SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Emanet Sizde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Servis Şoförleri Dayanışma Derneği (MASERDER) açıldı.

Çevre Yolundaki MASERDER’in açılışına AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile dernek yöneticileri ve servis şoförleri katıldı.

Derneğin açılışında konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, “Servis Şoförlerimiz kendi sorunlarının ilgili mercilere iletilmesi için dernekleşmeleri ve güzel bir yer açmaları bizi ziyadesiyle memnun etti. Biz her yönüyle sürücülerimizin, özellikle servis işiyle uğraşan bütün arkadaşlarımıza evlatlarımızı teslim ediyoruz. İş yerlerimizde çalışan işçilerimizi sizlere emanet ediyoruz. Ben hassasiyetinizi ve kurallara uyma noktasındaki duyarlılığınızı çok iyi biliyorum” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise servis şoförlerinin aileden biri olduklarını ifade ederek, “Servis şoförleri denildiğinde benim yüreğim hop ediyor. Çünkü evlatlarımızı size emanet ediyoruz. Sizin ehliyetiniz, liyakatiniz ve samimiyetiniz bizim için büyük önem taşıyor. Sadece kağıttaki ehliyetten bahsetmiyorum, İnsani ehliyetten bahsediyorum. Her türlü emanet sizde. Çocuklarımızı sizler taşıyorsunuz. Bu kadar yükü ve emaneti size verdikten sonra bizimde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki, İl Milli Eğitim Müdürümüz taşıma konusunda çok ciddi hassasiyet gösteriyor” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, servis şoförlerinin kendi aralarında dayanışma içerisinde olmalarının önemli olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Servis şoförlerimizin dayanışması en çok Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ilgilendiriyor. Çünkü en çok servisler bize çalışıyor. İl genelinde bin 200 tane araçla öğrenci taşıyoruz. Toplam 17 bin öğrenciyi sabah dağ, taş demeden evlerinden alıyoruz ve okula bırakıyoruz. Birde bu öğrencilerimize öğlen yemeği götürüyoruz. Akşamda çocuklarımızı tekrar okuldan alıp, evlerine bırakıyoruz. Bunu sizlerin vasıtasıyla yapıyoruz. Dolayısıyla hep birlikte ağır bir iş yürütüyoruz. Son 3-4 yıldır liseleri de taşıyoruz. İlköğretim taşıma ihalemizi tamamladık. Bazı ilçelerde servis araç şoförleri bize karşı ya hatları uygun bulmadıklarını ya da ücreti az bulduklarını ifade ederek, direnişe geçiyorlar. Dolayısıyla biz o çocuklarımızı taşıyamıyoruz. 1-2 ilçemizde halen yeterli araç sayısı bulamıyoruz. Bu noktada da sizlerden duyarlılık bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız