SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Donanıma Sahibiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:23:42
A- A+ PAYLAŞ

Asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte, sahadaki çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, özellikle ilçe ve kırsalda kullanılmak üzere daha önce aldığı mobil konkasör iş makinesi ve sathi kaplama araçlarına ek olarak mobil asfalt plenti aldı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ve yol, asfalt işlerinde kullanılacak olan iş makineleri düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, meclis üyeleri, daire başkanları, muhtarlar, Belediye personeli ve vatandaşlar katıldılar. 

Törende ilçe belediye başkanları adına konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, yağış olarak çok bereketli bir yıl geçirdiklerini belirterek, yağan yağışlardan dolayı yolların büyük oranda tahrip olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ilçeler ve kırsal mahalle yollarının durumunu önceden tespit etmiş olduğunu ifade eden Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır yerinde müdahaleyle yağışlardan dolayı bozulan yolları ve ihtiyaç duyulan yollarımızı yapmak için gerekli olan bütün araç-gereçleri temin etmiş durumda. Uygulama anlamında Büyükşehir Belediyemiz yerinde hizmet üreterek Türkiye’de bir ilke imza atacak. Bu araç-gereçleri Malatya’mıza kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte 5 yıllık bir çalışma programı yaptıklarını, büyük yatırımların ve kaliteli hizmetlerin Malatya’nın her noktasına götürmeyi amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu hedefe ulaşmak için ciddi bir yapılanmanın gerekli olduğunu, saha ve idari yapılanmayla birlikte kent bilgi sistemleri ve coğrafi bilgi sistemlerinin oluşturularak sahaya hakim bir Büyükşehir Belediyesinin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Geçen 1 yıllık süreçte yapılanmayı tamamladıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Büyükşehir olmadan önce sorumlu olduğumuz yol ağının toplamı 1000 kilometreydi. Büyükşehir olduktan sonra ki sorumlu olduğumuz yol ağı ise 9000 kilometre. Biz saha taramaları yaparak 4 yılda yapacağımız bütün çalışmaların planlamalarını yaptık. Hedefimiz 4 yıl içerisinde içme suyu, kanalizasyon ve yol sorununu tamamen çözmek. 

Bu planlamaları hayata geçirmek için de araç-gereç parkımızın istenilen noktada olması gerekiyordu. 1 yıl içinde etap etap çeşitli araç-gereç ve iş makineleri aldık. Geçtiğimiz haftalarda alınan 41 kamyon da bu planların bir parçasıydı. Türkiye’de ilk olan Mobil konkasör iş makinesi saatte 350 ton malzeme üretiyor. Yeni alınan asfalt plentimiz de saatte 60 ton asfalt üretebiliyor. Sadece bunları almakla yetinmeyip, ekipmanlarını da alarak asfalt maliyetlerini yarı yarıya düşürmeyi hedefledik. Seyyar trafolar, lowbetler, röley tanklar, personellerimiz için mobil konteynerler bu ekipmanlardan sadece bir kaçı” şeklinde konuştu.

Planlamaların birkaç farklı yapılanmadan oluştuğuna vurgu yapan Başkan Çakır, “Hizmetlerimizi daha kalıcı ve kaliteli yapmak için ilçelerimize taş ocakları, konkasör ve asfalt tesisleri kuruyoruz. 16 taş ocağının ruhsatlarını aldık. 8 tanesinin ihalesini yaptık. Bunlardan bir kısmı faaliyetlerine başladılar.  1 yıl içinde 1000 kilometre asfalt yapmayı hedefledik. Bu hedefi tutturmak için de her türlü donanıma artık sahibiz. Alacığımız az miktarda araçlarımız var. Onları da en kısa sürede Malatya’mıza kazandıracağız. 

Her alanda güçlü bir Büyükşehir Belediyesi; sağlıklı bir şehirleşmeyi ve planlı büyümeyi sağlayacak. Bunun için de ilçe belediyelerimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Bugün alt yapı hizmetlerine değindik. İlçelerimizde üst yapı çalışmaları da yapacağız. Bu çalışmalar içerisinde kültür merkezleri, parklar, meydan düzenleme çalışmaları, spor parkları, köy evleri gibi birçok projemiz var. İlçe belediyelerimizle iş birliği yaparak gelecek nesillere daha modern ve yaşanabilir bir Malatya bırakacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yeni alınan araç-gereçler için kurdele kesildi, ardından da törene katılanlar hep birlikte yeni alınan araçları inceleyerek, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert’ten araçlar hakkında bilgiler aldılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız