SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Türlü Fedakarlığa Hazırız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şehit yakınları ile gazilerin üye olduğu Önce Vatan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın da katılımıyla hizmete girdi. Bu arada, şehit aileleri ve gazilerden bir grup 2. Ordu Karargahı'nı ziyaret etti. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız da, son operasyonda şehit olan Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

DERNEK AÇILIŞI..
Önce Vatan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgenaral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 2. Ordu İdari Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile birlikte kalabalık bir topluluk ile şehit yakını ve gaziler katıldılar.

Önce Vatan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç, derneği duyulan ihtiyaç üzerine kurulduğunu belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, "Ayrılmaz bir parçamız olan aziz şehitlerimiz, onların bizlere emaneti olan ailelerine, kahraman gazilerimize sahipsiz olmadıklarının, onlara sahiplenildiğinin göstergesi olarak bir dernek bugün fiilen kurulmuş bulunuyor. " dedi.

Derneğin Vali ve belediye başkanının himayelerinde kurulduğunu belirten Orgeneral Iğsız, bundan sonra özellikle derneğin üyeleri arasında iletişim ve dayanışmayı büyük ölçüde artıracağını ve seslerini daha da gür çıkartma imkanına sahip olacağına inandığını söyledi.

Orgeneral Iğsız, birçok kurumun bu derneğe katkılarının olduğunu, Rotary Kulübü'nün 1 yıllık kira bedelini karşıladığını, İnönü Üniversitesi'nin yaptığı maddi katkıların yanı sıra 35 şehit yakınını da iş olanağına kavuşturduğunu, Kernek Turizm firmasının da 100 adet otobüs biletini derneğe verilmek üzere kendilerine ilettiğini sözlerine ekledi ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, şehit yakınları ile gazilerin birer emanet olduğunu ve onlara sonuna kadar sahip çıkılacağını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra derneğin açılışı yapıldı. (İlk 4 fotoğraf bu açılıştan)

ORDU KARARGAHINA GİTTİLER..
Şehit aileleri, açılıştan önce de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ı makamında ziyaret etti.

Aileler adına konuşan, Şehit Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın babası Ahmet Keskinkılıç, başta ordu komutanı Iğsız olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendilerine sahip çıktığını, her türlü sorunlarıyla ilgilendiklerini bildirdi.

Ordu Komutanı Iğsız da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ecdadının manevi mirasından, şanlı tarihinden ve bağrından çıktığı Türk ulusundan aldığı güç ve azimle dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de ulusun bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığa hazır olduğunu belirtti.

Iğsız, vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullarda canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin, devletin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak birer abide gibi sonsuza kadar yaşamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (5. fotoğraf bu ziyaretten)

EN SON ŞEHİDİN EVİNDE..
Öte yandan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve eşi Ayşe Iğsız, 21-29 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen ve PKK terör örgütüne büyük zarar verdirilen sınırdışı harekatta şehit olan Malatyalı Komando Uzman Onbaşı Murat Doğru’nun ailesini de ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini ilettiler.

Operasyonun başındaki komutan olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, baba Mahmut Doğru’ya, oğullarının bu vatanın birliği ve bütünlüğü için çekinmeden canını feda ettiğini bildirdi.

Orgeneral Iğsız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk milletinden aldığı güçle, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de büyük destanlar yazmak için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu kaydetti.

Ordu Komutanı, silah arkadaşı şehit Onbaşı Murat Doğru’nun fotoğrafının işlendiği bir plaketi, baba Mahmut Doğru’ya verdi. (Son 2 fotoğraf bu ziyaretten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız