SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Her Türlü Kalleşliğe Rağmen..''

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanlığı'na bağlı Malatya'daki birliklerde 313. Kısa Dönem olarak askerliklerini yapan 360 erbaşın yemin töreni Yeşiltepe'deki Muhabere Alay Komutanlığı'nda yapıldı.

Törende konuşan 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, Türk Ordusu’nu Dünya orduları arasında güçlü kılan en önemli özelliğin, Türk askerinin sarsılmaz disiplini olduğunu belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde her türlü faaliyet bu disiplin anlayışı içinde yürütülür” dedi.

“Atatürkçü düşünce sistemi ve ilkeleri tüm davranışlarınıza yol gösterici olmalıdır” diyen Tuğgeneral Bal, konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Türk Ulusunu esaretten hürriyete, irticanın karanlığından aydınlığa, yoksulluktan refaha, cahillikten çağdaş medeniyete taşıyan yegane yol, Atatürkçü düşünce sistemidir. Atatürkçü Düşünce Sisteminin Türk askerinin manevi gıdası olduğunu unutmayın.Türk askerinin sahip olması gereken değerlerinin başında Cumhuriyete ve yurda gönülden bağlılık gelir. Türk milletinin ve vatanın bölünmez bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığı, Atatürk ilke ve İnkılaplarına yürekten bağlılıkla sağlanır. Bu ilke ve İnkılaplar, Anayasamızda yer aldığı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin de temel ilkeleridir. Bu ilkelere yaşamınız boyunca sahip çıkmak asli göreviniz olmalıdır. Atatürkçü Düşünce Sistemi ve ilkeleri tüm davranışlarınıza yol gösterici olmalıdır. Çünkü Türk Ulusunu esaretten hürriyete, irticanın karanlığından aydınlığa, yoksulluktan refaha, cahillikten çağdaş medeniyete taşıyan yegane yol, Atatürkçü Düşünce Sistemidir. Atatürkçü Düşünce Sisteminin, Türk askerinin manevi gıdası olduğunu unutmayın”

2.Ordu Muhabere Alay Komutanı Muhabere Albay Rüştü Canbaz ise yaptığı konuşmasında,” Sizden önce vatan borcunu ödemek için gelen büyükleriniz, görevlerini Gelibolu’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de, Kıbrıs’ta, günümüzde de Güneydoğu’da vatan hainlerine karşı en iyi şekilde yaptılar. Her türlü engele, kalleşliğe ve ikiyüzlülüğe rağmen yapmaya devam ediyorlar. Gerektiğinde sizlerde, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu uğurda gözünüzü kırpmadan hayatınızı feda edeceksiniz . Bugün ülkemizde, demokrasinin ve Cumhuriyetin sağladığı imkanlar, rejim düşmanı hain kişiler tarafından ustalıkla kullanılmak istenmektedir. Bu şer güçlerin faaliyetlerini, dikkatle izleyerek her türlü sızmalara ve propagandalara karşı en büyük silah ve rehberinizin Atatürkçülük olduğunu asla unutmayın. Büyük Atatürk ve onun fikirlerini karalamaya ve unutturmaya çalışan art niyetli şer ocaklarına asla itibar etmeyin. “

Tören daha sonra askerlerin yemin etmeleri ve geçit töreniyle sona erdi.

Yemin törenini askerlerin aileleri de izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız