SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Çılgınlığı Yaparlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:05
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 2. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ile 2. sıra adayı Hulusi Porgalı seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Adayların çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"AĞBABA:“EVREN’İN KADERİ NE İSE ERDOĞAN KADERİ DE O OLACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, seçim çalışmaları kapsamında Malatya’daki ziyaretlerini sürdürüyor. Kepçeciler Sitesi, Nakliyatçılar Sitesi ve Galericiler Sitesi’ni ziyaret eden Ağbaba gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağbaba yapmış olduğu açıklamada, “Geçmişte 1980 darbesinin sorumlusu Kenan Evren meydanlarda MDP için oy istemişti. Evren, Bülent Ulusu ile MDP’nin çok reklamını yapmıştı. Zaman değiştikçe anlayış değişmiyor. Şimdi yine, tarafsız olması gereken bir cumhurbaşkanı, bir siyasi parti için oy istiyor. Gönlümde bir parti var diyor. Göreceksiniz; aynı kaderi paylaşacaklar. MDP’nin kaderi neyse AKP’nin de kaderi o olacak. Kenan Evren’in kaderi neyse Recep Tayyip Erdoğan’ın da kaderi o olacak.” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin hazırladığı seçim beyannamesi Türkiye’de gündem oldu. İktidar milletvekilleri her gün eleştirmeye çalışıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefete muhalefet eden iktidar partisi göremezsiniz. Bizim seçim kampanyamız Türkiye’de bir ezberi bozdu. AKP’nin kimyasını bozdu. Hükümet şimdi bizi eleştirmeye çalışıyor. Türkiye’de ilk kez seçimler öncesi iktidar değişti. Eskiden muhalefet iktidarı eleştirirdi şimdi ise iktidar muhalefeti eleştiriyor. Seçimden önce iktidar değişmiş oldu. Bu önemli bir şey. Göreceksiniz ki AKP seçimi kazanamayacak. Bu yüzden, AKP, toplumsal gerginlik ortamı oluşturarak oy toplamaya çalışıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın miting düzenlemesini eleştiren ve tarafsızlık vurgusu yapan Ağbaba şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı, tekrar büyük bir hırçınlıkla meydanlara çıktı. AKP’ye oy vermeyen herkese karşı nefret söylemi kullanması, Tekirdağ’da öğretmenlerin mitinglere zorunlu olarak taşınması da bunun bir göstergesi. Biz Türkiye çapında AKP devletine karşı mücadele veriyoruz. Kaymakamı, valisi, emniyeti, sağlık müdürüne karşı mücadele ediyoruz. Maalesef devletin tüm kurumları siyasallaşmış durumda.  Cumhurbaşkanı da tarafsız olmazsa hiçbir kurum da tarafsız olmuyor. Resmen cumhurbaşkanı kul hakkı yiyor. Tüm vatandaşlardan aldığı vergilerle AKP’nin propagandasını yapıyor.”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in gündeme getirdiği operasyon iddiasını yorumlayan Ağbaba, “Gürsel Tekin boş konuşmaz. Elinde mutlaka sağlam deliller vardır. Bende Tekin’e bu konuda katılıyorum. AKP iktidarı seçimi kaybetmemek için her türlü çılgınlığı yapabilir. Şah Fırat Operasyonu ile ilgili de aynı iddiaları gündeme taşımıştık. Sonuçta ne oldu? Süleyman Şah Türbesini taşımak için operasyona yaptılar. Geçtiğimiz seçimlerde 30 Mart’ta gördük. “Kedileri nasıl trafoya soktularsa” önümüzdeki seçimi kazanamayacaklarını anladıkları için her türlü çılgınlığı yapacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingde ‘Kur’an-ı Kerim’i göstererek muhalefeti eleştirmesini de değerlendiren Ağbaba, “Biz hareketleri görünce irkiliyoruz. Herkesin ortak değeri olan kutsalların, Kur’an-ı Kerim’in siyasi malzeme yapılmasının kabul edilmesi mümkün değil. Bunu hiç kimse içine sindiremez. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Biz bu kafaya uymayacağız, cevap da vermeyeceğiz. Kur’an-ı Kerim Türkiye’deki herkesin kutsalıdır, bunun siyasi malzeme yapılmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu.

PORGALI'NIN ZİYARETLERİ..

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, Konak ve Yeşilyurt esnafını ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte Konak ve Yeşilyurt ilçelerini ziyaret etti. 

Konakta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Porgalı, vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Çevrede bulunan yaşlı teyzelerin hayır dualarını alan Porgalı, inşaatta çalışan işçilere kolaylıklar diledi. 

Konak ziyareti sırasında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ CHP olarak bütün sorunları tespit ettik. Bir hastalık var. Bir hastalık var ki işsizlik, yoksulluk her geçen gün artıyor, çiftçi, köylü fakirleşiyor. Ama hastalığın tedavisi da var. Reçeteyi yazdık, tahlilleri yaptık. Şimdi yazdığımız o reçeteyi eczaneye götürüp ilacı alma vakti” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Yukarı banazının bir sahibi var oda Hulisi Porgalı, bundan sonra banazının her sorunu benden sorulur. Mevlüt Aslanoğlu’ndan sonra sahibiniz ben olacağım. Biz çözüm için geldik. CHP iktidarında kalkınma tabandan başlayacak” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Porgalı, Yeşilyurt esnafını ziyaret etti.

 Porgalı, “Yeşilyurt esnafını ziyareti sırasında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayıyken destek verdiniz, bu seçimde destek vereceğinizi biliyorum” sözlerini kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız