SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Yardıma Hazırız"

A- A+ PAYLAŞ
 
Van'dan Malatya'ya gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanırken, 40 Malatyalı hayırseverde boş olan evlerini Vanlı ailelere tahsis etti. 
 
Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, "Malatya Valiliği'nin depremzedelere yönelik olarak başlattığı koordinasyon çalışmaları kapsamında, resmi kurumların misafirhanelerine yerleştiriyoruz. Misafir olarak ağırlıyoruz ve ihtiyaçlarını devlet olarak karşılıyoruz. Herhangi bir problem yoktur. Sürekli olarak kalacaklara ise hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile ev tahsis ediyoruz. Bizim dışımızda kendi akrabalarını yanında kalanlar var. Bunlarda yaklaşık 45 aile. Gelen tüm depremzedeler sistemimizde kontrol altında. Yardım isteyenlere yardım ediyoruz. Her hangi bir mağduriyet olmayacak. Van'dan gelenlerden mutlaka oradaki koordinasyon kurulundan bilgi getirmelerini istiyoruz. Bilgisiz gelmemelerini istiyoruz. Suiistimalleri önlemek amacıyla Van Valiliği'nden bize bir belge getirmelerini istiyoruz" şeklinde bilgi verdi. 
 
Bozkurt, "Malatyalılardan talebimiz, vatandaşlarımızdan evleri boş olanlardan, kullanmadıkları ev eşyaları, giysileri, vermek istedikleri ne varsa istiyoruz. Her türlü yardıma hazırız. Malatyalılar bu konu da duyarlı. 40'a yakın vatandaşımız evini Vanlı mağdurlar için bize tahsis etmiş durumda" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız