SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Göreve Hazırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:04:28
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti. 

İtfaiyeciler Haftası nedeniyle Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ve bazı itfaiye personeli, Vali Şahin’i ziyaretlerinde hem kendisine 'hoş geldin' dileklerini ilettiler, hem de hafta dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirttiler. Vali Şahin de İtfaiyeciler Haftası'nı kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"1926 yılında Malatya Belediyesi bünyesinde kurulan itfaiye teşkilatımız, o günden bugüne vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır" diyen Hanifi Acar, "Yangınların yanı sıra doğal afetlerde ve kazalarda da görev yapan teşkilatımız, modern araç ve gereçlerle donatılmış durumda olup, ihtiyaçlar doğrultusunda yeni araç ve gereçlerle de donatılmaktadır. Ayrıca personelimizin her zaman, her türlü göreve hazır durumda olacak şekilde eğitimlerine devam etmekteyiz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDE..

İtfaiye Haftası nedeniyle, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, beraberinde İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ve bir grup itfaiye personeliyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, “Sayın Başkanımızın bugüne kadar itfaiye teşkilatına verdiği büyük desteklerini bundan sonra da bizden esirgemeyeceğini umuyor ve arzu ediyoruz. Sayın Başkanımızın bu hafta münasebetiyle, büyükşehir olma arifesindeki Malatya’mıza merkez itfaiye binasının konuşlandırılacağı bir yer ile Beydağı bölgemize konuşlandıracağımız bir müfreze yerini müjde olarak vereceğini bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bütün itfaiye çalışanlarının haftasını tebrik ettiğini belirterek, “İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan bütün arkadaşlarımız, ekip olarak bugüne kadar başarılı hizmetler ortaya koydular. Bu hizmetleri hiçbir karşılık beklemeden yerine getirmeye çalışıyorlar. İtfaiye personelimiz doğal afetler olsun, kazalar ve boğulma vakaları olsun vatandaşımızın her türlü sorununa koşmaktadırlar. 

Sadece Malatya Belediyesi sınırları içerisinde değil, çevre il ve ilçelere kadar müdahale edebilecek kapasitede bir itfaiye teşkilatımız var” açıklamasında bulundu.

İtfaiye teşkilatının çalışmalarında başarılı olduğuna değinen Başkan Çakır, “Bugüne kadar gerçekten kamuoyunu rahatsız edecek bir olayla karşılaşmadık. İtfaiyemiz donanımıyla, altyapısıyla ve en önemlisi de insan gücüyle, ekibiyle bu işi hakkıyla yerine getiriyor. 

Tabi bunu daha ileri noktalara nasıl taşıyabiliriz; araç gereç bakımından itfaiyeyi çok daha donanımlı, çok daha modern araçlarla donatılmış bir hale nasıl getirebiliriz diye çalışmalar yürütüyoruz. Büyükşehirle birlikte itfaiyede yeni bir yapılanma olacak. Malatya’nın her noktasına ulaşımı sağlayabilecek yeni alanların, yeni birimlerin oluşturulması çalışmalarına başladık. Burada inşallah yeni bir merkez oluşturacağız. İtfaiyemizin şu anki mevcut yeri hem fiziki anlamda, hem de kapasitesi anlamında uygun değil. Büyükşehir Malatya’yı kapsayabilecek bir itfaiye yapılanmasına gideceğiz” dedi.

Başkan Çakır, itfaiye teşkilatına yeni araçlar konunda önemli takviyelerde bulunduklarının alıntı çizerek, “Bu yıl içerisinde 2 adet çok daha modern yeni itfaiye aracımızı da filomuza katacağız. Bunların gelmesiyle de itfaiyemiz çok daha güçlü bir hale gelmiş olacak. Ben bir kez daha bütün arkadaşlarımın haftasını kutluyorum. İnşallah büyük bir afeti yaşamamayı da temenni ve niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, ziyarette ayrıca vatandaşlara yönelik yaptıkları bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları ile ilgili olarak Başkan Çakır’a bilgi verdi. 

Öte yandan İtfaiye Haftası nedeniyle gerçekleştirilen ziyaretin anısına İtfaiye Müdürü Hanifi Acar tarafından Başkan Çakır’a bir buket çiçek takdim edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız