SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Türlü Yardım Yapılacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:12
'Her Türlü Yardım Yapılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde önceki gün meydana gelen heyelanın yaraları sarılıyor.

Heyelanın yaşandığı Erkenek Gücük Mahallesi’ni ziyaret eden Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve İl AFAD Müdürü Hamza Demiralp, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kaymakam Irgatoğlu ve Belediye Başkanı Küçük, heyelan bölgesinde incelemeler yaparak, vatandaşlardan eksiklerinin giderilmesi konusunda ekiplere yardımcı olmalarını istedi.

Kaymakam Murat Irgatoğlu, “Bizler devlet adında buradayız, devletimiz sizlere her türlü yardımı yapacaktır. Yaklaşan Ramazan nedeniyle mahallelerinde kalmak isteyen vatandaşlar için de elimizden geleni yapacağız, bu vatandaşlarımızın kiralarını karşılarız. Elektrik konusu çözülecek, en kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak ve kalıcı konutlar konusunda yer ve zemin etüdü yapıldıktan sonra konutların yapımına başlanacak. değerli Belediye Başkanımız Vahap Küçük de sorunla yakinen ilgileniyor. Yemek ihtiyacı olsun, iş makineleri konusunda yardımcı oluyorlar. Ramazan nedeniyle de gereken yardımlar yapılarak, daha rahat bir Ramazan geçirmeniz sağlanacaktır” dedi.

Kaymakam Irgatoğlu, heyelandan etkilenmeyen bir evde toplanan mahallelilerle bir müddet sohbet ettikten sonra, heyelanda hasar gören evleri gezerek bilgi aldı.

Heyelan bölgesini ziyaret eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise “Devletimiz çok güçlüdür. Tereddüdünüz olmasın 2 milyon Suriyeliye bakıyoruz, 13 tane eve mi bakmayacağız. Talimat verdim, Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştüm, yaralarınız sarılacak” ifadelerini kullandı.

Gücük Mahallesi’nde Pazar günü saat 09.45 sularında heyelan meydana gelmiş, olay sırasında tarlada bulunan 2 kişi yaralı olarak kurtulmuştu. Heyelanın yaşandığı köyde 13 hane, 65 nüfus ve bin 500 hayvan bulunuyor.

Şahin, Heyelan Bölgesine Gitti

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde heyelan bölgesini ziyaret etti.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu'yla birlikte heyelanın yaşandığı Erkenek Mahallesi Gücük mezrasını ziyaret etti. Şahin, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yaşanan heyelan sonrası AFAD ve yerel yönetimin anında bölgede halkın yaralarını sarmaya başladığını belirten Milletvekili Şahin, her türlü ihtiyacın karşılandığını ve yeni bir yerleşim alanının oluşturulması yönünde girişimlere başlandığını söyledi.

Kızılay’ın bölgede vatandaşların geçici olarak barınması için çadırlar kurduğunu ve diğer kurumların da çalışmasıyla elektrik ve su gibi ihtiyaçların giderildiğini belirten Şahin, heyelan bölgesinin yakınlarında hazine arazisi bulunduğunu ve burada yeni bir yerleşim alanı oluşturulması için ilgili birimlerin çalıştığını söyledi.

Üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını dile getiren Şahin, “Şu an evlere girmek mümkün değil. Vatandaşlar içerideki eşyaları çıkarmışlar. Allah’a hamd olsun en sevindirici taraf ise can kabının yaşanmaması. Allah devletimize zeval vermesin. Bütün birimlerimizle birlikte halkımızın yanınızdayız. Her türlü ihtiyacı şu anda karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız