Eğitim Kursu'na, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan da katılım oldu. 
 
12 Ocak 2012 tarihine kadar sürecek kursta, polislere, olay yeri inceleme, parmak içi, adli fotoğrafçılık, adli bilimler, ilk yardım ve insan hakları meslek etiği konularında eğitim verilecek. Kursa, Malatya'nın yanısıra  Adana, Mersin, Konya, Gaziantep, Hatay, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nden 3'ü komiser yardımcısı olmak üzere toplam 17 personel katılıyor.  
 
"HER TEMAS BİR İZ BIRAKIR"
 
Kursun başlaması nedeniyle konuşma yapan Adana İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Emre Akif Doğan, "Adli hata ve yanılmaların önlenmesi ancak uzman personel tarafından delilerin tespit edilmesi ile mümkündür. Unutulmamalıdır ki, her temas bir iz bırakır. Şube müdürlüğümüzce incelenen olaylardaki fail belirleme oranları 1990'larda yüzde 2.21 iken, bu oran 2009 yılında yüzde 15.74'e, 2010 yılındaysa yüzde 24.02'ye ve bu yılın Ağustos ayı sonu itibariyle yüzde 26.54 seviyesine yükseltildi" dedi.
 
"KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ" 
 
Adana Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Necmi Çekin ise, Türk Polis Teşkilatı'nın özellikle son dönemlerde olay yeri inceleme konusunda kendini çok geliştirdiğini, adalet mekanizması içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
 
315 saat sürecek kursta, kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak eğitim verileceği belirtilirken, kursun açılış törenine; Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Tekin'in yanı sıra şube müdürleri, amirler ve kursiyerler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız