SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Milliyetçiliğe Karşıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:22
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, bir çözüm sürecinin içinde olunduğuna dikkati çekerek, ''Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Midyat Köşk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.  

Erdoğan, bir çözüm sürecinin içinde olduklarını belirterek, ''Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, ''Etnik milliyetçiliği her kim yaparsa yapsın, o sapkınlık içindedir, o cehalet, fesat içindedir, fitne peşindedir. Bizim kadim medeniyetimizde asla bir ayrım olmamıştır. Bizim kültürümüzde geleneklerimizde özellikle bu hassasiyet hep korunmuştur. Bin yıllar boyunca bu topraklarda nasıl bir ve beraber olduysak Allah'ın izniyle yine bir olacak, diri olacak bu topraklar üzerinde iri ve güçlü olacağız'' diye konuştu. 

Hepsi benim kardeşim 

Kentleri bölünmüş yollarla bağladıklarını, çünkü yolun medeniyet demek olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Medeniyetin artık bu ülkede hakim olduğunu görüyoruz. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışında aynı hakların, aynı özgürlüklerin hakim olması için çalışıyoruz. Artık, inkar politikaları yok, ret politikaları yok, artık asimilasyon politikaları yok. Bunların hepsi ayaklarımızın altında. Kürt'ü de Arap'ı da Türk'ü de Laz'ı da Çerkez'i de Gürcü'sü de hepsi benim kardeşim. Biz imtiyazları yıka yıka bu ülkede demokrasiyi güçlendirdik, kökleştirdik.''      

Eğitim kurumlarını hedef alıyorlar 

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Dikkat edin, terör örgütü özellikle son zamanlarda eğitim kurumlarını, okulları, dershaneleri, yurtları hedef alıyor. Molotoflarla, taşlarla, bombalarla okulları yakıyor, yıkıyor, hatta öğrencileri hedef alıyor, öğrencileri katlediyor. Çünkü bu bölgenin insanının okumasını, yetişmesini istemiyorlar. Sizlerin hayır duası bizimle olduğu müddetçe biz, Allah'ın izniyle bu meseleyi çözeceğiz ve çözüyoruz.'' 

İpe un seriyorlar

Erdoğan, Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili şöyle konuştu:

''Yeni anayasa deniyor. Yeni anayasayı isteyen biziz. Diğerleri istiyor mu? Hayır. Onlar ipe un seriyor. CHP diyor ki 'Bunun sınırı olmaz ne zaman biterse.' MHP, '23 Nisan güzel bir gün. 23 Nisan'a kadar bitirelim' diyor. 'Eyvallah' diyoruz, 23 Nisan fazla uzun bir süre değil. Ama BDP'ye bakıyorsun o da aynen CHP gibi konuşuyor, 'Süresi olmaz, ne zaman biterse' diyor. Böyle sulandırma olmaz. Eğer bir işi yapacaksan bunun başlangıcıyla bitişi belli olur. Bugün Arap Baharı'nda bile 6 ayda anayasa yapıyorlar. Bu kadar anayasalar yapmış, anayasalarda değişiklikler yapmış bir Türkiye hala darbe anayasalarıyla mı yönetilecek?'' 

''3023'e kadar seninle beraberiz'' 

Tören alanına asılan ''2023'e kadar değil, 3023'e kadar seninle beraberiz'' pankartına işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Kardeşlerim bu gönüllerin konuşmasıdır, bu gönül dünyasının bütünlüğüdür. Ben Midyat'ta bunu görüyorum, ehlen ve sehlen'' dedi. 

Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Mardin ve çevre illerin milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız