SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Torba Kum 1 Vatandaş!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:07:37
Her Torba Kum 1 Vatandaş!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, teknik uzmanların tüm eleştirisine karşın şehir içi toplu taşıma sorunlarını çözeceği iddiasıyla hizmete sokmayı planladığı trambüs sisteminin Ağustos ayında başlayan test sürüşleri devam ederken, trambüs araçları bu kez de kum torbaları yüklenerek test edilmeye başlandı. Türkiye'de ilk kez Malatya Belediyesi'nin ihalesini aldıktan sonra trambüs üreten firma, teslimattan önceki aşamada gerçekleştirmesi gereken tüm test işlemlerini de böylece belediyeye yüklemiş oldu. 

Sorunlar test sürüşlerinde ortaya çıkıyor 

Trambüs sisteminin ağırlık testi için, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde eski bir akaryakıt istasyonunda, kumla doldurulmuş 70 kg. ağırlığındaki 225 adet torba (15 bin 750 kg)  trambüs araçlarına yüklendi ve araçlar test sürüşleri için hazırlandı. 

Trambüs sisteminin hizmete gireceği tarih konusunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer yetkililerin verdiği tarihler bugüne kadar uygulama ile örtüşmedi. Bu durumun trambüs sisteminin Ağustos ayında başlayan test sürüşlerinde ortaya çıkan sorunlardan kaynaklandığı ileri sürülüyor. 

Yaklaşık 5 aydan bu yana devam eden test sürüşlerinde yeni bir aşamaya gelinen trambüs sisteminde, araçlar son olarak kum dolu torbalarla test edilmeye başlandı. 

15 ton 750 kg kumla ağırlık testi 

Normal test sürüşleri sırasında özellikle rampa tırmanışlarında zorlandığı belirtilen trambüs araçları dün itibariyle ağırlık testleri için hazırlandı. Malatya-Elazığ Karayolu üzerindeki bir eski akaryakıt istasyonunda konuşlandırılan trambüs araçlarına her biri 70 kg ağırlığında olan 225 kum dolu torba yüklendi. 

Her biri ortalama 70 kg olan bir yolcuya karşılık gelmek üzere trambüslere yüklenen kum torbalarının toplam ağırlığı ise 15 ton 750 kg.  

20 işçi saatlerce kum doldurdu

Trambüslerin kumla yapılacak test sürüşleri için 30 Aralık sabah saatlerinden itibaren 20 işçi küreklerle torbalara kum doldurdu. Her biri 70 kg kum alan torbalar daha sonra büyük siyah poşetlere konuldu ve trambüslere yüklendi ve bu işlemin ardından trambüsler ağırlık testine hazır hale getirildi. 

Test de belediyeden!.

Türkiye'de ilk kez, ortada üretilmiş ve çalıştırılmış örnek bir araç olmadan ihalesi yapılan, ihaleden sonra ilk kez üretimine başlanan, testleri yapılmadığı için teknik yeterliliği konusunda soru işaretleri bulunan ve Malatya'ya peyderpey getirilerek teslim edilen trambüsler, aylardır "test" ediliyor ve bir türlü hizmete sokulamıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin "çok büyük bir güven ve sadakatle" trambüs işini verdiği firmanın yapması gereken testlerin tamamı böylece, belediyenin sorumluluğunda gerçekleştirilerek, firmaya bir de böyle "kıyak" geçiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız