SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Sonuca Hazırız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:52:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı koalisyon görüşmeleri ve erken seçim tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Koalisyon görüşmelerinin devam ettiğini belirten Kahtalı, teşkilat olarak her türlü sonuca hazır olduklarını ifade etti.

Son günlerde artan terör olayları ile ilgilide konuşan Kahtalı, “Ülkemizde huzursuzluk ortamı oluşturmak istiyorlar buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Makam odasında basın mensuplarının karşısına geçen Kahtalı, konuşmasına 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreci ve koalisyon görüşmelerini değerlendirerek başladı. Seçimlerin ardından ülkede koalisyonun kaçınılmaz hale geldiğini dile getiren Kahtalı, “Bizde partimizin bütün kademeleriyle beraber koalisyon çalışmalarına başladık ve devam ediyoruz. Görüşmelerimiz CHP ve MHP ile devam ediyor ama şu an itibariyle CHP’yle görüşmelerimiz daha bir ön planda. Koalisyon görüşmelerimizde CHP 14 tane madde ileri sürdü bunların içinde bazıları kabul edilebilir, bazıları kabul edilemez durumda. Bu maddelerle ilgili daha sonra genel başkanlar düzeyinde görüşmeler yapılacak. Bu noktada bizim için en önemli olan 13 yılda elde ettiğimiz kazanımlarda bir adım dahi geri atmamak bu şartla oluşabilecek ve ülkemizin menfaati ile çatışmayacak bir koalisyona girmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İl Başkanlarına erken seçim talimatı vermesi ile ilgili de konuşan Kahtalı “Başbakanımız bayramın üçüncü günü bütün ben dahi bütün İl Başkanlarımızı aradı. Önce bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik etti ardından da hem koalisyon hem de erken seçim için teşkilatlarımızın hazır olmasını istedi, bizde kendisine her seçeneğe teşkilat olarak hazır olduğumuzu söyledik ama şu anki gidişata göre özellikle de ilimizde daha çok erken seçim isteniyor” diye konuştu.

Teşkilat olarak her türlü sonuca hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Kahtalı “Bizim için önemli olan ülkenin huzur ve istikrarının devam etmesi biz bu anlamda da her seçeneğe hazırız, eğer koalisyon olacaksa koalisyon için hazırlıklarımız tamam, yok eğer erken seçimse erken seçim içinde hazırlıklarımız tamam” ifadelerini kullandı.

Suruç’taki patlamayla ve artan terör olayları ile ilgili de konuşan Kahtalı “Suriye’ye baktığımızda 350 bin insan birbirini öldürdü, hemen yanı başımızdaki Irak’a bakın 1.5 milyon insan öldü, bizim ülkemizde de böyle bir huzursuzluk ortamı ve kaos oluşturulmak isteniyor ama biz çözüm süreci ile bu istikrarlı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Bunlar ne kadar provoke ederlerse etsinler bizler sağduyuyla ve soğukkanlılıkla hareket ederek bu sıkıntılı dönemi inşallah atlatacağız. Suriye’de bazılarının ekmeğine yağ sürmemiz için bizim orada operasyon yapmamızı isteyenler var biz orada gerekli tedbirleri aldık ama kimsenin ekmeğine yağ sürmeyiz. Adıyaman’daki Diyarbakır’daki olayların hepsi ortamı biraz daha germek ve bazı şartları bize kabul ettirmek için dış güçler tarafından tezgahlanıp içerideki güçler tarafından da sahneye konulan olaylardır” dedi.

Halkı sağduyulu davranmaya davet eden Kahtalı “Biz bu ülkeyi 13 yıl huzurla idare ettik ve bunu devam ettireceğiz, halkımız her şeyin farkında ben inanıyorum ki bir daha bir seçim olsa yine AK Partiyi tek başına iktidara getirecekler ama yine önemli olan birlik ve beraberliğimizin devam etmesi” diyerek konuşmasını noktaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız