SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Desteğe Hazırız"

0
Güncellendi - 2017-08-11 04:53:14
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesi sınırları içerisinde bulunan Arslantepe Höyüğü’nde 2017 yılı kazı çalışmaları içinMalatya'ya gelen Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Prof. Dr. Gian Maria Di Nocera ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Levent İskenderoğlu, Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Frangipane ve Prof. Dr. Di Nocera, kendilerini kabullerinden dolayı Vali Kaban’a teşekkür ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Prof. Dr. Frangipane, 41 yıldır Arslantepe kazılarına katıldığını, buranın dünya çapında öneme sahip bir yer olduğunu, Anadolu’nun ilk Kent Devletinin burada kurulduğunu ve böylelikle devlet olgusunun burada doğduğunu belirterek çalışmalar hakkında bilgiler verirken bu çalışmalara katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu da ifade etti.

“Malatya'da kendimizi mutlu hissediyoruz bizde artık Malatyalıyız” diyen Prof. Dr. Frangipane, kazı çalışmalarının 10 Ağustos 2017 tarihi itibariyle başlayacağını ve Ekim 2017 tarihine kadar süreceğini söyledi.

Prof. Dr. Di Nocera da, kendisinin 30 yıldır kazı çalışmalarına katıldığını,  güzel bir çalışma ortamı içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken Prof. Dr. Frangipane’ nin sözlerine katıldığını ve Malatya’nın kendisi için ikinci memleketi gibi olduğunu sözlerine ekledi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İskenderoğlu Kültür ve Turizm Bakanlığının UNESCO’ya müracaatı ve Dünya Miras Merkezi'nce gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda Arslantepe’nin Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye hak kazandığını hatırlattı.

Vali Kaban’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek göreve yeni başlaması münasebeti ile hem dile getirdikleri dilek ve temennileri,  hem ilimizde gerçekleştirdikleri çalışmaları hem de Arslantepe Höyüğü hakkında vermiş oldukları bilgiler için ziyaretçilerine teşekkür etti.

Vali Kaban, İl Kültür ve Turizm Müdür  Vekili İskenderoğlu’na Arslantepe’nin Dünya Miras Asıl Listesi'ne girmesi için gerekli çalışmaların sürdürülmesi ve bakanlık nezdinde konunun takipçisi olması talimatını verdi.

Vali Kaban, çalışmaları ile Malatya turizmine katkı sağlayan, aynı zamanda da Anadolu’da yaşamış olan medeniyetleri aydınlatan ziyaretçilerine ilimizde gerçekleştirecekleri 2 aylık çalışma süresi içerisin de kendilerine her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız